Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1023314 пати)

Отсутен Festool

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 164
  • woodworker
    • Drvodelec.mk
Одг: Полирање на возила
« Одговори #3825 на: 29 Октомври 2017, 17:49:42 pm »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3826 на: 30 Октомври 2017, 23:18:27 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #3827 на: 01 Ноември 2017, 13:01:35 pm »
Ок, само не користи пурол, не му е намената за полирање пластика.

не му е, ама брка работа и тоа доста добро али како абразив, нормално после него треба некоја заштита.
Без ова трајноста ќе е месец дена на полираното.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #3828 на: 04 Ноември 2017, 16:32:04 pm »
Здраво дечки, колата ми е grey , a имам полир паста од turtle wax color magic SIlver .. дали би имало некаков проблем што колата е сива а пастата нијанси на сребрена? Позз фала.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #3829 на: 04 Ноември 2017, 17:37:52 pm »
Imas skala od koi do koi nijansi opfaka pastata..

Отсутен g0lfmkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #3830 на: 26 Ноември 2017, 19:24:33 pm »
Здраво, петтара врата на автомобилот ми е матирана бојата, односно нема сјај бидејќи требаше да се фарба и највероватно е лошо исфарбано или нема многу лак. Дали може да се добие некој добар резултат со некоја паста абразивна или мора со професионално полирање ?

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #3831 на: 26 Ноември 2017, 19:55:36 pm »
Ќе треба да се види може ќе треба и да се бруси

Отсутен Kwik

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #3832 на: 01 Декември 2017, 00:13:33 am »
Deko bardovci rengen za limarija farbanje i polirsnje

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
« Одговори #3833 на: 01 Декември 2017, 20:07:58 pm »
Прашање за вас професионалци или полу-професионалци.
Ја носиш колата на полирање, бојата е тек-тук оштетена ама после полирање изгледа све супер ништо не се познава.

Дали и за колку време се врака у првобитна состојба ?
Колку често се препорачува да ја полираш ?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #3834 на: 01 Декември 2017, 20:11:42 pm »
Дали и за колку време зависи од неколку работи:

- Квалитетот на мајсторот.
- Квалитетот на заштитата нанесена после полирањето.
- Квалитетот на перењето после полирањето.

Ако овие три услови се исполнети, може да трае и со години.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3835 на: 01 Декември 2017, 20:29:49 pm »
На нашево поднебје со стакло од НАСА нека ти ја излијат колата секогаш ќе ти биде мршник, какви керамики и полири во гнасава во која живееме, кал, прашина, лисја, таксисти што не пазат и ред други фактори што влијаат на чистотата на возилото, мене ретко кога колата ми издржала перена 2 дена, мора од некаде да тече вода, а ако е лето 3 прста прашина да фати
« Последно менување: 01 Декември 2017, 20:59:31 pm MAPJAH »

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #3836 на: 01 Декември 2017, 21:26:20 pm »
На нашево поднебје со стакло од НАСА нека ти ја излијат колата секогаш ќе ти биде мршник, какви керамики и полири во гнасава во која живееме, кал, прашина, лисја, таксисти што не пазат и ред други фактори што влијаат на чистотата на возилото, мене ретко кога колата ми издржала перена 2 дена, мора од некаде да тече вода, а ако е лето 3 прста прашина да фати
potpolno se soglasuvam  , no spored mene ne e isto voziloto sto ima zastita i nema zastita ,ako ja peres na cetki ili  vo nekoja peralna sto stvarno i obrnuvaat vnimanie i koristat kvalitetni sredstva eve ke ja zemam mojata kpla za primer ne e perena mesec dena dojdi vidi ja a ja vozam sekoj den jas mislam deka e pocita od mnogu vozila niz gradot  i sto me raduva ima poveke lugje na forumot sto se isto kako mene i nivnite vozila se kako moeto

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #3837 на: 01 Декември 2017, 21:37:48 pm »
Прашање за вас професионалци или полу-професионалци.
Ја носиш колата на полирање, бојата е тек-тук оштетена ама после полирање изгледа све супер ништо не се познава.

Дали и за колку време се врака у првобитна состојба ?
Колку често се препорачува да ја полираш ?

Дали се отклонети оштетувањата или се само маскирани со восоци и коутинзи?
Колку километри поминуваш годишно? Гаража имаш? Живееш во Скопје, или живееш во Маврово? Переш на четки и со сосгас у локланата перална со сунѓерот и четката, или со специјални PH неутрални средства, микрофибери и внимание?

Јас колата ја возам (речиси) секојдневно, во Скопје, ја чувам на отворено, незаштитена, перам кај што мислам дека најдобро перат, и би ја носел на 6 месеци кај Даме, ама не можам, па компензирам еднаш годишно кај Даме, и неколку пати дома колку знам и умемам...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 427
« Одговори #3838 на: 01 Декември 2017, 21:41:07 pm »
potpolno se soglasuvam  , no spored mene ne e isto voziloto sto ima zastita i nema zastita ,ako ja peres na cetki ili  vo nekoja peralna sto stvarno i obrnuvaat vnimanie i koristat kvalitetni sredstva eve ke ja zemam mojata kpla za primer ne e perena mesec dena dojdi vidi ja a ja vozam sekoj den jas mislam deka e pocita od mnogu vozila niz gradot  i sto me raduva ima poveke lugje na forumot sto se isto kako mene i nivnite vozila se kako moeto

Даме купи црна кола па ке праиме муабет  ;D ;D ;D ;D

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3839 на: 01 Декември 2017, 21:49:20 pm »
@dame чекам да видам записникот од каското да излезе договорен сум со мајсторот, ќе ја донесам кај тебе, ќе ја средиш како твојата, ќе видиме како ќе се покаже во секојдневната експлоатација тука у бејрут кај што живеам. За нова кола само проѕирна фолија е спасот, се друго кај нас ќе ја уништи.