Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 903578 пати)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
Одг: Полирање на возила
« Одговори #630 на: 25 Јуни 2012, 18:43:21 pm »

« Последно менување: 25 Јуни 2012, 19:16:37 pm SAXO Mac »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #631 на: 25 Јуни 2012, 23:05:53 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Здраво дечки ги прочитав сите коментари на овие 42 страни сватив дека те ен е батето што праи попара со полирање .. имам прашање до вас  имам saxo 1.1ix 96 ееееее арно ама барниците се избледени и бојата е мн стара испечена имам црвена акрилна боја.совет!! слики у скоро време

Бате,попара не правам,полирам автомобили,двосмислен ти е коментарот на fb страната на една слика,SMESHKO,сега да ти одговорам на прашањето,акрилна црвена,се полира да,и тоа без холограми потоа,ако се уште има лак на неа да се исполира,секој лак има граница до каде може да се оди со процесот,во зависност од оштетувањето,ако си ја однел на миење и ти ја поминале со зелениот дел на сунгерот за вагани,со цел да ја исчистат од мушички залепени на неа и смола,тука помага само брусење на лакот и потоа полирање,таков тертип на работа јас не практицирам,јас спасувам колку што може да се спаси без брусење на лакот со сусијати,oсвен кај корекции на гребнатинки,јас полирам со профи пасти,поготово на нова кола,а твојата како што гледам е стара и оксидирана од UV  зраци и невосоцирана,треба да посетиш некое бате што ќе ти ја исполира да нема холограми потоа,ако воопшто знаеш како изгледаат тие,или си помешал нешто со swirs marks???а браниците се третираат со посебни средства за тоа и има посебна тема за тоа,прочитај и таму и ќе видиш упатство за тоа.
« Последно менување: 25 Јуни 2012, 23:26:58 pm TE-EN »

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #632 на: 26 Јуни 2012, 03:18:06 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Здраво дечки ги прочитав сите коментари на овие 42 страни сватив дека те ен е батето што праи попара со полирање .. имам прашање до вас  имам saxo 1.1ix 96 ееееее арно ама барниците се избледени и бојата е мн стара испечена имам црвена акрилна боја.совет!! слики у скоро време

Бате,попара не правам,полирам автомобили,двосмислен ти е коментарот на fb страната на една слика,SMESHKO,сега да ти одговорам на прашањето,акрилна црвена,се полира да,и тоа без холограми потоа,ако се уште има лак на неа да се исполира,секој лак има граница до каде може да се оди со процесот,во зависност од оштетувањето,ако си ја однел на миење и ти ја поминале со зелениот дел на сунгерот за вагани,со цел да ја исчистат од мушички залепени на неа и смола,тука помага само брусење на лакот и потоа полирање,таков тертип на работа јас не практицирам,јас спасувам колку што може да се спаси без брусење на лакот со сусијати,oсвен кај корекции на гребнатинки,јас полирам со профи пасти,поготово на нова кола,а твојата како што гледам е стара и оксидирана од UV  зраци и невосоцирана,треба да посетиш некое бате што ќе ти ја исполира да нема холограми потоа,ако воопшто знаеш како изгледаат тие,или си помешал нешто со swirs marks???а браниците се третираат со посебни средства за тоа и има посебна тема за тоа,прочитај и таму и ќе видиш упатство за тоа.
и коментарот на фб а и ова праиш попара не се во негативна смисла :D  ,како и да е , работата си ја работиш одлично видов по видеа и слики.У остало колава не е перена у перални до сеа и не е полирана,а дека има испечена боја тоа да посебно на хауба и на задна врата па мислам дека може да се добие посакуваното ако ја фатиш ти. и вака од слика колку можеш да видиш незнам али би те замолил да ми кажеш која цена ке ме фати со сите 3 фази фала и извини ако нешо кажав (ненамерно) :D секое добро :D п.с дали ке биде штета ако сам си ја исполирам рачно со сите фази .. у случај да неможам да дојдам у пп ?
« Последно менување: 26 Јуни 2012, 03:37:03 am SAXO Mac »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #633 на: 26 Јуни 2012, 09:05:40 am »
Da,bez da vidam znam,akrilna crvena,godini pominale,ne odrzuvan lak,dokolku ne e dosega polirana i seuste ima materijal na nea za rabota,moze da se dovede do sovrsenstvo,na akrilna boja posebno crvena,da ne se macis do PP kontaktiraj so Dame,nas clen od SK,ke se dogovorite,profesionalec.A za comment na fb,prifateno,nedorecenost na komentar,poinaku moze da go razberat ostanatite.Moze vo prodolzenie da vidis na linkot kako bi izgledalo tvoeto saxo after tretmanot https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2188971209196.2111755.1394575068&type=3
« Последно менување: 26 Јуни 2012, 10:03:48 am TE-EN »

