Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902759 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Полирање на возила
« Одговори #150 на: 18 Декември 2011, 01:47:04 am »
Никад не би дозволил друг да ми полира ауто. Со маката се искажува љубовта.
а ребраст и ламела ќе мењаш сам од љубов? :) Или љубовта само према надвоврешната убавина на алфата ја чувствуваш? :P (BTW, јас да имам рампа/дизалица и ламела и каиши би менувал - ама од други побуди, не толку емотивни) ;)

За полирање можам сам, не верувам дека има некој што не е способен тоа да го направи. А за механика не се разбирам. ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #151 на: 18 Декември 2011, 12:03:53 pm »
а ребраст и ламела ќе мењаш сам од љубов? :) Или љубовта само према надвоврешната убавина на алфата ја чувствуваш? :P (BTW, јас да имам рампа/дизалица и ламела и каиши би менувал - ама од други побуди, не толку емотивни) ;)

За полирање можам сам, не верувам дека има некој што не е способен тоа да го направи. А за механика не се разбирам. ;D
верувам дека секој може да си исполира сам возило,ама само со средства за home made изведба,кои се гола вода во споредба со средствата за професионално машинско полирање,рачното полирање дава секундарен резултат,додека машинско полирање и средствата кои се користат се небо и земја во споредба со другите,затоа постои во секој дел на козметика за автомобили profi програма и home made програма,времето кога тријавме со крпите по заставите и југовците за да го лсниме,одамна е поминато,сега има професионалци кои ќе го одработат тоа на начин на кој доликува за вашето возило,после полирање рачно,земи само еден рефлектор или ставија колата под сонце и погледни колку холограми си направил сам на лакот,ти можеби ќе ја светниш,ама холограмите ти се убици на лакот,во тие мали микронски облаци и пајажина се насобира прљавштина која го контаминира и оксидира лакот,потоа можеш колку сакаш рачно да ја полираш ама холограмите ќе мораш на машинско да ја однесиш да ги тргнат,јас препорачувам восоцирање во неделно попладне,ако немаш друга работа,и тоа можиш да го правиш секоја недела после добро перење на автомобилот,а рачно полирање ќе ти направи повеќе штета одколку корист.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #152 на: 24 Декември 2011, 15:43:19 pm »

верувам дека секој може да си исполира сам возило,ама само со средства за home made изведба,кои се гола вода во споредба со средствата за професионално машинско полирање,рачното полирање дава секундарен резултат,додека машинско полирање и средствата кои се користат се небо и земја во споредба со другите,затоа постои во секој дел на козметика за автомобили profi програма и home made програма,времето кога тријавме со крпите по заставите и југовците за да го лсниме,одамна е поминато,сега има професионалци кои ќе го одработат тоа на начин на кој доликува за вашето возило,после полирање рачно,земи само еден рефлектор или ставија колата под сонце и погледни колку холограми си направил сам на лакот,ти можеби ќе ја светниш,ама холограмите ти се убици на лакот,во тие мали микронски облаци и пајажина се насобира прљавштина која го контаминира и оксидира лакот,потоа можеш колку сакаш рачно да ја полираш ама холограмите ќе мораш на машинско да ја однесиш да ги тргнат,јас препорачувам восоцирање во неделно попладне,ако немаш друга работа,и тоа можиш да го правиш секоја недела после добро перење на автомобилот,а рачно полирање ќе ти направи повеќе штета одколку корист.
Te-EN oti da nemoze racno poliranje da zavrsi rabota i za stara boja ispecena na postaro vozilo, ja mislam deka toa moze da se zavrsi so Sonax Extrime Polish+wax 3 (http://atomem.com.mk/website/detali.asp?ID=1&Product=4 ) + potoa da mu se nanese na voziloto Sonax Extrime wax 1 (http://atomem.com.mk/website/detali.asp?ID=1&Product=1 )!

Na slednovo video  jasno se gleda deka posledniot model ( Golf 3 ) e so najgolemo ostetuvanje na bojata  a otkako ke bide zavrsen tretmanot od strana na amater so sonax extrime polish + wax 3 voopsto nema da deli od ostanatite modeli koj prethodno bea so pomali ostetuvanja. (http://www.youtube.com/watch?v=KpiHL8O5k08 )!

