Zero, da rascistime nesto, tvojot odnos so Porsche koj e graden so godini i so vozila kupeni ne moze da se zeme za reper. Sepak si ti i sopstvenik na Portal koj pisuva za koli...... catch my drift?
Deka nekoj sto kupil Polo ili Lupo od kaj niv i deka po istek na 2 godini t.e. garancijata a odrzuvano kaj niv plus uste 2 god. od istekot na garancijata i deka pri nekoj kvar ke go popravat bezplatno toa e muabet mizi da ti baam.
Матеј имаше проблем со Голфот. Му го средија по истек на гаранцијата, без да плати денар.
Mislam da sakaat oni tolku dobri so potrosuvacite da bidat, ke prodolzat garancija nad 2 godini ili ke napravat opcija da ja dokupis taa agencija.
Tie toa ne go nudat a ne bezplatno ke popravale.
Нудат, нудат. Педерски е што нудат посебно купување гаранција наместо одма да тропнат 5 години, ама може за прифатливи пари да се докупи. За Поло доплата за петгодишна гарацина е нешто као 250 евра, за Голф е 500. Педерски е (и тоа многу), ама ете, постои опција. Да постоеше кога јас го купував Голфот, ќе купев (а реално, со малку убедување може да се избоксува да се добие во цената на возилото). За Шкода и Ауди постои одамна, не знам како е за Сеат.
Sto e doverlivosta vo TSI motorite nikakva, nikakva e toa se gleda po cenata na istite vozila na staro kaj nas pa i nadvor.
Jas mislam deka kaj nas koj kupuva novo vozilo gleda istoto da bide doverlivo i sto po nerasiplivo zatoa i ne zel mnogu pogolema i poizvozena kola na staro.
Кај нас купувачот гледа да биде евтино. Тоа е првиот и најважен услов. А цените на бензинците на старо се ниски бидејќи никој не купува бензинец, како кај нас, така и во Германија.
Na kraj kraeva ti kako petrolhead odbra Diesel pred TB ili TSI sto ne mi e logicno nekako
Јас како car enthusiast одбрав кола која ќе можам да ја возам секој ден, а не да ми стои пред куќа и да размислувам дали ќе ја возам или не. Со Голфот поминав 45.000 км за 3 години, од кои 20.000 беа во првата година, а третата година не возев 4 од 12 месеци, па сеа види, плус минатата година возев 30 различни демо возила. Сега види зошто сум купил дизел.
Ако не ми веруваш мене, нека потврди велештрумф дека сериозно размислував за Голф 1.4 TSI 160 кога гледав кола.