Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902674 пати)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
Одг: Полирање на возила
« Одговори #960 на: 16 Октомври 2012, 17:28:51 pm »
Денеска го купив само времево ми заврна да го пробам. 400 ден и мислам дека ке има за едно 3 до 4 пати да се помине.
>>>>><<<<<

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #961 на: 16 Октомври 2012, 19:34:40 pm »
толку има јас имав исто само тоа од 450 денари

Присутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #962 на: 16 Октомври 2012, 20:17:11 pm »
sase kako e zastitata  ;D ;D ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #963 на: 16 Октомври 2012, 20:43:37 pm »
Има за да се помине мин. 20 пати ако се нанесува правилно,но не ми е јасно што правите со tw spray detailer,тој служи за припрема на површината пред восоцирање,сигурно сте мислеле да купите Tw sintetiq liquid wax,овој спреj не ви вреди ништо ако немате восок за потоа,тој служи и за last touch после полирање или восоцирање и за priming на сунгерите кога се полира или за одстранување water spot после миење...........еве еден линк за што служи http://forums.mg-rover.org/showthread.php?t=265063

Присутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #964 на: 16 Октомври 2012, 21:58:32 pm »
некој нешто утнал хехехех

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #965 на: 16 Октомври 2012, 22:51:35 pm »
некој нешто утнал хехехех
не е утка,добар производ е и ова,после секое миење на возилото,може да се пребрише со средствово и со мф крпа,ќе ги тргне сите траги од водата,крпите и ќе ја направи површината помазна и посјајна,но нема заштита како восокот,бидеќи има друга намена.

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #966 на: 17 Октомври 2012, 00:00:59 am »
Te-en  мислиш дека ова   би ми било подобар избор за брз восок и сјај ?
>>>>><<<<<

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #967 на: 17 Октомври 2012, 03:29:11 am »
Јас ти препорачувам, јас само овој го користам солиден е.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #968 на: 17 Октомври 2012, 10:50:29 am »
Секако,тоа е восок брз,но кога веќе си го купил и Ice spray detailer,после миење и сушење на возилото,пребриши го со тоа сресдтво и пота восок нанеси.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #969 на: 17 Октомври 2012, 17:44:20 pm »
Не знам мене за 5-6 пати ми тераа и тоа Tw sintetiq spray detailer и ова high gloss car wah искрено второто некако повеке сјај ми дава а сеа не користам ништо освен Sonax шампон за перење пошто кај Dame пред 2 месеци ја однесов и ја среди ко што треба со заштита он што ја препорача.

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #970 на: 17 Октомври 2012, 18:19:56 pm »
detailerot е добар за после перење кола, и за црни пластики на колата. Јас и невидов некои резултати за сјај (може дека се стемнуваше) во секој случај ако ништо друго за одржување на црните пластики во топ форма ке ми заврши работа :)
>>>>><<<<<

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #971 на: 24 Октомври 2012, 14:48:55 pm »
Top ispran ama place za 1 poliranje i kvalitetno vosoce ;D ;D ;D

ДА, ДА апсолутно се согласувам !!! Дајте понуди ... може и на ПП ;)
Ponudi na drugi mesta i od drugi luge :D

Преместено ;)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #972 на: 25 Октомври 2012, 00:25:31 am »
ТЕ-ЕН ми треба совет од тебе или од секој оној кој сам си ја има полирано колата.

Викендов сакам сам да си ја исполирам мојата кола а и колата на другарче (ради неговата ќе ја полирам и мојата, на глава ми се качи)
Колите се едната е Вектра Ц тегет металик, другата Голф 5 црн металик.

Каква паста да купам, а да биде една и за двете коли? Дали да ставам восок после полирањето? Какви сунѓери и крпи да земам?

Ќе полирам рачно и сам, дома во гаража, Значи ми треба совет која е најдобра да ја кажам аматерска паста со која ќе можам д аполирам рачно и да даде најдобри резултати според тебе. знам дека нема да биде ни од далеку како машинско полирање, ама кеиф ни е да утепаме еден ден околу колите.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #973 на: 25 Октомври 2012, 07:59:57 am »
За рачно полирање ви треба паста исклучиво наменета за тоа,не знам која паста за рачно да ви ја препорачам,немам работено рачно полирање,но сигурно во некоја од продавниците специјализирани за автокозметика ќе ви препорачаат некоја,крпи ти требаат микрофибер,сунгери за рачно не ти требаат,апликатори ти требаат кои исто служат за нанесување восок,погледни нешто од тука http://euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #974 на: 25 Октомври 2012, 08:05:26 am »
Јас за рачно и домашно сум ги користел на Sonax Extreme Nano средствата, има три, во зависност од тоа што треба да постигнеш:

Еве едно видео во кое тетовиранава цуцла објаснува кое за каква кола е:

Инаку имам такво жуто сунгерче за нанесување од sonax i микрофибер крпи за полирање потоа. Лесно се нанесува, и лесно се трга. Резултатите се доста добри. Најбитно од целата работа е добро перење на каросеријата без стредства што содржат восок. Значи совршено испрана каросерија, само со шампон за перење.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.