I jas imav podeleni mislenja za keramikata.
Problemot e sto si bara soodveten tretman.
Znaci saka pazenje. Ne deka ke se stavi keramika i gotovo ne treba da i mislis na kolata.
Si bara mnogu vnimavanje kako se pere i kade. I si bara odrzavanje, osvezuvanje.
Posle godina ipol po stavena keramika, pazenje pri perenje, dodavanje zastiti, pak si dobiv svirlovi i water spot dosta jak.
Sepak sve se opravi, se napravi cistenje, neabraziven repeair, i zavrsno reload.
Rezultatot bese fantasticen. Bi rekol keramikata dobi nov zivot.
Keramikata ja stavase
@dame, taka da toj prevzema obvrska i da ja osvezi. Inaku bez gotov da ja simnam.
Tretmanot na osvezuvanje ispadna toppp, samo treba da se znae kako...
Istata greska ja pravev i jas, stavav dopolnitelni zastiti najcesto Sonax Briliant shine detailer, vosoci ovo ono. Toa ne treba da se pravi. A ne pravev reload, ednostavno ne znaev deka treba.
Sto i da se stavi odozgora ke gi prevzeme karakteristikite od zavrsniot sloj, a keramikata ima superiorni performansi.
Zatoa vrz keramika ne stavajte nisto sem reload, istiot sostav kako stavenata keramicka zastita odnosno nekoj SiO2 sealant.
E sega, dali nekoj ke stavi keramika ili nekoj drug sealant, toa si e veke negov izbor. Ubavo informirajte se.
Verojatno jas sledno stavanje ke odam na nekoj kvaliteten sealant, "nekeramicki".
Pa ke vidam kako ke tera so toa.
A vo meguvreme verojatno ke stavam sealant na druga kola. Pa ke pratam situacija.
Ama pak ke kazam, kaj nas glaven problem e perenjeto.
Svirlovite se od perenje, ne se ni od vozenje ni od agresivni solventi.
Do sega ne sum sretnal nekoja zastita koja stiti 100% od svirlovi, edino folija.
Ako nekoj znae, neka spodeli.