Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1023293 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Полирање на возила
« Одговори #3780 на: 11 Септември 2017, 22:10:34 pm »
@hanacloud

Само за пример у моментов што ми текна. Некаде во америките што гледав клип, истоварија нова Audi RS6 (со најлони заштитни на целото возило) во центар за detailing, за колата да биде заштитена од првиот ден. Доста беше контаминирана од самиот транспорт, така што човекот си направи многу паметна работа. Уствари он фолија прозирна и лепеше, али иста приказна е и со керамичката заштита и би препорачал да се направи што побрзо.

Кога би купувал нова кола, прво кај Даме (или негов колега) ќе отиде па после во мој двор. :)

Отсутен hanacloud

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 226
  • Barcelona Mystery Blue
« Одговори #3781 на: 11 Септември 2017, 22:38:18 pm »
@hanacloud

Само за пример у моментов што ми текна. Некаде во америките што гледав клип, истоварија нова Audi RS6 (со најлони заштитни на целото возило) во центар за detailing, за колата да биде заштитена од првиот ден. Доста беше контаминирана од самиот транспорт, така што човекот си направи многу паметна работа. Уствари он фолија прозирна и лепеше, али иста приказна е и со керамичката заштита и би препорачал да се направи што побрзо.

Кога би купувал нова кола, прво кај Даме (или негов колега) ќе отиде па после во мој двор. :)
На земањето клучеви во рака конкретно прашав за керамичка заштита и човекот од Порше Скопје ми рече да не си играм со тоа додека е нова, можел да се оштети фабричкиот сјај на лакот.

Се чудам зошто нема едногласен став околу темата.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #3782 на: 11 Септември 2017, 22:50:41 pm »
Хахахаха, да не ја возиш колата, може да ги истрошиш гумите. Сјај може да постигнеш со полирање, а потоа заштитите се делат на неколку вида, од кои најдобра кај нас е керамичката. :D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5385
« Одговори #3783 на: 11 Септември 2017, 22:53:29 pm »
Може да се оштети од некој приучен што се претставува како топ. Од тука луѓево што ги читаш што го работат тоа не верувам дека ќе се оштети. А со керамиката само ќе му направиш голема услуга на лакот.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #3784 на: 11 Септември 2017, 23:06:02 pm »
Може да се оштети од некој приучен што се претставува како топ. Од тука луѓево што ги читаш што го работат тоа не верувам дека ќе се оштети. А со керамиката само ќе му направиш голема услуга на лакот.
Нова кола или ќе ти ја пое*е таков ''мајстор'' или љубоморно створење.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #3785 на: 11 Септември 2017, 23:15:01 pm »
Ја би турил нешто вакво на нова кола кај мене. Не знам колку кошта, али мислам дека е најдобра работа за заштита:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3786 на: 11 Септември 2017, 23:37:29 pm »
(потенцијално глупо) Прашање: има ли смисол да се заштитува нова кола или е доволна фабричката заштита?

баш ме интересира што фабричка заштита е тоа.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3787 на: 11 Септември 2017, 23:40:59 pm »
Еве слика од денеска.. Нема ни толку воочливи swirls, за холограми да не правиме муабет...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
ако нема холограми на сонце јас ќе се убијам 😀.3М fast cut + бушилица = холограмизација.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3788 на: 11 Септември 2017, 23:42:41 pm »
Како што пишав о јас а и некој погоре фабрички колата нема заштита никаква
не може,оти не е заштитена.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3789 на: 11 Септември 2017, 23:50:39 pm »
@hanacloud

На земањето клучеви во рака конкретно прашав за керамичка заштита и човекот од Порше Скопје ми рече да не си играм со тоа додека е нова, можел да се оштети фабричкиот сјај на лакот.

Се чудам зошто нема едногласен став околу темата.

тој што ти рекол така не е за продавач на коли туку за секирџија е,не се секирај де,во моменто се згодил тука и ти си го трефнал баш него да го прашаш.На 90% што сум аплицарал керамика,и тоа и на лакот,фелни,ентериер (кожа),стакла,светлосна група,колите се нови и доаѓаат со шлеп служба без возење.Така да ти останува да гуглаш малку и да сватиш што значи SiO2 заштита.Се разбира доколку професионалец ти ја аплицира 😉

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3790 на: 11 Септември 2017, 23:57:45 pm »
Ја би турил нешто вакво на нова кола кај мене. Не знам колку кошта, али мислам дека е најдобра работа за заштита:

PPF филм.Можеш кај нас во Auto Car Care-Prilep 😉

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #3791 на: 12 Септември 2017, 00:08:43 am »
Здравје, за следната кола ќе ја мислам.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #3792 на: 12 Септември 2017, 01:12:53 am »
Еве слика од денеска.. Нема ни толку воочливи swirls, за холограми да не правиме муабет...

ако нема холограми на сонце јас ќе се убијам 😀.3М fast cut + бушилица = холограмизација.
И онака кога тогаш ќе дојди колава кај тебе хехе.. Ќе видиш ќе се увериш дека нема :D

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #3793 на: 12 Септември 2017, 01:23:14 am »
И јас кога го полирав бмвто со heavy cut 400 на menzerna холограмите не се познаваа толку..
Ама на темно зелена калибра од 93та се познаваа на сонце и тоа како.. после со power protect ultra исчезнаа максимално..

Отсутен 80 B4

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 137
« Одговори #3794 на: 28 Септември 2017, 00:50:33 am »
Препорака за паста за полирање има и доста огреботини не се длабоки ми рекоа дека со полирање ќе се тргнат која паста за полирање би била нај добра за бојава