Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1020117 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Одг: Полирање на возила
« Одговори #1500 на: 30 Мај 2013, 18:35:43 pm »
100 евра е во ред цена за црна боја
треба многу,многу знаење и пасти за да се дотера црната како што треба
јас пробав со црна и добив ефект ни ваму ни таму,свети а има холограми и свирлс,налет е за работење црна боја

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #1501 на: 30 Мај 2013, 18:38:13 pm »
Јас можам да иаполирам црна кола....со поквалитетни пасти и повеке вложен труд може да се направи огледало...ама тоа каде и да отидеш ке те кошта поскапо,бидејки нормално и си сака повеке работа повеке видови на пасти и т.н.
« Последно менување: 26 Јуни 2013, 19:13:44 pm godofspeed »

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1502 на: 30 Мај 2013, 18:49:41 pm »
Во Битола ретко кој се нафаќа да полира црна кола.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1503 на: 30 Мај 2013, 18:56:49 pm »
Јас 4000 зимам за црна....ама збориме да ти ја направам огледало
moze malku povejke info za procedurata?da zememe primer  Golf 5crna boja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #1504 на: 30 Мај 2013, 19:10:02 pm »
Работава подобро префарбај ја колата отколку да ја полираш, ако се работи за црна боја ... ::) ;D ;D ;D

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1505 на: 30 Мај 2013, 19:20:05 pm »
Abe kaj ke se izgrebe, ne e voa fus folija pazarska, tuku specijalna za avtomobili 3m i slicni drugi kvalitetni firmi:)

VO ZABLUDA SI! nemoj vakvi raboti pogotovo ne za 3m folija!

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #1506 на: 30 Мај 2013, 19:48:19 pm »
Работава подобро префарбај ја колата отколку да ја полираш, ако се работи за црна боја ... ::) ;D ;D ;D

богами...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1507 на: 30 Мај 2013, 20:03:17 pm »
ТЕ-ЕН од тоа што го имам видено на слики, тоа што го има прикажано како теоретско знаење јавно на форумов и во нашата комуникација во приватни пораки го ценам како еден од врвните професионалци кога се работи за полирање и одржување на боја.
Уште една голема благодарност за неговата несебичност при објаснувањето на постапките и предлозите кои ми ги дал мене лично и за тие кои јавно ги објавил. Цената за која работи според мене е одлична ако не и ниска ако ги земеме во предвид материјалите кои ги користи и резултатите кои притоа се добиваат.
Уште еднаш ќе кажам, моето искуство со ТЕ-ЕН сум го стекнал само преку форумов и не сум видел „во живо“ како работи или кои се резултатите (само слики).
Немојте да мислите дека со тоа што сте купиле 2 полир пасти и восок сте станале експерти и знаете како треба да се исполира и одржува возило (и јас така мислев меѓутоа не е баш така).
Немам намера никого да величам и да се упикувам само споделувам мое субјективно искуство.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1508 на: 30 Мај 2013, 20:05:11 pm »
Машала опуштање со цени, алал да ви е си ја цените работата. Доктори со факултет помалку си ја ценат, без навреда

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #1509 на: 30 Мај 2013, 20:12:12 pm »
перфектно полирање на црна боја,стави го на рамниште како да правиш ремонт на мустанг и делови да бараш во македонија

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1510 на: 30 Мај 2013, 20:13:50 pm »
Машала опуштање со цени, алал да ви е си ја цените работата. Доктори со факултет помалку си ја ценат, без навреда

Информирај се колку чинат материјалите и машините што ги користи ТЕ-ЕН па после оценувај. :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #1511 на: 30 Мај 2013, 20:13:52 pm »
Томе, си видел на дело негова работа. Џо со Полото во Маврово, ако го загледа воопшто.
Јас бев запрепастен ;)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1512 на: 30 Мај 2013, 20:17:10 pm »
Tome ne se nerviraj be :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1513 на: 30 Мај 2013, 20:24:54 pm »
Sekoja crna kola se polira,sustinski procesot e poslozen od ostanatite boi bidejki crnata ne prostuva greska pri prelazi so masinata,zatoa se raboti mnogu sporo,se koristi dobro ili dopolnitelno osvetluvanje dodeka se raboti,se koristat isklucitelno kvalitetni pasti koi minimum morat da bidat tri,t.e. da se odraboti troslojno poliranje,isklucitelni proizvoditeli razvija i unapredija pasti koi moze da se upotrebat samo dve,jas crnite gi rabotam isklucivo so 3D productkoi se dosta skapi i gi nabavuvam od Italija i USA kade im e bazata,proverete na google za HD UNO pastite i ke se uverite deka se br.1,moze i novata programa pro line od sonax koja e isto taka odlicna i Menzerna germanskite.Izborot na padti i yehnika pajga pri samoto pocnuvanje so korekcija na lakot,vo zavisnost od tempetaturata i sostojbata na lakot,osobeno e vazno da imas golem arsenal od sungeri koi se ednakvo vazni za vrven kvalitet isto kako pastite,i se dosta skapi,prosek za edno golf klasa vozilo se potrebni 4-5 razlicni po gradacija sungeri od koi r neophodno x 2 za sekogas cisti sungerite da bidat,zosto e toa taka mi trebaat povejke casovi da objasnam,padti se trosat duplo povejke vo zavisnost od ostetuvanjata,obicno zakazuvam vizuelen pregled pred da kazam cena,ako kaxam na nevideno ,toa e na moj rizik.Mikrofiber krpite mora da bidat skoro novi ili novi ,posle sekoj prelaz se prebrisuva panelot na koj se raboti i ako ne se besprekorno cisti krpite sozdavaat swirls i hologrami .Ako seto ova uspee do finishot ,sledi najteskiot del,mienje na voziloto bez da si napravis sam swirls,znaci se treba da bide cisto,sampon se koristi duplo,za da moze da ima pogolema lubrikacija wash mitot vrz lakot,brisenjeto e i samite znaete kolku tesko,sledi cekorot vosociranje,polymer ili sealant,za koj moras da imas soodvetni fini i skapi aplikatori,nanesuvanjeto e makotrpno i sporo,uste pogolem tezina sozdava prebrisuvanjeto na zastitata,mora da se koristat skapi i kvalitetni mf krpi so kruzno pletivo vo samiot sostav i da ne zboruvam povejke,pisuvam od mob. Ako nekoj voopsto ima razbiranje za priblizno od ova sto go navedov ovde cenata e nisto vo sporedba so toa sto ke se potrosi ,zatoa redko koj se nafajka za poliranje crna boja,normalno mojata profesija e detailer i nema beganje od toa,no sekako i jas rabotam za pari.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #1514 на: 30 Мај 2013, 20:25:22 pm »
....
« Последно менување: 26 Јуни 2013, 19:14:24 pm godofspeed »