Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 904056 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
Одг: Полирање на возила
« Одговори #510 на: 26 Мај 2012, 19:10:20 pm »
ова се восоци не се пасти за полирање,земи го првин ајсот со глина што е внатре и да видиш како ке ти светне колата

Отсутен simplyclever

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 139
  • Skoda Simply Clever
« Одговори #511 на: 26 Мај 2012, 19:16:36 pm »
Posle poliranjeto potrebno e vosok da se nanese???Poso TE-EN mi kaza deka http://euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/polir-pasta-metalik.html     E POLIR I VOSOK

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #512 на: 26 Мај 2012, 19:21:41 pm »
ТЕ-ЕН едно прашање, за TW тефлонот има некоја посебна процедура на нанесување или може и рачно? Бајаги повише држел од обичните восоци како што разбрав а иста цена е...
>>>>><<<<<

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #513 на: 26 Мај 2012, 21:47:50 pm »
TE-EN

pred nekoj den bev vo eurostil i im barav nekoja pasta ,za otstranuvanje na necistotiite od lakot i zastita na lakot od sonce ......

bojata mi e  nova sto se vika pred 2 godini farbana akrilna i odlicno si sjae ali zolta deka e se poznavat mnogu damki na nejze pogotovo dole kaj vratite od gumite sto prskat ,pa zatoa mi trebase nesto za da go iscistam lakot

deckoto mi go preporaca ova

http://euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/polir-original.html

no ja mislam deka bas i ne e najdobra ovaa polir pasta za kaj mene :)

kazimi sto da zemam  ?

neli e podobro so

http://euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/sprej-za-poliranje-so-sunger.html

ili kazi mislenje ?

bojata e akrilna

i racno ke ja poliram :)
второто е течен чистач на лакот,нешто како глина,но послабо,најдобро е да го купиш и него,да го исчистиш лакот со него па после едно миење и сушење и фрли еден слој од тој полир восок што ти го препорачал дечкото од ЕУРОСТИЛ.Оваа комбинација со предходна употреба на чистач на лакот и потоа полирање или восоцирање е добитна комбинација за одржување на лакот,доколку е добро сочуван или ако предходно е направено машинско полирање,потребно е да се следи оваа процедура за долготрајна и беспрекорна состојба на лакот а воедно и заштита,уште немаме научено што значи барем еден слој восок на лакот :) следи ја оваа процедура и ќе бидеш восхитен од тоа што сам си го постигнал.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #514 на: 26 Мај 2012, 21:59:01 pm »
ТЕ-ЕН едно прашање, за TW тефлонот има некоја посебна процедура на нанесување или може и рачно? Бајаги повише држел од обичните восоци како што разбрав а иста цена е...
TW+PTFE јас лично преферирам рачно нанесување,но морам да признаам дека е тежок за пребришување :( ,но трае долго,еден од најдобрите тефлони што сум ги пробал,знае на темна боја и сјај да извлече,не е слаб ни кај сивите металик,но напоменувам пак,за да се постигне ефектот што се бара од секој ентузијаст,мора да се почитуваат одредени процедури,значи да се испере добро возилото по можност со добар шампон растворен во топла вода,да се насапунира возилото и да се исплакне со ладна вода,да се ислисти лакот или со глина или со течниот чистач на лак,потоа да се исплакне со ладна вода и да се исуши со МФ крпа,дебела сенка и да се нанесе од восокот кој сте го одбрале,да се нанесува дел по дел на возилото,хауба,крило,врата.....да се пребрише одкако ќе се исуши,да се почека еден два саати одкако ќе се пребрише цело возило и да се пребрише уште еднаш повторно,ќе прашате зошто?????затоа што на некои делови имате вишок восок нанесено несакајќи,на него само ќе се собира прашина,и затоа после вториот пат бришење,ќе се одклони вишокот восок и ќе го подигнете сјајот на лакот за уште една скала :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #515 на: 26 Мај 2012, 22:24:26 pm »
Мерцедесов дојде како нов после фул третманот од ТЕ-ЕН. Секоја чест, муштеријата презадоволен.
Немаше време мораше да замине назад инаку требаше да му ги полирам и бандажите да биде комплет.  :)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.356728557722839.86148.240789475983415&type=3

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #516 на: 26 Мај 2012, 23:18:43 pm »
fala te-en

za pocetok ke go kupam turte ice

potoa sledno ke mi bide vosokot :)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #517 на: 27 Мај 2012, 00:56:56 am »
Секоја чест ТЕ-ЕН .. мерцедесот огледало буквално .. :)

