Автор Тема: Убави места во Македонија  (Прочитано 116089 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
Одг: Убави места во Македонија
« Одговори #315 на: 05 Април 2018, 17:57:14 pm »
Што ке кажете за ова Лебедово Езеро? Исто и Бела Вода у Струмица... Планирам малку да се издуваме викендов..

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 514
« Одговори #316 на: 05 Април 2018, 19:28:17 pm »
Што ке кажете за ова Лебедово Езеро? Исто и Бела Вода у Струмица... Планирам малку да се издуваме викендов..

Лебедово езеро е супер и имаат доста прифатливи цени. Бела вода е убаво ама кујната не ми остави некој впечаток.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #317 на: 05 Април 2018, 20:22:14 pm »

Фин е комплексот....храната е ок, ништо посебно...не нарачувај свинска коленица...печена па замрзната па делумно стоплена пошо е 2 кила (озбилно огромна е) нема време да се стопли, внатре беше уште замрзната. (најбоље коленица што сум пробал во МК е во баба цана во Куманово)

Пробај Саче тоа е интересно за репрезентација, ти го носат у тавче се крчка на маса, пљеската просечна, цените и салатите пристојни.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #318 на: 05 Април 2018, 20:54:19 pm »
Не сум бил у Охрид од 96-та, планирам една недела од пролетниот одмор да го поминам таму, шетање, пецање и кафанчиња. За шетање знам кај да идам, за пецање такоџе, е за кафанчиња знам само дека многу се променило изминативе 22 години па секоја препорака би била добродојдена. Исто и за смештај, ми треба добро апартманче со балкон со поглед на енѕеро ..

Многу битна ствар, од кај е бољи патот, преку Кичево или преку Битола ?

Фала ..

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #319 на: 05 Април 2018, 21:04:13 pm »
За смештај во Охрид ако сакаш да избегаш од гужви http://forum.carclub.mk/index.php/topic,762.msg801217.html#msg801217

Немам слика моментално ама има поглед на цело енѕеро.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #320 на: 05 Април 2018, 21:21:10 pm »
Лебедово езеро е супер и имаат доста прифатливи цени. Бела вода е убаво ама кујната не ми остави некој впечаток.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Фин е комплексот....храната е ок, ништо посебно...не нарачувај свинска коленица...печена па замрзната па делумно стоплена пошо е 2 кила (озбилно огромна е) нема време да се стопли, внатре беше уште замрзната. (најбоље коленица што сум пробал во МК е во баба цана во Куманово)

Пробај Саче тоа е интересно за репрезентација, ти го носат у тавче се крчка на маса, пљеската просечна, цените и салатите пристојни.

Фала Ви дечки.
Генерално у план сум да се фати ручек некој, па да се шетне некаде ако има место нели.. Така да јадењето ми е битно да е добро.
Истотака, не мора таму, може слободно некој друг предлог. Може и западниот дел да се прошета.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
« Одговори #321 на: 05 Април 2018, 21:36:56 pm »
Не сум бил у Охрид од 96-та, планирам една недела од пролетниот одмор да го поминам таму, шетање, пецање и кафанчиња. За шетање знам кај да идам, за пецање такоџе, е за кафанчиња знам само дека многу се променило изминативе 22 години па секоја препорака би била добродојдена. Исто и за смештај, ми треба добро апартманче со балкон со поглед на енѕеро ..

Многу битна ствар, од кај е бољи патот, преку Кичево или преку Битола ?

Фала ..
Минатиот петок бев на таа страна (Струга, Охрид), преку Кичево. Би рекол дека се трпи патот, подосаден е отколку преку Битола, ама па подалеку си е преку Битола... значи се трпи. Сместување не би знаел што да ти предложам, ама за јадење би ти предложил „турска маала“ ако си за скари, останатото куроми разбираат, врска немаат од јадења, или ако не ти е гарамет, Струга да си тркниш до „Свети Никола“ меанчето покрај Дрим, пријатна атмосфера, вкусно...
Во глобала охриѓани не ги волесва за јадење, само за високи цени дингање ги волесва :)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #322 на: 05 Април 2018, 21:39:44 pm »
Инаку да дополнам за ресторанчето, сум јадел неколку пати и јадењето беше одлично. Само, последниот пат беше одамна, пред 3 години можда :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #323 на: 05 Април 2018, 21:51:28 pm »
Св. Никола Струга и јас го препорачувам. Охрид само пицериите имаат некаков квалитет колку толку. Кај сум бил во последен период или ги пренапумпале цените или не ги бива.
Последно убаво јадев Св. Наум.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #324 на: 06 Април 2018, 10:30:27 am »
Во Охрид од буџетарските кафани ги препорачувам Европа и Орфеј.

Двете се со ужасни погледи ама се на 3-4 минути од езеро, така да можеш да се најадеш и да идеш покрај езеро да ладиш тестиси.

Европа се наоѓа тука, големиот паркинг е бесплатен за посетители, на ресторанот, со платно за други луѓе. Тука сум јадел прекрасна шарска со додаток кајмак, топ кременадла и вешалица, друштвото го фалеше стекот. Класични кафански порции, да се најаде чоек а не да слика за фејсбук и инстаграм.

Орфеј се наоѓа тука, на 400-500 метра од Европа. Паркинг бесплатен на улица, кафански амбиент ама порциите се естетски полични за гледање (сликање). Исто превкусна храна, тука сум пробал телешки џигер, селско месо, плескавица со кајмак, лебовите што се даваат како прилог се топ. Даваат зачинчиња со храната, прсти да излижеш.

Од тие поскупите ресторани и кафани со поглед, Noa Lounge Bar ми е фаворит за храна, иако не се нешто подобри од погоренаведените. Пофенси порции, поглед на езеро и слично си дигаат цена.

Сум седнал и во Чун, на само пристаниште, ама цела вечер не ја памтам така да џабе да зборам за храната ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #325 на: 06 Април 2018, 10:35:28 am »
И од мене препорака за Европа. Обилно и добро, пристојни цени.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #326 на: 06 Април 2018, 10:42:37 am »
У Битола у Аурум препорака од мене, денес одам на пониква за прв пат, се надевам ќе има со што да се пофалам

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
« Одговори #327 на: 06 Април 2018, 11:06:43 am »
Изгледа само јас како претставник од Битола не сум седнал во Аурум... некако кога сакав премногу гужвесто и тагнувачко беше, дури да се испотагнат сите (во Битола ако се отвори ново место, мора сите да се испотагнат прво, џет сет, ова она, ноќен живот, резервации со недели порано, се бара маса плус... поминува таа еуфорија и „се реновира“ локалот ;D)... и ете сум подзаборавил. Ќе проверам дури не го „реновирале“.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #328 на: 06 Април 2018, 12:31:53 pm »
Исто,исто,а на 200м е од мене.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен The-spiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 82
    • spiki.mk
« Одговори #329 на: 10 Април 2018, 11:15:05 am »
За јадење во Охрид овие 2 места се најдобри
Белведере во Охрид https://goo.gl/maps/RckVLxpWjXF2
Света Петка во Велгошти, околу 5,6 минути со кола https://www.facebook.com/sv.petka.5
I sell frozen jogurt which i call frogurt