(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Здраво дечки ги прочитав сите коментари на овие 42 страни сватив дека те ен е батето што праи попара со полирање .. имам прашање до вас имам saxo 1.1ix 96 ееееее арно ама барниците се избледени и бојата е мн стара испечена имам црвена акрилна боја.совет!! слики у скоро време
Бате,попара не правам,полирам автомобили,двосмислен ти е коментарот на fb страната на една слика,SMESHKO,сега да ти одговорам на прашањето,акрилна црвена,се полира да,и тоа без холограми потоа,ако се уште има лак на неа да се исполира,секој лак има граница до каде може да се оди со процесот,во зависност од оштетувањето,ако си ја однел на миење и ти ја поминале со зелениот дел на сунгерот за вагани,со цел да ја исчистат од мушички залепени на неа и смола,тука помага само брусење на лакот и потоа полирање,таков тертип на работа јас не практицирам,јас спасувам колку што може да се спаси без брусење на лакот со сусијати,oсвен кај корекции на гребнатинки,јас полирам со профи пасти,поготово на нова кола,а твојата како што гледам е стара и оксидирана од UV зраци и невосоцирана,треба да посетиш некое бате што ќе ти ја исполира да нема холограми потоа,ако воопшто знаеш како изгледаат тие,или си помешал нешто со swirs marks???а браниците се третираат со посебни средства за тоа и има посебна тема за тоа,прочитај и таму и ќе видиш упатство за тоа.