Автор Тема: Закони ли се закони, клаберски маки големи  (Прочитано 119760 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
Одг: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #15 на: 27 Јануари 2014, 00:57:26 am »
едно е намерно друго е подсвесно, трето е болест.. Баш за една глумица наша имаше муабет дека имала таква болест, али си одел муж је по нејзе и си плаќал, или враќал... а и башка марамици кој би ти украл свесно?
Таму кај што пишува, си пишува дека украдената роба се наплаќа x10.
   а кај е тоа тамо? иам и постучни од мене на форумов, али мислам дека никаде нема таков закон..

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
« Одговори #16 на: 27 Јануари 2014, 02:45:33 am »
Во право е Бицикле, за тие пари што ќе им ги платам, сакам сметкопотврда, и тоа сметкопотврда признаена со закон дека тие пари ќе бидат оданочени. Нека го дрви обезбедувањето колку сака, и 20 пати нека ми ги наплати марамиците, ама нека дае потврда дека толку сум платил.

Многу силен некако се правиш. Кога ке ги видиш 2 батки 5 глави повисоки од тебе и широки ко шифоњер, и кога ке те фатат, има и гомно и мочка и мозок и сите органи да ти се смрзнат, а не па тука сметкопотврди да бараш.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17594
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #17 на: 27 Јануари 2014, 09:00:22 am »
Очигледно не ме познаваш какво арогантно створење сум.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #18 на: 27 Јануари 2014, 11:25:10 am »
А мек, као душа.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #19 на: 27 Јануари 2014, 11:31:15 am »
Твојот е мек.

;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #20 на: 27 Јануари 2014, 11:38:04 am »
Врачед.. Да ти го врачам. ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #22 на: 27 Јануари 2014, 12:02:00 pm »

Иначе, сега можеш комотно со адвокат да им отидеш и да ги тужиш, нема никакво право да ти прави копија од лична карта.

Присајсли.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #23 на: 27 Јануари 2014, 12:38:17 pm »
Очигледно не ме познаваш какво арогантно створење копиле сум.

;D ;D ;D

Фило, кој колку сака нека е голем и разбацан, нема право да те искичми.. може само да викне полиција, и да те задржи на лице место до пристигнување на џандарите :) Слободно, нека повели нека ме истепа. Осеќам дека после судскиот спор ќе си купам некој бесен мотор од неговите пари :D ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #24 на: 27 Јануари 2014, 12:44:39 pm »

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #25 на: 27 Јануари 2014, 12:59:45 pm »
ме насмеа коментарите од новата афера на елмира мехмети со министерот за надворешни работ никола поповски...читајќи ги коментарите сам се смеев на глас :)
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
« Одговори #26 на: 27 Јануари 2014, 13:03:26 pm »
И јас мислам дека тие пари шо им ги дадов си купија доручек со нив... За парите што им ги дадов не добив никаков лист и плус марамчињата останаа таму бидејќи немав точно 190 ден. Помислив да не му ја давам личната карта нонбев малце уплашен и збунет плус тој се однесуваше насилнички и ја дадов.
Зеро фала на совтите но не сакам да се замарам накнадно иако си во право. :)

Ја лично, би му кажал, викај друже полиција, молим те, јави се, и кажи, фатив крадец кој украде 19 денари роба, и дур не дојде полиција, не би се замарал со него.
Прво, не смее да ти бара идентификација, не е овластено службено лице.
Второ, не смее да те удри, зашто со денешниве приватни парници, мамичето ке му се ебе.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #27 на: 27 Јануари 2014, 14:28:53 pm »
Фило, кој колку сака нека е голем и разбацан, нема право да те искичми.. може само да викне полиција, и да те задржи на лице место до пристигнување на џандарите :) Слободно, нека повели нека ме истепа. Осеќам дека после судскиот спор ќе си купам некој бесен мотор од неговите пари :D ;D

Доста е само да застанат пред тебе, со намрштен поглед и повишен глас и толку треба, ја не реков тепање ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #28 на: 27 Јануари 2014, 14:31:22 pm »
може само да викне полиција, и да те задржи на лице место до пристигнување на џандарите :)

Со кое право може да те здржи на лице место? Ако тој некад прочитал закон во својот живот, задржување на лице место од НЕОВЛАСТЕНО лице, како што е он, е противправно лишување од слобода и прекршување на основната слобода на движење. Може едноставно да ме испрати надвор од објектот па потоа да повика полиција и на камери да ме идентификуваат, па тогаш да се ебаваме. Едноставно НЕ СМЕЕ да те задржи доколку не е полицаец.

Истите закони те штитат од тоа контрола во ЈСП да те задржи во автобус доколку немаш карта и одбиваш/не можеш да ја платиш казната. Нити се тие чаушите овластени лица, нити смеат да те идентификуваат. Да, слободно можат да ме задржат на лице место до последна станица, но ќе се слушне адвокатот мој со нив за основица „лишување од слобода“.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #29 на: 27 Јануари 2014, 14:35:24 pm »
Ја мислам дека е овластен пошто си на имот на кој е он овластен да внимава за тоа кој ги почитува правилата, а кој не.
За ЈСП, сигурно повеке се овластени да те држат во автобус пошто ти би им се инаетел оти не си платил карта отколку да те однесат пример на средно водно и таму да те држат, пошто ти си на нивни како да кажам реон на кој не си почитувал правило, односно не си платил карта за возење.

Конкретно и за обезбедувањата, не смее да те брка надвор од кругот на фирмата или објектот кој он го обезбедува, а внатре ако те фати, ке те задржи, но не смее да те тепа.

Ете повторно пишав ја, доста е само што ке те фати и повиши тон, и тука нема ни закони ни ништо да ти текне, нормално дома кога ке дојдеш се ке ти изнатекне што требало да му кажуваш.