Автор Тема: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ  (Прочитано 556444 пати)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Одг: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ
« Одговори #2370 на: 08 Февруари 2015, 22:35:53 pm »
Што можи да му биди, вчера сум ја заборавил вратата подотворена на клиото и цела ноќ светело сијаличето.. Прееска влегов запали колата и цркнало предно десно светло..

Е сега, и дошол денот на сијалицата или па има врска со сијаличето на плафонот ?

А во подрум го изгасна светлото?

Сега ќе проверам..

:) :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2371 на: 08 Февруари 2015, 22:59:39 pm »
Медот!  ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2372 на: 09 Февруари 2015, 10:20:39 am »
Кога возите нископрофилни гуми со доста мал страничен ѕид, дупло повеќе сметка водете за точниот притисок во гумите, за да немате овие проблеми. Малку подиздишана гума со низок профил, може многу полесно да се прецвика на дупка или тротоар, и да скине некој конец од страничното платно отколку гума со повисок профил.

Но, тоа не е толку важно. Далеку поважно е дека колата е маргинално „постабилна“ кога се фаќа кривина со 230 км/ч.  :-X

Не, поважно е да може да се качуваш на тротоари и да возиш по нив :-X

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #2373 на: 11 Февруари 2015, 00:50:30 am »
ја се надевам некој од продавачиве ако е на форум да не се навреди, али да му спасам пат на некој друг
наредна речиси канта прегледана
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1439158 audi a4 avant 1.8T quattro (but the T is for twist)

огласот звучи одлично и на моб истото кажано, луѓето се втори газди веќе 7 години одржувана на време итн итн.
реалност,
- ентериер речиси одличен и со опрема и со сочуваност, али не стигнав до функционалност да проверувам
-мењачот топ
-речиси сите панели потчукнати, али ок стара кола се дешава не сум цепидлака
- сликите на огласот ќе да се постари троа
-едниот фар пукнат позади, другиот му фали триаголник од 5цм искршен
-гумите за менување
-"капакот од моторот кај го остаивме?!? во дневна изгледа"
-удрена и напред и позади, не можам да видам дали малце или многу не сум мајстор
-ако ја купиш доаѓа без акумулатор колата, зашто моментално од тракторот акумулаторот го користи, и затоа пишува не е фиксна цената, еве флексибилен е човекот без акумулатор за 2400 ќе ја дал
- кога ја возиш воланот како со конци да е поврзан со тркалата, премногу лесен и премногу појма неам што се дешава со патот.
- кочниците многу слаби
иииииииииииииии wait for it...............
нај јакото нешто што сум го видел до сега, сцена од филм некој жими се,

влагаме да ја пробаме, брат ми вози прв, ја и он напред, газдата и татко му позади
 тргнуваме прва, втора полека, трета и полека забрзува колата кон вртоглави 4000 обртаи,
му се вртам на брат ми му викам стисни бе, ме погледнува бледо ми вика до даска е. ЕЕЕЈ ТУРБО 150 коња не осетивме
и малиот од позади се јавува... СЕРИОЗНО ЌЕ УМРЕВ ВО МОМЕНТОТ

" a па да заборавив да ви кажам, турбината е извадена, ама работи ја имам дома ми е"

како бе извадена?!?! па вика предходниот газда за плинот со турбина да му работи му барале 500евра плус и ја извадил

алоо не мрдаше колата одвај до 4000 успеа да се сврти моторот, ја искрено сум потресен и не знам дали воопшто е возможно да функционира турбо мотор без турбина?

нареден пат очекувам да слушнам, а да заборавив да ви кажам го извадив моторот и стаив од југо, али топ е колата ,
ненормален народ, џабе пат до илинден
а ја тргнав со желба еден ремап на моторот и до 180-190 да го однесам и да си свиркам....

потрагата продолжува да видиме што други чуда ќе се изнагледам и изнаслушам

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #2374 на: 11 Февруари 2015, 13:43:57 pm »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2375 на: 12 Февруари 2015, 15:42:00 pm »
Многу голема вистина

Ама што е битно бре луѓе зошто јас сакам да возам колку што сакам?! Што ви е гајле?

Ама што е битно бре луѓе зошто ја сакам да возам во лентата во која сакам?! Што ви е гајле?

