Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 904277 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Полирање на возила
« Одговори #480 на: 23 Мај 2012, 23:14:55 pm »
ajde kolega ova prasanje e za tebe iako go znam odgovorot a na slikata ne se gleda koj vosok e [iako pisuva deka e za normalni boi ]

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #481 на: 23 Мај 2012, 23:19:22 pm »
aha,arexon  :( ,imam i porano pisuvano za nego,jas go imam i tecniot so karnauba i voopsto ne gi zadovoluva ni ,k,od moite kriteriumi,bidejki e mnogu masen i moze na odredeni boi da ostavi masni dagi,dodeka za zastita na alu bandasi e dobar,dava visok sheeting,sto e neophoden faktor za zastita na bandasite  ;) P.S.se gleda i malo hologramce na dolniot del od haubata,sto znaci ne ni pokriva hologrami  :)

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #482 на: 23 Мај 2012, 23:29:07 pm »
bravo kolega go delam istoto mislenje mislam deka bilo poubavo da zeme deckoto od malite pakovanja na tw [200ml mislam deka se ] a efektot ke bil podobar [iako nemoze da se kaze mnogu od ovaa slika] i dobro zabelezuvas[hologramite]

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #483 на: 23 Мај 2012, 23:32:00 pm »
Фала многу на советите и за двајцата. Пред се го купив ова зошто следуваше тоа сунѓерчето со него, овие течниве што се без памукче идат..како и да е нареден пат ќе земам нешто од tw

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #484 на: 23 Мај 2012, 23:36:31 pm »
Фала многу на советите и за двајцата. Пред се го купив ова зошто следуваше тоа сунѓерчето со него, овие течниве што се без памукче идат..како и да е нареден пат ќе земам нешто од tw
црна боја + цитроен lak,ти имаш лак кој секој професионален детаилер би го посакал,предизвик тежок,јас чекам пратка од Еуростил со TW Black box,незнам кога ќе стигне,јави се и прашај дали ќе има уште некој пакет,тоа ти го препорачувам за твоето цитроенче,и биди раат уште долги години со тој кит.http://www.youtube.com/watch?v=S0aMMkdYbPU  ;) btw побарај апликатор секогаш ако купуваш течен восок,се продаваат и посебно рефус.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #485 на: 23 Мај 2012, 23:53:53 pm »
црна боја + цитроен lak,ти имаш лак кој секој професионален детаилер би го посакал,предизвик тежок,јас чекам пратка од Еуростил со TW Black box,незнам кога ќе стигне,јави се и прашај дали ќе има уште некој пакет,тоа ти го препорачувам за твоето цитроенче,и биди раат уште долги години со тој кит.http://www.youtube.com/watch?v=S0aMMkdYbPU  ;) btw побарај апликатор секогаш ако купуваш течен восок,се продаваат и посебно рефус.
Уффф ова black box изгледа опасно...гледам го има и на ebay може и од таму да се купи.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #486 на: 24 Мај 2012, 00:46:32 am »
Black Box lazat od lani deka ke im stigne, se iznacekav.
A go ima li toj TW+PTF u Eurostil,ako ne kade go ima?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #487 на: 24 Мај 2012, 01:19:54 am »
Ја продлабочивте темата додека ме немаше. Инаку сликата што ја поставив е сликана денес, а восокот е нанесен во саботата, во меѓувреме врнеше, ја возев, ломови се кај мене улиците. Така да не е одма сликано после нанесуван восок.

И ке морам да ја набавам таа глина, приметувам дека површината не е идеално мазна, туку има точкици на кои се задржува восокот кога ја средувам. Те-ен врвен мајстор се гледа дека си ја познава работата :) Само кај тебе би ја однел колата на средување :)))
>>>>><<<<<

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #488 на: 24 Мај 2012, 09:37:08 am »
Ја продлабочивте темата додека ме немаше. Инаку сликата што ја поставив е сликана денес, а восокот е нанесен во саботата, во меѓувреме врнеше, ја возев, ломови се кај мене улиците. Така да не е одма сликано после нанесуван восок.

И ке морам да ја набавам таа глина, приметувам дека површината не е идеално мазна, туку има точкици на кои се задржува восокот кога ја средувам. Те-ен врвен мајстор се гледа дека си ја познава работата :) Само кај тебе би ја однел колата на средување :)))
е токму за тоа зборувам,после миење на возилото стави ја раката во едно најлонско кесе,од оние малечките до 2кг. и помини нежnо на хаубата,ќе видиш дека гребе лакот,треба да клизи најлончето како после полирање,значи дека лакот е контаминиран,сега постапката за тебе е лесна,сликите ги разгледав што ми ги прати тогаш.лакот има сјај кај тебе,треба да се тргне контаминацијата,ако не сакаш да се полира ,тогаш треба да набавиш глина или ironX кој кај нас тешко се достапни,но можеш да го решиш тоа еднаш засекогаш, да си порачаш од ebay Nume можеме да го ангажираме,да организираме еден group bay и да порачаме,или ако има повеќе заинтересирани можам да набавам јас,од Београд имам добавувач кој е по потекло од Битола,застапник за врвни фирми,може да ни испрати,после глинирање и миење можеш да го нанесеш восокот што го имаш,тој е многу добар восок,и обичниот и за металик ,се квалитетни восоци,долго траат и оставаат вискок сјај,но предходно како што кажавме,ќе ти треба дебела сенка и едно два три саати работа,но верувај ќе ти се исплати,возилото ти е добро сочувано и вредно е бембарчето за секој денар што ќе го потрошиш околу него.Ама се распишав,ме чека долу мече за лснување :)

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #489 на: 24 Мај 2012, 13:36:13 pm »
tw ptfe imas vo tineks vo hubo vo makoil i vo zelezara vo eurostil normalno

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #490 на: 24 Мај 2012, 13:40:01 pm »
Fala Dame.
-J.Clarkson

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #491 на: 24 Мај 2012, 13:43:01 pm »
ova black box mi lici na color magic od tw

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #492 на: 24 Мај 2012, 13:49:05 pm »
Color magic koristam oddamna, i po klipovite na youtube Black Box-ot mi stoi kako da dava pojak sjaj.
-J.Clarkson

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #493 на: 24 Мај 2012, 14:14:21 pm »
Блек боксот и јас го гледав на нет и доста ми фати окце само што го нема кај нас а и да го има сигурно ќе го напумпаат со цена малце повеќе.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #494 на: 24 Мај 2012, 14:47:12 pm »
Затоа да е жив и  здрав EBAY-от !!! :)))
>>>>><<<<<