Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1266696 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #8625 на: 10 Февруари 2017, 18:28:39 pm »
Џуља караван отпаѓа дефинитивно, Стелвиото го стокмиле толку добро и сметаат дека ќе ги исполнувало истите барања како и караванот.
Кој изјавил таква глупост?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #8626 на: 10 Февруари 2017, 18:41:56 pm »
Завчер бев у Аитомобиле ск, да ја видам у живо Џуља, аутото многу ми се допадна - ептен.
Потоа отидов во салонот на Фијат, по нешто друго, кога таму:
Го тргнале 4Ц, да бидат раат Џулиите, седнав во него, и што да ви кажам:
Едвај ме извадија од аутото. 4Ц е закон,

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8627 на: 10 Февруари 2017, 18:43:44 pm »
Жива глупост што го ставија 4C во друштво со FIAT-ите, не знам на кој му текна таква глупост, ама ај...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8628 на: 10 Февруари 2017, 18:46:16 pm »
Па пошто е Фиат, само црвен.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #8629 на: 10 Февруари 2017, 18:46:50 pm »
Жива глупост што го ставија 4C во друштво со FIAT-ите, не знам на кој му текна таква глупост, ама ај...
Помеѓу Фиат и Алфа салоните, ќе прават нов салон и тука ќе ги соберат сите Алфи, од поуздани извори

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8630 на: 10 Февруари 2017, 18:51:13 pm »
Знам, праат место за новото дилерство, ама у меѓувреме, можеа да си ја остаат 4C со фамилијата.  :)

Па пошто е Фиат, само црвен.
Ме фасцинираш со тролачкиот ентузијазам, кој никако не те напушта.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8631 на: 10 Февруари 2017, 18:55:14 pm »
Џуља караван отпаѓа дефинитивно, Стелвиото го стокмиле толку добро и сметаат дека ќе ги исполнувало истите барања како и караванот.
Кој изјавил таква глупост?

Го апдејтирав постот пред да пишеш ама пребацило на следна страна:

Speaking to Car Magazine, Alfa Romeo’s chief of manufacturing, Alfredo Altavilla, said the automaker saw no need to introduce a Giulia wagon as the Stelvio handles and performs well enough to attract Giulia buyers looking for additional cargo space.
“We decided not to do a Giulia Sportwagon,” Altavilla said . “Do we really need it if the Stelvio SUV drives that well? Maybe not. With our fine-tuning, the Stelvio can capture all the people who would otherwise have been interested in the SW.”

Read more: http://fcauthority.com/2017/02/alfa-romeo-giulia-sportwagon-shelved-because-stelvio/#ixzz4YIwHMtdw

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8632 на: 10 Февруари 2017, 19:07:23 pm »
Свашта.. Тоа се тие „итаљански  мисли“. У меѓувреме германците ќе праат 3, 3 караван, 4, 4 гран купе, x3, x4, x4 гран купе и уште 3 модели на иста платформа... и после ќе се чудат жабарите зошто не им иде продажба. Е па нема...
« Последно менување: 10 Февруари 2017, 19:41:01 pm Simo - Carrier159 »

Отсутен kirilsbmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 361
« Одговори #8633 на: 10 Февруари 2017, 19:24:05 pm »
Баш некој викенд ке прошетам до некој локален Алфа салон да побарам тест вожња.
  Едно ме интересира дали алфиве за амерички се праени вака повисоки некако висока ми делува, или дека е awd

http://fiatofmapleshade.com/vehicle/ZARFAEEN9H7532218-2017-Alfa-Romeo-Giulia-Ti-Ti-AWD-Intercooled-Turbo-Regular-Unleaded-I-4-2-0-L-122/

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8634 на: 10 Февруари 2017, 19:38:34 pm »
Баш некој викенд ке прошетам до некој локален Алфа салон да побарам тест вожња.
  Едно ме интересира дали алфиве за амерички се праени вака повисоки некако висока ми делува, или дека е awd

http://fiatofmapleshade.com/vehicle/ZARFAEEN9H7532218-2017-Alfa-Romeo-Giulia-Ti-Ti-AWD-Intercooled-Turbo-Regular-Unleaded-I-4-2-0-L-122/

Така делуваат и европските: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=237030913
А исти се и без Q4.

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1273
« Одговори #8635 на: 11 Февруари 2017, 11:42:45 am »
Ti и Veloce делуваат уште повисоки од обичните затоа што имаат поагресивни браници кои го истакнуваат wheel gap-от. Нормално се тоа се решава со eibach-че.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1380
« Одговори #8636 на: 12 Февруари 2017, 10:47:11 am »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8637 на: 12 Февруари 2017, 11:01:39 am »
Дизелче а? Со аутоматик или мануелен?

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1380
« Одговори #8638 на: 12 Февруари 2017, 11:06:47 am »

Дизелче а? Со аутоматик или мануелен?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8639 на: 12 Февруари 2017, 11:08:47 am »
Со здравје да се вози, вистински избор за ново ауто! Love it!