Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1427004 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #9090 на: 18 Јуни 2017, 17:27:24 pm »
Клабери, дали имате некоја проверена варијанта на ЕЛМ со БТ за бришење на аирбег грешката. Ми се смачи да го замарам Жаре....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9091 на: 18 Јуни 2017, 17:56:39 pm »
Сигурен си дека ЕЛМ ти решава ербег ресет?  Јас мислам дека е ККЛ, + адаптерски кабел, или преврзување на конекторот. ЕЛМ мислам дека не е корисен за ербег.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #9092 на: 18 Јуни 2017, 21:22:27 pm »
Клабери, дали имате некоја проверена варијанта на ЕЛМ со БТ за бришење на аирбег грешката. Ми се смачи да го замарам Жаре....
Ха деновиве и мене ми се појави, треба пак да ги освежам конекторите и на бришење кај Жаре.

Се мислев со FiatEcuScan или како и да беше ама со ELM/BT чисто сумљам дека ќе ми успее

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9093 на: 18 Јуни 2017, 21:24:13 pm »
Нема проблем за бришење со МултиЕкуСкан кракуван/лиценциран, само треба KKL и „црвениот“ кабел, или премостување спрема шемата од сајтот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #9094 на: 19 Јуни 2017, 12:19:41 pm »
Тоа е раб, шо тие се по 50 евра .... башка лаптопи и сл. Мислев некое такво со блутут каде у секое време моеш да си опраиш ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9095 на: 19 Јуни 2017, 12:21:26 pm »
Ќе ти „учинев“, ама во саботата го позајмив мојот сет во Струмица :) Кога ќе се врати - никој не знае :D

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1277
« Одговори #9096 на: 19 Јуни 2017, 21:41:46 pm »

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #9097 на: 20 Јуни 2017, 03:18:30 am »
Ouch

http://jalopnik.com/no-one-wants-to-buy-an-alfa-romeo-giulia-1796219373

Here’s some much more depressing figures: Lexus sold 3,311 CT200h hatchbacks, a car the company is killing off in the American market. Acura managed to beat the Giulia by selling 3,958 ILX sedans—a vehicle that has one of the lowest customer satisfaction ratings in its segment. Finally, Cadillac was able to score 6,024 customers for the ATS, which is a good car, but a sales failure by industry standards.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9098 на: 20 Јуни 2017, 04:04:47 am »

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #9099 на: 20 Јуни 2017, 08:09:28 am »
Имав можност во живо да видам црвена алфа џулиа на паркинг искрено се разочарав - задницата некако е многу чудна, наеднаш скратена и изгледа непривлечно. Али нормално, ова е субјективно мислење.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #9100 на: 20 Јуни 2017, 08:15:49 am »
Jas crna Giulia vidov pred nekoj den, mene odlicno mi izgledase :-)

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
« Одговори #9101 на: 20 Јуни 2017, 08:21:46 am »
Ouch

http://jalopnik.com/no-one-wants-to-buy-an-alfa-romeo-giulia-1796219373

Here’s some much more depressing figures: Lexus sold 3,311 CT200h hatchbacks, a car the company is killing off in the American market. Acura managed to beat the Giulia by selling 3,958 ILX sedans—a vehicle that has one of the lowest customer satisfaction ratings in its segment. Finally, Cadillac was able to score 6,024 customers for the ATS, which is a good car, but a sales failure by industry standards.

Интересен синдром е тоа што сите едвај чекаат да излезе нов поспортски седан, се крена огромна галама, но после истите не сакаат да ги плеснат целосната сума туку чекаат да си ја купат по неколку години на упола цена.

'бати ентузијастите, this is why we don't deserve to have nice things.
Cogito ergo zoom

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #9102 на: 20 Јуни 2017, 08:30:14 am »
Многу хејтспич у светов има против Алфа а ништо не е по кварлива од било кое бемве, мерцедес, ауди итн.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #9103 на: 20 Јуни 2017, 08:36:12 am »
Бар до сега не сум прочитал негде некој да се пожали за Џулиава дека е кварливо ауто.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30072
    • CARclub.mk
« Одговори #9104 на: 20 Јуни 2017, 08:36:32 am »
Не би рекол дека е хејтспич колку што е сеир и перпетуирање на некои стереотипи. Плус - и ова е реален проблем за Алфа Ромео - купувачите на премиум модели ем генерално играат на безбедна карта, ем остануваат лојални на брендот. Alfa Romeo малку го изгуби тој залет (како што рече Симо) баш поради долгите временски интервали меѓу моделите.

Инаку, и јас се согласувам дека не е ништо повеќе расиплива од било кој германски бренд. Само малку каснат со технологии (нешто што е многу важно во премиум сегментот) и мислам дека квалитетот на ентериерот (донекаде материјали, повеќе во контекст на fit & finish) не е на исто ниво со директните конкуренти.

Нејсе, треба наскоро (ако биде све по план, викендов) да ја земам Џулијата и да ја возам, па ќе пренесам мои впечатоци.