ШТо толку се замарате дали јас од ќејф или од потреба брзам. Не е ваша работа.

ШТо толку се замарате дали јас од ќејф или од потреба возам у левата лента. Не е ваша работа

Што е толку проблем да се биде културен возач и да не им пречиш на другите.

Што е толку проблем да се биде културен возач и да се почитуваат ограничувањата за брзина.

Зошто мора да бидеш есхол само затоа што законот ти дозволува?

Зошто мора да бидеш есхол само затоа што моќноста на колата ти дозволува?

А ти се влечкаш у трета лента

Возење со максималнта дозволена брзина не е влечкање.

уште од кај јаја паша, а сакаш кај автокоманда да вртиш лево, тогаш си есхол невиден.

Ако возиш побрзо од дозволеното, тогаш си ем есхол виден безброј пати, ем правиш прекршок, ем ја компромитираш безбедноста во сообраќајот.

Тргни се, па после саем пак врати се во трета.

Успори, па после саем светкај на кого сак... уствари немој, успори и продужи успорено. Светкај само ако некој се влече во лева, а ти со 60 си побрз од него.

И ич да не си го прашуваш зошто јас сакам да возам побрзо од тебе. Не е твој бизнис.

И ич да не си го прашуваш зошто јас сакам да возам у левата лента. Не е твој бизнис. Ти сам го правиш да биде твој бизнис со тоа што возиш над ограничувања.

Ако си културен возач ко што сакаш да се претставуваш, постои и нешто што се вика етика и не е пишана во законите. А етика нема ако си го прашуваш курот и ако те занима зошто јас брзам.

Ако си културен возач ко што сакаш да се претставуваш, постои и нешто што се вика закон и е над „етиката“ (обрни внимание на наводниците) на пребрзо возење. А етика нема ако си го прашуваш курот и ако те занима зошто јас неќам да мењам лента за да удоволам на твојата потреба да го кршиш законот. Не ми се мења. Ми се свиѓа левата. Не попречувам нормален сообраќај. Крај.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #2376 на: 12 Февруари 2015, 15:47:43 pm »
Козата на комшијата да му умре, не се тргам.
Ама што е битно бре луѓе зошто јас сакам да возам колку што сакам?! Што ви е гајле?

Ама што е битно бре луѓе зошто ја сакам да возам во лентата во која сакам?! Што ви е гајле?
Глупа ти е споредбава, мене не ми е битно зошто ти сакаш да возиш по таа лента, не ми е ни битно дека постоиш. Само ми е битно да не ми пречиш.

Цитат
ШТо толку се замарате дали јас од ќејф или од потреба брзам. Не е ваша работа.

ШТо толку се замарате дали јас од ќејф или од потреба возам у левата лента. Не е ваша работа
Не се замараме, само ми сметаш. Не е лошо да се тргнеш, за да не ми сметаш и да не бидеш шупак.

Цитат
Што е толку проблем да се биде културен возач и да не им пречиш на другите.

Што е толку проблем да се биде културен возач и да се почитуваат ограничувањата за брзина.
Што те занима дали е некој културен или не. Глеј ти да бидеш културен, а не да си праиш муабет со курот.

Цитат

Зошто мора да бидеш есхол само затоа што законот ти дозволува?

Зошто мора да бидеш есхол само затоа што моќноста на колата ти дозволува?
Што те занима зошто сум есхол? Што ти е битно кој седи позади волан и колку му е моќна колата?

Цитат
А ти се влечкаш у трета лента

Возење со максималнта дозволена брзина не е влечкање.
Ако јас возам со брзина над максималната, ти се влечкаш. Зошто и како возам јас, нека не те занима. Не биди есхол во сообраќај.

Цитат
уште од кај јаја паша, а сакаш кај автокоманда да вртиш лево, тогаш си есхол невиден.

Ако возиш побрзо од дозволеното, тогаш си ем есхол виден безброј пати, ем правиш прекршок, ем ја компромитираш безбедноста во сообраќајот.
Ако возам побрзо од дозволеното, сум помал есхол од арогантен возач кое мисли дека го ослободил Скопје со возење 60 во трета лента без да се помести во средна. Можда сум деликвент, ама тоа е друг муабет.
Цитат
Тргни се, па после саем пак врати се во трета.

