Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 903712 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Полирање на возила
« Одговори #600 на: 13 Јуни 2012, 22:36:36 pm »
Двата имаат различна намена,едниот дава поголема заштита и подобар beading,а вториот дава неодолив сјај и sheeting ,но кратко трае,инаку за летно време јас би го одбрал после секое миење TW Ice.

Отсутен Dejan 1802

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #601 на: 14 Јуни 2012, 15:43:02 pm »
Да ве прашам нешто дечки зошто гледам дека се разбирате сите. Дали треба колава да ја однесам негде да ја исполираат ( КАДЕ?) или можам сам да си купам средство за перење да ја исперам и да ја поминам со восок

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #602 на: 14 Јуни 2012, 19:01:18 pm »
Почни да ја читаш темава од прва страна... за 2-3 часа ќе го дознаеш одговорот. BTW, добредојде.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #603 на: 14 Јуни 2012, 19:25:38 pm »
prvo dobrodojde i ne e loso da se pretstavis inaku treba da se vidi kolata i vo najmala raka da pustis nekoe slikice i nie ke te posovetuvame ;)

Отсутен Dejan 1802

• Почетник
  • *
« Одговори #604 на: 15 Јуни 2012, 12:13:43 pm »
epa dobro ve najdoj:)) se vikam Dejan a inaku od sk sum. za altea se raboti inace nema nekoj poseriozni ostetuvanja samo edna dve mali grepki i na edno mesto kao da se lupi, ama ima mnogu fleki od smola barem ja mislam deka se od smola, nekoj se vadt so raka malku da gi zagrebes i ne se poznava nisto posle, ama nekoi ne se vadat so nisto, pa mislev ako ja ispoliram dali ke izleze se. Neznam od sto se flekive zosto ja zemv pred 2-3 nedeli. I da prasam samo dali moze da ja pominam so vosok bez da ja ispoliram, samo da ja isperam so nekoj sampon.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #605 на: 15 Јуни 2012, 12:22:30 pm »
Контактирај преку ПП со клаберот TE-EN (најгоре на странава), он ќе те советува што и како да правиш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #606 на: 15 Јуни 2012, 12:53:03 pm »
da mozes da ja pomines samo so vosok slobodno samo isperija prethodno dobro odberi si nekoj podobar vosok koj lesno se nanesuva i lesno se cisti posle toa odberi debela senka i teraj del po del ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #607 на: 15 Јуни 2012, 21:01:18 pm »
Јас на алфата сите флеки од смола ги извадив со средство за чистење бандаши. Инаку имаш и тар ремовер, наменет за катран од асфалт, и тој „работи“ добро и не го оштетува лакот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #608 на: 15 Јуни 2012, 21:23:12 pm »
Најдобро се чисти лакот со фина глина,значи треба да се глинира а предходно да се испере со добар пре ваш шампон,потоа да се восоцира како што кажа Даме,со средство за чистење бандаши може да се исчисти сиот лак,или со тар ремовер,но никако тоа не смее на акрилна боја,тоа важи само за металик,во случајот кај дечково со Алтеата не знаеме дали е акрилна или металик,конкретно,може да се исчисти сп пре ваш шампон или да се глинира или да се полира,што сака Dejan 1802 треба да одбере спрема буџетот кој го има на располагање,јас би му препорачал да го посети Даме и да се консултира после визуелен преглед на лакот,нема утка тука,поззз до новиот член,и се надевам дека ќе остане активен член и во иднина.

Отсутен Dejan 1802

• Почетник
  • *
« Одговори #609 на: 17 Јуни 2012, 15:12:25 pm »
fala za sovetot decki, valda ke se najde resenie

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #610 на: 17 Јуни 2012, 20:21:30 pm »
taman rabota ke se najde resenie pomini i ke vidime sto treba da se napravi

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #611 на: 22 Јуни 2012, 20:18:45 pm »
Te-en од што би можело да ми останват траги на некои места од водата, после бришењето со еленска крпа, кои ги снемва по некое време, односно од кога ќе се исушат?
еве слики да видиш како изгледат

Истото се дешава и со пластиките...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #612 на: 23 Јуни 2012, 11:17:50 am »
@TE-EN едно прашање до тебе...значи се работи за Цитроен ц4 црна боја која што би кажал дека е доста оштетена иако колата е стара само 4 години. Значи прва работа што ќе направам е Turtle Clay Bar. После нанесување на ова ја мијам колата повторно и што е подобро за црна боја? Turtle Metallic, Turtle Ice Wax TW+PTFE или нешто сосема трето? Прашав за blackbox во Еуростил немаат....

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #613 на: 23 Јуни 2012, 11:55:23 am »
Ако го има изгубено сјајот најубаво е со TW Color back па после со TW Swirl remover и на крај восок. Е сеа од овие три восоци TW+PTFE трае најдолго а Ice Wax би требало да дава најголем сјај тоа ти одлучи си :) TE EN извини што ти се умешав :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
« Одговори #614 на: 23 Јуни 2012, 14:55:21 pm »
Влатко ако немас искуство со полирање подобро не факај колата е црна треба да го среди некое стучно лице