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #634 на: 26 Јуни 2012, 13:51:04 pm »
Da,bez da vidam znam,akrilna crvena,godini pominale,ne odrzuvan lak,dokolku ne e dosega polirana i seuste ima materijal na nea za rabota,moze da se dovede do sovrsenstvo,na akrilna boja posebno crvena,da ne se macis do PP kontaktiraj so Dame,nas clen od SK,ke se dogovorite,profesionalec.A za comment na fb,prifateno,nedorecenost na komentar,poinaku moze da go razberat ostanatite.Moze vo prodolzenie da vidis na linkot kako bi izgledalo tvoeto saxo after tretmanot https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2188971209196.2111755.1394575068&type=3
 Epa v red fala na preporakata :D. inace ne ti kazav bev u eden servis u sk da mi proverat so cini so ne cini
i tipot vika top si e sve samo da ja ispoliras da svetne vikam dada u plan mi e otide deckoto zema pasta zema krpa mi kapna na hauba mi naprai edno golemo krugce polirano  i taka mi stoi mi dvoi  hhh zatoa reshiv da ja sredam kompletno :D. ne mi kaza dali bi mozel jas racno da ja pominam?i kako da ja pominam ako vise pominuvam racno? p.s ja imam prethodno videno rabotata na dacijata toa i me KANDISA  da stanam clen na forumot i da pozboruvame okolu ovie stvari :D.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #635 на: 26 Јуни 2012, 14:38:21 pm »
eve i jas ke dadam nekoj sovet pomini koga sakas kajmene jas ke ti dadam nekoj sovet posto bas za crni boi treba mnogu strucnost za da ispadne kako sto treba stom so taa polir pasta sto si ja pominal imalo razlika togas  ima mnogu rabota vo nea  ;)
dame daj mi link od fb da iskontaktirame okolu poliranje imam nekoi prasanja te preporaca ТЕ ЕN :D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #636 на: 26 Јуни 2012, 14:49:24 pm »
fala za teen nezamenliv e  ;)

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #637 на: 26 Јуни 2012, 14:50:41 pm »
eve ti go mojot link podolu

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #638 на: 26 Јуни 2012, 18:39:33 pm »

Eve po preporaka na te-en sto si zemav pa denovive da nadam slobodno vreme I ke vidam kako ke izleze na kraj.

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #639 на: 26 Јуни 2012, 21:23:52 pm »
bravo si se spremil hehehhe ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #640 на: 28 Јуни 2012, 11:46:30 am »
@TE-EN едно прашање до тебе...значи се работи за Цитроен ц4 црна боја која што би кажал дека е доста оштетена иако колата е стара само 4 години. Значи прва работа што ќе направам е Turtle Clay Bar. После нанесување на ова ја мијам колата повторно и што е подобро за црна боја? Turtle Metallic, Turtle Ice Wax TW+PTFE или нешто сосема трето? Прашав за blackbox во Еуростил немаат....
од денес имаат и TW Black box i glina,за црна боја е алфа и омега пакетот.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #641 на: 28 Јуни 2012, 11:59:51 am »
E сега ова што го купив да го фрлам ? :D

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #642 на: 28 Јуни 2012, 12:42:28 pm »
hahahahah ;D

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #643 на: 28 Јуни 2012, 14:47:24 pm »
Ajde vecer saxoto go ostavam vo racete na Dame,  ke go vidime utre :D ako sakate i vie ke go vidite :D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #644 на: 28 Јуни 2012, 16:21:44 pm »
Dame ke go sredi top ,cekame izvestaj utre