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #153 на: 24 Декември 2011, 21:32:23 pm »
Навистина поверува во комерцијалново видео???????? дека рачно исполирано вентото е онака како што изгледа!!!!!!!!таа си го галеше вентото ,ама последниот кадар е вметнат од предходно професионално машинско полирање.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #154 на: 25 Декември 2011, 10:41:29 am »
Навистина поверува во комерцијалново видео???????? дека рачно исполирано вентото е онака како што изгледа!!!!!!!!таа си го галеше вентото ,ама последниот кадар е вметнат од предходно професионално машинско полирање.
A so vikas moze i taka da e se e mozno ;D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #155 на: 02 Јануари 2012, 19:33:20 pm »
Drustvo dali nekoj naletal nekade na ovoj produkt..... DIAMONDBRITE...preterano mnogu go falat na internet

Osobeno TE-EN ako moze da kaze nesto
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #156 на: 02 Јануари 2012, 23:13:36 pm »
Drustvo dali nekoj naletal nekade na ovoj produkt..... DIAMONDBRITE...preterano mnogu go falat na internet
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Osobeno TE-EN ako moze da kaze nesto
Kaj go ima ovoj set na proizvodi vo MK??????

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #157 на: 03 Јануари 2012, 03:20:34 am »
Epa toa neznam ,dali go ima nekade... da znaev do sega ke go probav....

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #158 на: 03 Јануари 2012, 11:23:54 am »
Diamondbrite колекцијата е производ ,односно направен по нарачка на една од најелитните и најдобрите страници за нарачка на секакви средства за Automobile detailing,од кои дел од нив ги имам и јас,значи сопствениците кои ја поседуваат страната го поседуваат овој бренд Diamondbrite,ништо спектакуларно нема во нивните производи,сега тренд е во светот да сопственици на вакви или слични страни за on line shoping си создаваат сами бренд на некој производ кој им е главен во нивната продажба или носител на листата,за фалење мора да го фалат затоа што имаат создадено голема ЛОБИ група во светот,од форумаши на кои бесплатно им ги поклонуваат нивните производи за тестирање и промоција,имаат силна подршка од медиуми,но никој досега врвен стручњак за полирање не се произнесе за квалитетот на овој бренд,се што има во оваа колекција можеш да си ја составиш и сам,и тоа многу поефтино и поквалитетно,еве ја нивната страна http://shop.autobritedirect.co.uk/ ,П.С. на првото видео пакетот го добивате и кај мене ,освен ентериер,и гратис оди секогаш средството нанесено на шофершајбна со нано технологија,над 60-80км,не би требаат брисачи,секогаш нанесено добра заштита на лакот и силант,се добива ваков резултат,возилото се пере за неколку минути  :) ,последното видео ја прикажува пастата за домашно полирање,2/1,полир и восок,јас не ја препорачувам за машинско полирање,како на видеото  :)

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 963
« Одговори #159 на: 17 Јануари 2012, 12:28:32 pm »
Ај да не го читам цел форум.. ќе може ли да ми кажете кој е најдобар за полирање во скопје и кај се наоѓа? поздрав и благодарам однапред

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #160 на: 17 Јануари 2012, 12:57:13 pm »
Ај да не го читам цел форум.. ќе може ли да ми кажете кој е најдобар за полирање во скопје и кај се наоѓа? поздрав и благодарам однапред
стрпи се до пролет,после истражувај,а сега за сега секоја автоперална може да ти ја навоска колата,што добро би му дошло на лакот да истрае неоштетен до пролет кога ќе и правиш машинско полирање,во Скопје барем имаш колку сакаш,и не мора да биде автоперална,најдобро ќе завршиш работа кај некој тип што исклучиво работи со полирање,возилото ќе го испериш предходно на автоперална,автопералните нема да ти одделат 7-8 часови и повеќе за да ја исполираат добро Ибицата + сеатот има тврд лак,ако е металик,керамички и тежок за полирање........

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 963
« Одговори #161 на: 18 Јануари 2012, 00:23:41 am »
Можам да се стрпам до пролет.. Но сакам да се светне се.. И полирање и хемиско внатре

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #162 на: 18 Јануари 2012, 17:53:17 pm »
Можам да се стрпам до пролет.. Но сакам да се светне се.. И полирање и хемиско внатре
Se ke svetne be prijatele otidi si vo euro-stil i ke bide se...eve ti i linkce
http://www.euro-stil.com.mk/ ili pak vo sonax avto centarot eve ti i linkce i od tamu
http://www.facebook.com/pages/SONAX-SERVICE-SKOPJE/228755847173767 aj sea brkaj rabota pozzz

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #163 на: 18 Јануари 2012, 17:56:10 pm »
http://www.euro-stil.com.mk/ ili pak vo sonax avto centarot eve ti i linkce i od tamu
http://www.facebook.com/pages/SONAX-SERVICE-SKOPJE/228755847173767 aj sea brkaj rabota pozzz

Другар ова не е социјална мрежа...Фејзбук,па да коментираме  ај бркај работа...позз,кис4е и такви ствари :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #164 на: 18 Јануари 2012, 18:03:19 pm »

Другар ова не е социјална мрежа...Фејзбук,па да коментираме  ај бркај работа...позз,кис4е и такви ствари :D
Abe drugar vazno e da mu pomogneme na drugarov so mu treba a pozdravot e relativna stvar....