Да те земеме еден викенд Охрид, да напраиш 3-4 комада :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #518 на: 27 Мај 2012, 01:02:56 am »
Мерцедесот имаше фул третман кај ТЕ-ЕН, хемиско, полирање + полирање фарови. Човекот требаше да бега назад за Швајцарија па бандажите останаа за друг пат :)

Уште еднаш секоја чест за сработеното од ТЕ-ЕН ! ;)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #519 на: 27 Мај 2012, 01:27:08 am »
TE-EH,  hemiskoto vo vnatresniot del so sto go rabotis mislam kako odi taa procedura,?? Treba da e topol denot da se sushi ili kako?? Masinski ja rabotis vnatresnosta ili??

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #520 на: 27 Мај 2012, 11:43:13 am »
TE-EH,  hemiskoto vo vnatresniot del so sto go rabotis mislam kako odi taa procedura,?? Treba da e topol denot da se sushi ili kako?? Masinski ja rabotis vnatresnosta ili??
кожените ентериери бараат луксузен третман,поскапо е чистење на кожен ентериер бидејќи се се работи рачно,освен подот,подот со екстрактор,средствата треба внимателно да се одберат спрема квалитетот на кожата,ила различни видови,посебно оваа кај мерцедесот е многу јака,цврста и бара одредени средства за неа,кај Phaetonot е многу полесна за работа иако е крем бојата,која не простува грешки,чистењто кожен ентериер представува голем предизвик за секој detailer исто како црната боја за полирање,тука можеш да се оцениш самиот,светол ентериер,бел или кремов и црна каросерија(лак) е 7ка на лото за секој детаилер,мене ми се потрефи Phaetonot таков,лани го полирав,годинава го чистев ентериерот и ставав заштита повторно на лакот,мерцедесот беше навистина тежок за работа,цврста кожа која никогаш предходно не беше чистена,само слој на слој лубриканти брз неа,кои се затестиле и се упиле во порите на кожата,лакот беше екстремно тврд,но го поминавме и тој предизвик,всушност не ни е прв пат :).Ако си професионалец во својата работа,не треба ништо да се суши,доволно е да нема преголема влажност во воздухот како овие денови сега,посебно за кожа не е потребно баш идеално време,за обичните материјали потребно е суво време,не постојат никакви средства на пазарот за домашна употреба кои ќе ги исчистат интериерите дали кожни или обични или комбинирани,сето тоа се средства за нега или козметика,препорачувам секој сопственик барем еднаш да го однесе возилото на професионален третман ,длабински треба да се извлече нечистотијата и да се освежи ентериерот подолготрајно,со средствата кои се нудат на пазарот само површински се зачистуваат нештата,а нечистотијата останува длабоко во порите на кожата или останатите материјали,што предизвикува редовно ширење на бактерии во автомобилот,затоа со нашите машини и средства при еден таков третманцелосно се искоренуваат тие бактерии,најмогу се таложат и во каналите на парното греење,од неправилно користење на климите,на седиштата на воланот на менувачот.............

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #521 на: 28 Мај 2012, 19:36:50 pm »
TE-EN да те прашам која би била цената на полирање на Цитроен ХМ + внатрешно чистење на кожниот ентериер.Колку време ќе биде потребно за целиот процес.Инаку јас сум од Скопје,би дошол до кај вас па да знам колку ќе треба да чекам.

Поздрав
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #522 на: 28 Мај 2012, 21:52:40 pm »
TE-EN да те прашам која би била цената на полирање на Цитроен ХМ + внатрешно чистење на кожниот ентериер.Колку време ќе биде потребно за целиот процес.Инаку јас сум од Скопје,би дошол до кај вас па да знам колку ќе треба да чекам.

Поздрав
Имаш одговор за цената на ПП,а инаку во СК имаш кај колегата форумаш dame https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896 можеш да се договориш и со него да не тепаш пат до ПП

Отсутен simplyclever

• Јуниор
  • **
  • Skoda Simply Clever
« Одговори #523 на: 02 Јуни 2012, 19:52:13 pm »

Ај збор два за оваа полир паста,ја најдов во гаража!
Дали може за рачно???

Отсутен simplyclever

• Јуниор
  • **
  • Skoda Simply Clever
« Одговори #524 на: 02 Јуни 2012, 19:58:40 pm »
Пошто не ја дава сликата еве линк од сликата!!!

http://imageshack.us/f/846/photo0001zu.jpg/