Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1018397 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Одг: Полирање на возила
« Одговори #300 на: 11 Март 2012, 12:19:36 pm »
Тој можи овде да си направи дома.
Со ваква заинтересираност и квалитет, за брзо ќе си има нова дома овде.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #301 на: 11 Март 2012, 13:03:06 pm »
Благодарам за пофалните зборови,имав понуди од големи авто компании од СК,значи со обезбедено работно место и услови за работа,опрема можам и моја да користам,но тие во нивните сервиси можат да донесат се што ми е потребно за detailing,и да ги опремат по последни стандарди,плата??? отворена е сеуште сметката,само да потпишам треба.Сега станува збор за тоа дека во нашата држава имаме стварно мал број на детаилери,а трендовски е секој врвен бренд во своите автосервиси да има и положба detailing,центрите не штедат пари и време за таа дејност,бидејќи имаат налог од нивните матици дека во најкус можен рок треба да го вклопат во нивната понуда на одржување,со неквалитетно перење на автомобили и одржување на лакот и тие самите губат на гаранцијата што ја издаваат,затоа нивните сервиси и автоперални ќе го понудат најдоброто за едно одржување на возилата од нивниот бренд,проблем е во нашава држава што нема заинтересираност за таа работа,работата изискува големо трпение,интелигенција,енергија и физичка способност,одговорноста е преголема која паѓа на самиот detailer,не е се во парите или фактот дека ќе бидам платен,популарен или фактот дека ќе бидам дел од некоја голема автомобилска групација,тоа мене не ме радува многу,бев две години во тој свет,ме растажува фактот дека цените на тие услугу ќе бидат нереални,треба да плати секој клиент 50% за реклама ,останатото се дели на материјал и заработка,на таков начин со нашиот стандард тешко ќе се доближи професијата detailing ,значењето и придобивките од тоа,и тешко дека ќе проработи свеста со оглед на стандардот на нашиот граѓанин дека воопшти има потреба од тоа,тоа ќе представува повејќе луксуз од потреба,јас сум скромен со скромни Hoby цени,работам сезонски,и работам во двор под летниковец,доволно е за да си го наплатам трудот и материјалот,може да се префрлам во СК,но во сопствена гаража и со сопствени цени.Нормално размислувам за тоа,но сега за сега и тука имам премногу работа,така да ми се намалува капацитетот,искрено веќе ми е непријатно да се правдам зошто не е изводливо да дојдам во СК и да одработам неколку возила од нашите клабери,верувајте дека јас имам поголема желба од вас,бидејќи сум инфициран од оваа болест detailing :) ,но условите не го допуштаат тоа.Никогаш незнам што ќе ми затреба од опремата,а еден наш член рече дека ќе ми треба камион за сета опрема :) ,не е изводливо да се селам и да се враќам,ако се преселам СК таму останувам,ваш сограѓанин,имам многу роднини и пријатели таму,можам да се чуствувам како дома,но засега останувам Прилепчанец,не смее никој да помине низ Прилеп а да не ми се јави,посебно за Пиво фестот кога ќе биде,не сакам да бидам само член на овој форум туку и ваш пријател,секогаш расположен за совет и инструкции од мојата област,слободно пишете или вртете на телефон,Дарко и Auto Car Care се достапни за вас 24/7  ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #302 на: 11 Март 2012, 13:11:38 pm »
На болна тема те чепкаат бе друже, карај се тепај се...
Разбрав дека си имаш и редовна работа покрај detailing-ов, и тоа може да ти претставува најголем проблем. За да ти се исплати цела преселба во Скопје, ќе треба да инвестираш во некоја просторија, да вградиш вентилационен систем и регулатори на температура кои ќе ти овозможат да работиш преку цела година.
Тоа е тоа, мислам дека со твоите квалитети, иако го работиш ова како хоби, ќе заработиш огромна пара. Тоа нормално ќе ти отвори можности за усовршување на познавањето и со тоа би станал број 1 detailer на нашиве простори. :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #303 на: 11 Март 2012, 13:14:57 pm »
А да ти најдеме ние услови од карклуб и да дојдеш еден викенд да средиш тука нашиве кршови, јас со полир пасти и срања веќе неможем да се борам. Доста работа ќе имаш!

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #304 на: 11 Март 2012, 13:20:20 pm »
На болна тема те чепкаат бе друже, карај се тепај се...
Разбрав дека си имаш и редовна работа покрај detailing-ов, и тоа може да ти претставува најголем проблем. За да ти се исплати цела преселба во Скопје, ќе треба да инвестираш во некоја просторија, да вградиш вентилационен систем и регулатори на температура кои ќе ти овозможат да работиш преку цела година.
Тоа е тоа, мислам дека со твоите квалитети, иако го работиш ова како хоби, ќе заработиш огромна пара. Тоа нормално ќе ти отвори можности за усовршување на познавањето и со тоа би станал број 1 detailer на нашиве простори. :)
Токму така ,но ќе почекаме уште некое време додека до секој љубител и сопственик на автомобили допре филозофијата detailing,ќе се бориме со сите скептици околу тоа прашање и ќе направиме еден поголем чекор кон поголема инвестиција.,и се разбира дека мора да биде во нашата најголема метропола Скопје :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #305 на: 13 Март 2012, 01:30:20 am »
А да ти најдеме ние услови од карклуб и да дојдеш еден викенд да средиш тука нашиве кршови, јас со полир пасти и срања веќе неможем да се борам. Доста работа ќе имаш!
Хахаха :D Јас мојата да му ја остаам, ќе треба две недели одмор да тера во Скопје :D Месечна карта за базен карпш ќе треба да му извадам ;D ;D ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #306 на: 13 Март 2012, 07:22:22 am »
:D :D :D

Симо јас и ти најбоље едно фарбање да опнеме и да не му ја мислиме многу :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #307 на: 13 Март 2012, 14:48:19 pm »
Ти седи мирен, алфата ти е џам!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #308 на: 13 Март 2012, 14:54:38 pm »
I posle jas sum se zalel za sekoja grebnatinka
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3905
« Одговори #309 на: 13 Март 2012, 20:21:14 pm »
More site da gi palime kolite i pravec Prilepa grada kaj Te-En, taman moze i eden sobir klasniov da organizira do Prilep ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #310 на: 13 Март 2012, 23:38:30 pm »
Колку би сакал и јас TE-EN да се пресели во Скопје. Сакам да ја полирам колата ама не знам каде има ваков профисионалец тука кој што си ја сака работата како TE-EN.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #311 на: 13 Март 2012, 23:39:38 pm »

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #312 на: 20 Март 2012, 19:17:53 pm »
TE-EN визирот на кацигата ми е изгребан доста, дали можам да го ишмирглам со 2000ка и после да исполирам со Turtle Wax полир паста?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #313 на: 20 Март 2012, 21:17:44 pm »
TE-EN визирот на кацигата ми е изгребан доста, дали можам да го ишмирглам со 2000ка и после да исполирам со Turtle Wax полир паста?
2000 i 3000,полирај со TW