Автор Тема: Затемнување на прозорци - Клима Фолии  (Прочитано 183574 пати)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6791
  • French diamond
Одг: Затемнување на прозорци - Клима Фолии
« Одговори #735 на: 08 Април 2024, 14:34:24 pm »
Згреши што не отиде Битола кај BiTuning, дечкото е машина

https://www.facebook.com/share/D7bAE8jWqHoEcdjX/

А овие Дог, треба да ти вратат пари и плус патни трошоци за неспособноста нивна, ако се  фирма.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5666
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #736 на: 08 Април 2024, 14:37:29 pm »
Чекам одговор, ако се коректни и вратат пари на трансакциска сметка или некаков друг начин или пак ме упатат кај колегата од Прилеп ќе биде океј, се случуваат грешки, ете да се рече така. Но, доколку изиграваат нешто ќе одиме на следно ниво. Поради нив возам на ризик 10 дена без атест плус патни трошоци, храна, патарини и така натаму... Стварно нефер. Одам по препорака на форумов и Дарко Мафрата, ама да знаев дека ќе биде вака немаше ни да ги контактирам.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1806
« Одговори #737 на: 08 Април 2024, 14:55:18 pm »
Малце не сум упатен претходните ти ги одлепија фулл и прелепија со нова фолија или што се деси со старите, и не ми е јасен моментов на сонце да стои ако е врнежливо или облачно што правиме?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #738 на: 08 Април 2024, 14:56:46 pm »
Дог Секјутрити ме влечеа толку време со изговори зошто рикверц камерата не работи, што на крај ја извадив, се откажав од поправката, и сега стои дома во фиока. Затоа од кај нив не би купил ни средство за гуми, а не па нешто повеќе. 0 корисничка услуга. Гледам други имале подобри искуства.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #739 на: 08 Април 2024, 14:58:47 pm »
@kire95
Имав фолии на колата на малите лептирчиња и задна шофершајбна. Тие беа демонтирани од нивна страна перфектно (немам збор) и побарва монтажа на клима фолии за сите задни стакла. Имав проблем со прашина поради нивната монтажа на делот каде што претходно немав фолија (не може да кажат дека е поради лепак или не знам што) и закажавме нова монтажа (корекција) само на задните подвижни стакла. Добив монтажа (најверојатно на нова фолија) и еве пак меурчиња од прашина.
@Tommy ти да пишеше искрено ти кажувам дека немаше да отидам. Ама пак да не ти снема интернет?  ;D
Дојди за камерата ќе ти ја монтирам.

Едит: Дали во екстремен случај би помогнале ДПИ? Имам добро искуство со нив за купен предмет од Прилеп каде не сакаа да прифатат рекламација и на крај кога дојдоа ДПИ од Скопје посебно за мојата поплака веднаш ми вратија пари.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #740 на: 08 Април 2024, 15:15:29 pm »
Хах, прво ми го блокираа бројот... Потоа го исклучија телефонот и се недостапни, ниту ги навредив, ниту бев дрзок... Помош?

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #741 на: 08 Април 2024, 15:15:42 pm »
Ова прашина е, или балончиња?
Пробај со картичка да ги повлечеш надоле/нагоре, дали ќе се придвижат.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #742 на: 08 Април 2024, 15:17:09 pm »
Не сакам да чепкам, ако веќе морам тоа ќе го направам утре и ќе ја однесам кај Клима Фолија Мартин да ја побараме 35% ASWF да монтира само на едниот прозорец. Ќе платам и таму уште најмалку 2000 денари, но Дог ќе ги кошта поскапо.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1883
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #743 на: 08 Април 2024, 15:19:25 pm »
Хах, прво ми го блокираа бројот... Потоа го исклучија телефонот и се недостапни, ниту ги навредив, ниту бев дрзок... Помош?
Адвокат и тужба

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4969
« Одговори #744 на: 08 Април 2024, 15:20:35 pm »
Gi zabole patkata dali ke gi tuzis. Za zal toa e...

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #745 на: 08 Април 2024, 15:22:47 pm »
Пооосле долго ургирање добив извинување и долго објаснување околу ситуацијата и ме покануваат на трета монтажа во било кое време на наредно одење Скопје. Газдата стои зад оваа монтажа (барем тој така кажа) и рече дека забелешката ми е на место, но дали да ја возам и атестирам вака и да не се замарам сѐ до наредно одење Скопје или пак да лепам фолија во Прилеп? Навистина сум избезумен...

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6791
  • French diamond
« Одговори #746 на: 08 Април 2024, 15:23:28 pm »
Доволна штета за нив е и е тоа што читаме/читаат тука и ќе ги избегнуваме со поширок лак.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1883
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #747 на: 08 Април 2024, 15:26:00 pm »
Иди и трет пат у меѓувреме закажи и четврто одење пошто епилогот го знаеш од двете одења трето одење немој во шарлота толумба да забравиш

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #748 на: 08 Април 2024, 15:34:16 pm »
@kire95
Имав фолии на колата на малите лептирчиња и задна шофершајбна. Тие беа демонтирани од нивна страна перфектно (немам збор) и побарва монтажа на клима фолии за сите задни стакла. Имав проблем со прашина поради нивната монтажа на делот каде што претходно немав фолија (не може да кажат дека е поради лепак или не знам што) и закажавме нова монтажа (корекција) само на задните подвижни стакла. Добив монтажа (најверојатно на нова фолија) и еве пак меурчиња од прашина.
@Tommy ти да пишеше искрено ти кажувам дека немаше да отидам. Ама пак да не ти снема интернет?  ;D
Дојди за камерата ќе ти ја монтирам.

Едит: Дали во екстремен случај би помогнале ДПИ? Имам добро искуство со нив за купен предмет од Прилеп каде не сакаа да прифатат рекламација и на крај кога дојдоа ДПИ од Скопје посебно за мојата поплака веднаш ми вратија пари.

Ова беше цирка 2010-2011-та. Сменив неколку коли од тогаш, но за ништо повеќе не отидов кај нив.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #749 на: 08 Април 2024, 15:36:17 pm »
Повеќе пати имам препорачувано за фолии да се местат во ФолијаЦентар кај Атанас.
Нема промашај кај човекот.

Што се однесува до атест, веднаш после монтажа е одено на технички.