Бпојлерот го ставив надвор од купатилото...Во котлара, каде ми се наоѓаат котелот за парно, соларниот систем и машината за перење...Понатака планирам да ставам и за сушење.
Просторијата е опремена со струја заштитена со посебна фид склопка, наменета само за тој дел, односно котлара. Има вода и одвод на повеќе места.
Останатиот дел од куќата каде што имаат допир вода и струја има посебна фид склопка, односно тоа е делот од кујната и купатилото комплетно, освен фрижидерот.
Единствено негативна работа со бојлер надвор од купатило е да почекаш да дојде топлата вода. Пушташ и броиш највеќе до 10, може и побрзо за да дојде топла вода. Од чешмата до бојлерот има 6 метра цевка.
Се друго е позитивна работа. Немаш чир, за да пазиш да не удриш со глава, естетски поубаво изгледа без целиот сплет на цевки, кабли, сензори итн итн, без машината аз перење имаш комодитет. Купатилото ми е околу 5-6 квадрата и изгледа огромно без овие две работи - бојлер и машина за перење.
Јас кога градев го испланирав овој момент и сум стварно среќен заради тоа. Инаку каде што нема опција за оваква комбинација, стварно треба да се мисли за ова што го праша, но тоа би било на некој начин спроведување на посебна цевка до одводот...