Успори, па после саем светкај на кого сак... уствари немој, успори и продужи успорено. Светкај само ако некој се влече во лева, а ти со 60 си побрз од него.
Фала на советот. И ти тргни се, па врати се во лентата за вртење лево коа ќе дојде време.

Цитат
И ич да не си го прашуваш зошто јас сакам да возам побрзо од тебе. Не е твој бизнис.

И ич да не си го прашуваш зошто јас сакам да возам у левата лента. Не е твој бизнис. Ти сам го правиш да биде твој бизнис со тоа што возиш над ограничувања.
Оо, не ме ни занима зошто сакаш да возиш во таа лента. Не ме ни занима зошто сакаш шупак да бидеш и си праиш муабет со курот. Само што повеќе такви шупаци, тоа полош сообрќајот во градов. Без почитување и со многу нервози.

Цитат
Ако си културен возач ко што сакаш да се претставуваш, постои и нешто што се вика етика и не е пишана во законите. А етика нема ако си го прашуваш курот и ако те занима зошто јас брзам.

Ако си културен возач ко што сакаш да се претставуваш, постои и нешто што се вика закон и е над „етиката“ (обрни внимание на наводниците) на пребрзо возење. А етика нема ако си го прашуваш курот и ако те занима зошто јас неќам да мењам лента за да удоволам на твојата потреба да го кршиш законот. Не ми се мења. Ми се свиѓа левата. Не попречувам нормален сообраќај. Крај.
Како што реков, не си го прашувам ја за тебе. Ич не ме занимаш. Законот е над етиката и јас тоа го реков (законот ти дозволува да бидеш есхол, етиката треба да ти помогне да не си). Затоа, фино лепо, како што мене не ме занима каков шупак си, и тебе нека не те занима каков шупак сум јас. Али за подобро живеење во срединава, тргни се десно, да поминам, па после што сакаш биди. Ако продолжиш да бидеш шупак, очекувај дека шупакот од колата позади тебе што не си ја пропуштил да добиеш имрџнси брејк на сред булевар, па после пцуј го цел ден.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2377 на: 13 Февруари 2015, 11:32:59 am »
Стереотипите се основани во вистина.

Така да, следен пат кога ќе се обраќате (за сите важи) кон нечие лично мислење, правете го тоа со нешто повеќе респект.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2378 на: 13 Февруари 2015, 14:22:07 pm »
На форумов се ствара таква нападност и таква одбивност (да седнеш и како човек да прочиташ нешто) баш заради такви постови, мислам камон форум за автомобили а преовладува ГМО, дискусија за дискутирањето ФТВ? и нормално самодокажувањето со 200 постови за глупости. Олабавете се малку, убаво време е, доста веќе само со негативности!

Amen brother.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #2379 на: 15 Февруари 2015, 18:55:04 pm »
сакам да си купам гаќи... не сум купил гаќи барем 20-години... искуство некој со гаки?

инаку, цел живот носам боксерици... ;D ;D
Купи си Lonsdale на попуст се во Спорт Вижн :D. Или од Сара Фешн. :D
Купи си и молерска шпакла, за полесно да ги соблечеш старите...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2380 на: 17 Февруари 2015, 15:36:31 pm »
А користење на било кои од овие ствари, може да ми напраи некоја беља пак да прегрее?

А да престанеш да се замараш, да почнеш да си го користиш компјутерот и да продужиш да си го живееш животот?

Конечно филип се откажа од тактиката замори па владај ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2381 на: 17 Февруари 2015, 15:43:09 pm »
;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #2382 на: 21 Февруари 2015, 07:46:42 am »
Сите постови од овде натака се преместени во „рекла казала“, сабџектот им е оставен „Одг:ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ“, за полесно пратење на дискусијата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2383 на: 24 Февруари 2015, 01:00:20 am »
Vie imate problem so policija, jas za nekolku meseci vo BiH cajkanite svi mi se prijateli :D ...bez dagi podmituem ili castam...
ovde samo mi precat lugevo sto vozat 40 u grat, se zaebavaat li ,dremat li, vozat li neznam amma jas poluduvam...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2384 на: 27 Февруари 2015, 09:52:00 am »
Пробале нешто со дизајнерскиот јазик на 6ката, му напраиле „бадонкадонк“ за да не е седан, ама што знам, уопште не ми фаќа око.