Автор Тема: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ  (Прочитано 538007 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
Одг: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ
« Одговори #2355 на: 04 Февруари 2015, 12:24:47 pm »
Мартин ќе биде соодветно санкциониран.

се надевам дека сериозен текст со објаснување ке му биде врачен... банирањето не го сметам како вистинска казна.. искрено...

Ќе му  биде врачен соодветен текст, само сега се лекторира текстот, ќе биде во текот на денот

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
« Одговори #2356 на: 04 Февруари 2015, 12:27:45 pm »
Портпаролот Бичиклиски :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #2357 на: 04 Февруари 2015, 12:36:33 pm »
Портпароло Бициклистички, да бидеме попрецизни!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2358 на: 04 Февруари 2015, 12:41:18 pm »
:D :D мораФ

А и Томе, го нема, го нема и се враќа у стил

Je suis BRA4ED

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #2359 на: 04 Февруари 2015, 15:01:33 pm »
Јас мислам дека е повеќе до менталитет, отколку до нешто друго. Во една друга тема потпрашав зошто сите брзаат некаде и се разви огромна дискусија за и против ограничувањата на брзините.
И јас кога сум бил на точак, имам кочено нагло затоа што некој мангуп со кола не ме пропушта, или некој да ме блиндира позади дека возам 30 во зона 30. Во Германија. Или некој да ти покаже среден прст, штоиаде. Ама тоа е многу многу ретко.

На пример во Њујорк за мене беше огромен шок затоа што пешаците не чекаат да ја поминат улицата. Поминуваат без разлика дали смееш или не. Јас бев единствен што чека. Брат ми ме гледа од другата страна и ми се смее ко зелен. Кога поминав, единствен коментар му беше: Шваба. Во Бостон, сосема различна приказна. Исто како во Европа.

За нова година во Келн имаше страшна пијана гужва околу Рајна и по булеварите околу Рајна. Ама шваби како шваби, колу и да се пијани, знаеш што? Кога светне зелено за пешаци по пешачки премин, река луѓе. Буквално река. Светне црвено за нив, зелено за коли, нема никој, сите културно чекаат. Некаде мислам имаше и клип по порталите од нив.

Исто и со велосипедистите. Во Њујорк е хаос со велосипедите. Хаос, изникнуваат од секаде, возат насекаде.  Келн, Берлин, Амстердам, Минхен, Франкфурт, којидае милионски град во Германија/Холандија, се е тип топ. Буквално. Нема хаос, нема ништо. Си има патеки, си има знаци, си има семафори, и си има казни. Има ситни прекршоци, ама се сампоправуваат, сакале нејќеле.

Кога во Македонија и автомобилистите, и велосипедистите, и пешаците ќе разберат дека сите се дел од сообраќајот, и сакале или нејќеле, треба да си го делат просторот и одговорноста рамномерно, тогаш ќе има некаков ред.

Јас не можам да разберам како миљон и пол народ не е во состојба сам да си стави некаков ред. Некаков ред....
  :-\ :-\ :-\ :-\

Судија, свири крај.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2361 на: 04 Февруари 2015, 15:33:19 pm »
Марјан заборавил дека тој го правеше гифот. Јас од тогаш па наваму го имам на Фотобакет и сега решив даго ставам пак. Може 3 години го имам :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10950
  • 430i
« Одговори #2362 на: 04 Февруари 2015, 16:36:38 pm »
Сега ме потсети и вистина јас сум го направил ;D
Сум забраил

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
« Одговори #2363 на: 04 Февруари 2015, 16:40:50 pm »
Ништо, бриши тогаш од темава ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #2364 на: 04 Февруари 2015, 16:42:09 pm »
Резил... :D Сам себе го нацртал.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10950
  • 430i
« Одговори #2365 на: 04 Февруари 2015, 17:14:34 pm »
Не ги цртав јас ВЊ и БМЊ, од памтивек си се тие :P

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #2366 на: 06 Февруари 2015, 17:38:24 pm »
Alfa GT 2.0jts 165hp vs Qashqai 1.5dci 110hp

Дали проба да менуваш брзини со обртометар близу 7.000рпм?

Не. Докај пет-пет-и-нешто-шес ја стиснав дватрипати. Убаво тегне, слично на кокошарникот на 3-4000, можда малце подобро.

Пошто не најдов директна споредба, ќе му попуштиме малку на кашкаито и ќе го направиеме меган dci 1.5 (полесен и побрз хеч со истиот мотор)

http://www.zeperfs.com/en/duel4327-1428.htm

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2367 на: 06 Февруари 2015, 19:01:24 pm »
Alfa GT 2.0jts 165hp vs Qashqai 1.5dci 110hp

Дали проба да менуваш брзини со обртометар близу 7.000рпм?

Не. Докај пет-пет-и-нешто-шес ја стиснав дватрипати. Убаво тегне, слично на кокошарникот на 3-4000, можда малце подобро.

Пошто не најдов директна споредба, ќе му попуштиме малку на кашкаито и ќе го направиеме меган dci 1.5 (полесен и побрз хеч со истиот мотор)

http://www.zeperfs.com/en/duel4327-1428.htm

Зборував при тие вртежи при кои што возев. Значи, не zeperfs, туку ќе ти треба торк крива на двата мотори да видиш дали е за „легендарни“ или не: колку кс продуцира 1.5 дци при 4000 наспроти 2.0 кај  алфата при 5500.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2368 на: 06 Февруари 2015, 20:25:21 pm »
ќе ти требаат и односите на менувачката кутија, како и дијаметрите на тркалата но доволно е и меѓузабрзувањата од зеперф (рачунај дека кашкаито е солдино инфериорно во однос на меган дци), за да покажат кој како тегне.

А легендарнава твоја порака може да се интерпетира у стилу „ни еден не влече така добро ко` кокошарникот“. Уште полегендарно е споредувањето на 3-4000 рпм.

Како одговор на твоето прашање, алфата има торк од 207 на 3250 обртаи. При тие обрати, произведува повеќе коњи отколку што има кашкаито при било кои обратаи. Се` над тоа е само во корист на моторот на алфата кога станува збор за перформанси. Пресметај самиот, легендо ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2369 на: 07 Февруари 2015, 14:16:56 pm »
Преместени муабетите за торк и коњи овде: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,9735.255.html