Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 904640 пати)

Отсутен naser

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 145
Одг: Полирање на возила
« Одговори #3495 на: 06 Февруари 2017, 17:26:50 pm »
Çok Güzel Naser. Aşkolsun ;D
@Allexander Tesekur.Blagodaram

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3496 на: 07 Февруари 2017, 19:50:15 pm »
Насер и аutocare.. На кавасакито на резерварот имам гребаница 10тина цм.. Колку што гледам запина многу малце со нокт.. има некое чаре да се среди ? и колку пари би коштало само тоа нешто?
мора да се види колку е длабоко.Нема што не може да се среди.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3497 на: 08 Февруари 2017, 08:10:10 am »
На следнава слика сакам да ви покажам дека со пастите на Мензерна можно е и со една рака(one step correction) да се отклонат свирлови а притоа да се добие и висок сјај како со три раце полирање.
photo hosting sites

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3498 на: 09 Февруари 2017, 08:50:31 am »
Golf v plus фулл детаилинг и комплетна постапка е прикажана на следниов линк https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1354811707914514&id=240789475983415
и видео во HD1080 https://youtu.be/mUeZ2LpQDpo
how to take screenshotsimage upload freeimage upload no compression .Не знам дали ќе ми дозволи админот да направам една рецензија со комплетна постапка и слика за секој чекор,затоа што ќе зафати многу простор а и сликите се со хд резолуција.Една рецензија е потребно за полирање и една за керамичка заштита.Да се запознаат членовите на правилниот начин на овие два третмани.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #3499 на: 09 Февруари 2017, 08:53:40 am »
Sekako deka bi ti dozvolil, so zadovolstvo ja ocekuvame recenzijata :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Отсутен naser

• Јуниор
  • **

Отсутен naser

• Јуниор
  • **
« Одговори #3502 на: 09 Февруари 2017, 22:19:55 pm »
Poliranje na OldTimer od loso ofarban amater so akrilna boja

Merenje so aparat.za debelinata na bojata.Se utvrdi deka moze da upotrebime smirgli za brusenje i poliranje.Rezultatite se dobieni vo dva cekori poliranje.Gruba-fina

« Последно менување: 09 Февруари 2017, 22:29:42 pm naser »

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #3503 на: 11 Февруари 2017, 16:08:19 pm »
Би сакал да научам сам да си ја полирам колата, па да ме упатите што и како треба да постапам? Секој од некаде почнал нели, па некој совет да дадете, од најосновните работи, што треба да се знае, на што треба да се внимава и слично. Да имаше курсеви, би отишол да се научам, мислам дека ова се научува најдобро како чирак во некоја фирма и да ти покажат како се работи. Би сакал да се научам сам да си ја одржувам колата, па можеби еден ден да си отворам фирма и да си работам со тоа(не во МК). Погледав по темата на почетокот првите 10тина страни, ама никаде ништо немаше објаснување за почетници, а темата веќе има 234 страни. Знам дека има различни видеа и страници по интернет каде може нешто да се поднауче, ама ме интересира ваше професионално мислење, што и како треба да се почне. Да бев во Македонија(или летниот период) би сакал да одам како чирак и волонтерски би работел(помагал), истовремено и ќе научам.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3504 на: 11 Февруари 2017, 16:41:38 pm »
Би сакал да научам сам да си ја полирам колата, па да ме упатите што и како треба да постапам? Секој од некаде почнал нели, па некој совет да дадете, од најосновните работи, што треба да се знае, на што треба да се внимава и слично. Да имаше курсеви, би отишол да се научам, мислам дека ова се научува најдобро како чирак во некоја фирма и да ти покажат како се работи. Би сакал да се научам сам да си ја одржувам колата, па можеби еден ден да си отворам фирма и да си работам со тоа(не во МК). Погледав по темата на почетокот првите 10тина страни, ама никаде ништо немаше објаснување за почетници, а темата веќе има 234 страни. Знам дека има различни видеа и страници по интернет каде може нешто да се поднауче, ама ме интересира ваше професионално мислење, што и како треба да се почне. Да бев во Македонија(или летниот период) би сакал да одам како чирак и волонтерски би работел(помагал), истовремено и ќе научам.
во Auto Car Care-Prilep има основано академија за детаилинг.Досега имавме две групи во 2016 година.Дечките си работат сега самостојно и успешно.

Отсутен naser

• Јуниор
  • **
« Одговори #3505 на: 11 Февруари 2017, 19:22:56 pm »
Eve uste eden dokaz so pred i potoa.Deka nie rabotime samo so eden proizvod koj sekoja godina i duri od dalecnata 1950 do den i deneska go zema prvoto mesto za Auto kozmetika.Nese falime so poveke so mesani  produckti od poveke firmi.Eden i edinstven.Koe ima od A do Ş sopstveni proozvodi

Voziloto e polirano vo MKD.Na prvite sliki se gleda kolku go biva.Pa ima nesto zasto me cekal gazdata da stignam od Germanija.Kako vo 4'ta slika izraboteno vo 2 cekori poliranje.Pa potoa sleduva ceramicka zastita Sonax CC36
Slikite kese objaveni po zavrsenata rabota na stranata Golden car care by Naser.
« Последно менување: 11 Февруари 2017, 19:34:05 pm naser »

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #3506 на: 11 Февруари 2017, 20:03:27 pm »
Админи и Насер, друже извини ама од кога влезе на форумов многууу агресивно со ова сонаксов и самопромовирањето. И претходно имаше други детајлери ама ова го немаше, стварно нема смисла.

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #3507 на: 11 Февруари 2017, 20:22:14 pm »
Koe ima od A do Ş sopstveni proozvodi
ја сакам да потенцирам само дека ш-то е погрешно напишано, претпоставувам се мислело на вакво Š, и ако не се лажам, едно од правилата на форумот гласи, пишување на кирилица, ти друже цело време тепаш латиница. Нека ме поправи администрција ако грешам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3508 на: 11 Февруари 2017, 20:35:14 pm »
Не е правило, туку е препорачливо.

Премногу се замарате за небитни ствари.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен naser

• Јуниор
  • **
« Одговори #3509 на: 11 Февруари 2017, 21:31:47 pm »
Nikogo nesum uvredil.Nesum objavil nesto protiv pravilnik Imam pravo dasi objavam i da objasnam.So toa sto si.ja znam mojata profesinalna rabota.Kako dolu na navedeniot Link.Od druga strana ako ne vise dopaga nemorate da komentirate.Ili nevi se dopaga proizvodot.Ovaj proizvod go imalo i kego ima kaj nas vo MKD.Postavete i vie so vasi proizvodi i od vasta rabota.Pa da komentirame.Vo praviloto ubavo si pisuva.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10206769733242255&id=1842891393
Zanaetot nese prodava-Se uci

« Последно менување: 12 Февруари 2017, 00:13:28 am naser »