Автор Тема: Препорака за Авто Школа  (Прочитано 47281 пати)

Отсутен Niki1

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Одг: Препорака за Авто Школа
« Одговори #105 на: 11 Јули 2020, 17:30:25 pm »
Случајно налетав на темата еве и јас да напишам убави збориви и пофалби за мојот Инструктор,може на некој ке му биде од корист,прочитав многу луѓе се изгореле од некои авто школи и инструктори.
Го препорачувам Инструкторот Ангел Митров 071 277 804 Скопје.
Тој е вистинскиот избор нема да згрешите голем професионалец е си ја знае работата, многу е смирен трпелив и убаво објаснува се труди за да те научи,не се дере како што има некои инструктори што сум ги гледал на полигон страв да те фати а не па да очекуваш да те научи да возиш.Многу е фин културен позитивен знае и да се нашали. И од други имам слушано што возеле кај него многу го фалат,и кога полагав градска и комисијата го пфали ми рекоа имаш одличен инструктор убаво те научил да возиш.Голема благодарност на него што вложи труд да ме научи да возам и се стекнав со возачка дозвола и вреди да се почитуваат и пофалат таквите луѓе како него.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1670
« Одговори #106 на: 17 Јули 2020, 16:35:31 pm »
Случајно налетав на темата еве и јас да напишам убави збориви и пофалби за мојот Инструктор,може на некој ке му биде од корист,прочитав многу луѓе се изгореле од некои авто школи и инструктори.
Го препорачувам Инструкторот Ангел Митров 071 277 804 Скопје.
Тој е вистинскиот избор нема да згрешите голем професионалец е си ја знае работата, многу е смирен трпелив и убаво објаснува се труди за да те научи,не се дере како што има некои инструктори што сум ги гледал на полигон страв да те фати а не па да очекуваш да те научи да возиш.Многу е фин културен позитивен знае и да се нашали. И од други имам слушано што возеле кај него многу го фалат,и кога полагав градска и комисијата го пфали ми рекоа имаш одличен инструктор убаво те научил да возиш.Голема благодарност на него што вложи труд да ме научи да возам и се стекнав со возачка дозвола и вреди да се почитуваат и пофалат таквите луѓе како него.
Немам ништо против постот, ниту членот, ниту инструкторот, но постов ми личи на она во стилот...

Една секси тетка ми понуди секс во замена за реклама... Јас не сум до толку за да го рекламирам најдобриот прашок ариел за машинско перење без користење на високи температури. Тој ги отстранува најтврдокорните дамки :)

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
« Последно менување: 19 Јули 2020, 18:31:18 pm Ordevski »

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7882
  • Плинаш!!!
« Одговори #107 на: 19 Јули 2020, 18:00:46 pm »
Дечки да не знаете колку би коштало полагање за "Д,, категорија?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 950
« Одговори #108 на: 03 Февруари 2023, 08:55:38 am »
Одамна не е освежена темава, дајте некоја препорака за авто школа и инструктор, ми треба за човек без никакви познавања за возење :)

п.с. и цени на часови, полагања ако знае некој ќе бидат од корист

Отсутен WastedCobe

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
  • Alfa Romeo 159 TBi
« Одговори #109 на: 04 Февруари 2023, 15:59:42 pm »
Одамна не е освежена темава, дајте некоја препорака за авто школа и инструктор, ми треба за човек без никакви познавања за возење :)

Во авто школата во која работам, часовите за Б категорија ти се 22 500 (имаше мали поскапувања периодов и кај сите горе доле варира истата). Цена на полагање тестови прв пат ти е 3000 денари, полигон е околу 2500 и градска исто 2400-2500. Плус давачки на ова се лекарско уверение со крвна група и слушање курс за прва помош.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #110 на: 04 Февруари 2023, 17:21:48 pm »

Во авто школата во која работам, часовите за Б категорија ти се 22 500 (имаше мали поскапувања периодов и кај сите горе доле варира истата). Цена на полагање тестови прв пат ти е 3000 денари, полигон е околу 2500 и градска исто 2400-2500. Плус давачки на ова се лекарско уверение со крвна група и слушање курс за прва помош.
А за ц?

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен WastedCobe

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
  • Alfa Romeo 159 TBi
« Одговори #111 на: 04 Февруари 2023, 18:00:48 pm »

А за ц?

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

24 500 e обуката, тестовите се иста цена и полигонот, полагањето градска е само малку поскапо. И ти треба само лекарско, без прва помош.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #112 на: 04 Февруари 2023, 20:10:42 pm »

И мене ми треба препорака за Б.

Отсутен Aeon

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #113 на: 25 Април 2023, 20:21:38 pm »
Здраво, некој да препорача добра авто школа за А категорија во Скопје? Ги гледав цените само за Авто Школа Мартин и АМСМ, па доколку може некој нека сподели искуства.  :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #114 на: 26 Април 2023, 08:55:17 am »
Здраво, некој да препорача добра авто школа за А категорија во Скопје? Ги гледав цените само за Авто Школа Мартин и АМСМ, па доколку може некој нека сподели искуства.  :)

ова ти е само како кратко упатство и цените се од пред 5+год.
моменталната ситуација не знам како е

Додека е свежо, може ќе му затреба на некој.

За полагање А категорија со постоечка Б, потребно е:

- лекарско уверение - 1.200 ден. (јас извадив во Поликлиника Медика плус во Аеродром)
- уплата за часови за А-кат - 15.000-18.000 ден. зависно од авто школата

Се слушаат 2 дена по ца. 3 саати теорија (присуството е задолжително и се снима со камера)
Се возат 8 дена, односно 16 часа. Првите 2 дена (4 часа) е на полигон на АСУЦ, еден ден (2 часа) е ноќно возење.
* 1 час е 45 минути.

- за користење на полигон се плаќа 100 ден. за 2 часа, т.е. 200 ден. вкупно
- за пријава за полагање потребно е да се однесе уверение за завршено најмалку основно училиште, заверено на нотар, 340 ден.
- се пријавува во испитен центар на АМСМ за полагање, 2825 ден. + 310 ден. административна такса
- на денот на полагање се плаќа 180 ден. за користење на полигон за полагање

Теорија не се полага, туку само полигон и градска
Полигон е тргнување по права линија во прва брзина и промена во втора, полукружно и назад по истата линија се застанува на означено место. Се симуваш од мотор и го туркаш моторот надвор од означеното место. Вртиш полукружно и се местиш за старт на осмици (чуњеви)
Казнените поени од полигон и градска се сумираат

- се закажува во МВР за нова возачка дозвола и возачка книшка и се плаќаат вкупно 559,39 ден. за изработка и административни такси (101,07 + 172,89 + 284,76)

сума: 20.614,35 денари

Отсутен Minimini717

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #115 на: 10 Февруари 2025, 18:06:38 pm »
Здраво, гледам дека не е зборувано на оваа тема одамна. Нова сум на форумот, која Авто Школа ми ја препорачувате во Аеродром. Имам возачка од 2020, ама не возам од страв. Сакав да пробам пак со инструктор да се потсетам и да возам. Фала

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43916
  • Il Moderatore
« Одговори #116 на: 10 Февруари 2025, 18:39:31 pm »
Здраво, гледам дека не е зборувано на оваа тема одамна. Нова сум на форумот, која Авто Школа ми ја препорачувате во Аеродром. Имам возачка од 2020, ама не возам од страв. Сакав да пробам пак со инструктор да се потсетам и да возам. Фала
@WastedCobe да се јави на главна касаааА!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.