Автор Тема: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ  (Прочитано 556168 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ
« Одговори #2580 на: 13 Јули 2015, 15:41:23 pm »
Ете ја статистиката. Тоа "процентот е само процент" пропаѓа во вода бидејќи сеуште СУВ возилата се помалку бројни од класичните автомобили.
Битно е дека од вкупниот број на собрани статистики за сообераќајки со смртни последици, пример 6000 коли и 4000 СУВчиња, кај СУВчињата шеесет-и-кусур посто настанале од тумбање наспроти дваесет-и-кусур посто кај традиционалните коли. Тоа кажува нешто за стабилноста на СУВ при нормална експлоатација или "just riding along" сценарио.

Тоа не кажува ништо за стабилноста на СУВ затоа што зголемувањето на процентот на превртувања може да се должи, на пример, на намалувањето на процентот на незгоди од друг тип.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43928
  • Il Moderatore
« Одговори #2581 на: 13 Јули 2015, 15:48:04 pm »
При дискусија, кога викаш дека разликата не е толку голема, сакаш да доловиш дека разликата е мала. Поготово уфрлајки зборчиња како "електронски помагала" (од телефон не можам да се замарам да видам што точно употреби, но мислеше на електонска контрола на стабилност), сакаш да покажеш дека разликата е неприметна. Џабе после критики дека не читаме. Многу убаво си прочитан Филип. Не само од мене. Сите веќе те прочитаа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17601
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2582 на: 13 Јули 2015, 15:48:28 pm »
Бегаш од тема, која патем е "дали при вонредно сценарио, СУВ има неколкукратно поголема тенденција да се преврти од обична кола". За occupant protection од страна, напред или назад тука е ADAC со краш тестовите.

Тука дискутираме за она погоре во наводници.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #2583 на: 13 Јули 2015, 15:52:05 pm »

Јас љуљам, ти љуљаш, тој љуља, ние љуљаме, вие љуљате, СУВ љуљаат.
« Последно менување: 13 Јули 2015, 15:57:11 pm Deni »

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #2584 на: 13 Јули 2015, 15:53:35 pm »
При дискусија, кога викаш дека разликата не е толку голема, сакаш да доловиш дека разликата е мала. Поготово уфрлајки зборчиња како "електронски помагала" (од телефон не можам да се замарам да видам што точно употреби, но мислеше на електонска контрола на стабилност), сакаш да покажеш дека разликата е неприметна. Џабе после критики дека не читаме. Многу убаво си прочитан Филип. Не само од мене. Сите веќе те прочитаа.

Aпсолутно, what Simo said. Устав. Закон.
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #2585 на: 13 Јули 2015, 16:50:31 pm »
Ја отворив темава да прочитам некој легендарен пост а вие и тука сте почнале да се расправате... :D

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #2586 на: 13 Јули 2015, 16:54:50 pm »
^- Пролистај ја одпочеток ;D :D

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #2587 на: 13 Јули 2015, 16:57:49 pm »
Тоа кога имам испитна сесија го правам :D :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2588 на: 13 Јули 2015, 19:00:24 pm »
Ја отворив темава да прочитам некој легендарен пост а вие и тука сте почнале да се расправате... :D

Исто... Таман си викам нешто да ме насмее, оно пак тупење. Ни легендарните постови не се тоа што беа :(
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2589 на: 13 Јули 2015, 19:07:28 pm »
Што е ова? Ми дојде на тераса и ми крекаше, првпат гледам ваква птица.
феникс е ахтунг,  ти си избраниот
едит: не знам од каде таа храброст да ти крека тебе,  не знае со кој си фаќа работа

:D :D :D :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Одг: Одг: ЛЕГЕНДАРНИ ПОСТОВИ
« Одговори #2590 на: 15 Јули 2015, 13:32:51 pm »

Aпсолутно, what Simo said. Устав. Закон.
The higher they ride, the harder they fall.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2591 на: 24 Јули 2015, 16:35:23 pm »
И шо е заклучокот после дводневната дебата? :) 4C или Cayman? :D

Октавија РС ;D

;D ;D ;D ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2592 на: 28 Јули 2015, 20:37:41 pm »
Ептен забеган треба да си да го купиш ова место М5 или Е63.
Ај ај ај...  :-X

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34155
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2593 на: 10 Август 2015, 17:01:02 pm »
Значи мајстори за спинови сте, брееееејјјј........... :)
Него дај да видиме сеа Плинчето како ќе се понаша, се моли г-дин Ахтунг да се произнесе Ве молам :)

Па он се вика Ахтунг не Аушвиц па да го поврзуваш одма со плин! :D

А-ха а-ха ахахаха а-хаааа-ахаххахаха ааааааааааааааааа !!!!!!!!!!

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6922
  • French diamond
« Одговори #2594 на: 11 Август 2015, 17:59:32 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Шо е муабетов со човекот? Болест ли е? Имал сообраќајка, па на пластична го „средиле“?!

Може се испотил, а на таванот имало многу светла.

Не бе, TE-EN или Dame го имаат полирано со најновата керамичка заштита.

;D ;D ;D

;D ;D