Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1431699 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #6120 на: 18 Декември 2014, 18:17:04 pm »
Тоа зошто си трол. Да беше нормален, ќе препознаеше.

И ти си трол па шо :)

Кои од линиите се карактеристични за Алфа?

Освен лепенката со детелината не гледам ниту една. Можеби затоа ја ставиле за да се знае дека е алфа.
Да речеше Астон Мартин ќе ми беше јасно. Штоповите мале асоцираат на Алфа ама фаровите ме асоцираат на Рено.

Се губиш во дискусијата. Како што рече Васил:

За оваа слика мислам дека збореше Симо.

Некои викаат фотошоп,некои викаат реалност.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Кљунот е препознатилив за Алфа, и одвоените светла потсеќаат на последниве неколку модели.

Цитат
At his side, a new 2.0 turbo with direct injection and distribution MultiAir, called Global Medium Engine and declined in a number of variants that will range between 180 and 330 hp. Combined with manual or automatic transmissions, is designed for placement in a longitudinal rear-drive models or full.

Погрешна работа си болдирал. Во последната реченица се крие важниот дел.

Имаш право, требаше И ТОА да го болдирам :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #6121 на: 19 Декември 2014, 21:07:21 pm »
Се спрема и crossover

Пропадна планот со Миатата да прават роадстер. Марконе рече дека Алфа ќе гради сопствен родстер на своја платформа.
Миатата продолжува под Абарт.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #6122 на: 20 Декември 2014, 23:11:10 pm »
CEO Harald Wester

"The platform is based on the RWD matrix of the Ghibli, but mated to smaller-capacity engines.
The four-cylinder motors are understood to be a 1.4 turbo (110 or 180bhp) and a 1.8 available with 200 or 330bhp.
But to compete in the executive heartland, Alfa must offer multi-cylinder engines too. CAR understands a Maser-twinned petrol V6 will be offered in 2.5 and 3.0 capacities, developing up to 510bhp.(ова би било  :o )

A suite of diesel engines will also be available, from a 1.6 four-cylinder to a 3.0 V6 common-rail TD."

"Following the new 2015 Giulia comes the next Giulietta in 2016. It too switches to the rear-wheel drive format, making it more of a BMW 1-series hatchback rival. Four-wheel drive will be optional on more powerful models, as with most Alfas.

The Mito supermini bites the bullet; instead, Alfa Romeo plans to stretch upwards into BMW 5-series territory, with a model twinned with the Ghibli and stretching to 4.9m long. The Ammiraglia ‘flagship model will be a sporty and prestigious four-door saloon, period,’ vows Wester."

http://www.carmagazine.co.uk/Secret-new-cars/Search-Results/Spyshots/Alfa-Romeo-Giulia-2015-kickstarts-nine-new-Alfas/
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6123 на: 21 Декември 2014, 00:33:20 am »
Ова не да ќе кошта 3 пати најмалце повеќе од основната верзија.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6124 на: 21 Декември 2014, 01:03:50 am »
Односот на продадени 3 пати поскапите верзии вс основната верзија, ќе биде обратнопропорционален откоклу кај пасат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #6125 на: 21 Декември 2014, 01:11:19 am »
Го знаев сето ова, освен делот за Giulietta. Ако се исполни тоа, Alfa Romeo ќе нуди единствена кола со заден погон во класата. Како што веќе знаеме, наредната BMW Серија 1 ќе се префрли на преден погон, за разлика од сегашната која ќе биде заменета за околу 3 години.

Инаку некако мило ми е што МиТо нема да добие наследник. Сметам знакот Alfa Romeo не изгледа убаво на кола со такви димензии.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6126 на: 21 Декември 2014, 01:16:47 am »
Односот на продадени 3 пати поскапите верзии вс основната верзија, ќе биде обратнопропорционален откоклу кај пасат.

Не е тоа битно, битно 3 пати најмалце ќе биде поскап. Така беше муабетот во темата за Пасатот. Нема сега нови променливи внесување.  :D

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #6127 на: 21 Декември 2014, 01:34:35 am »
Пред некој ден се правеше муабет на форумов за Брера па разгледав на огласиве во Германија и Бугарија и видов дека таа Прекрасна кола се продава за околу 7000 евра па нагоре.

Ме интересира какви делови за подвозје и мотор одговараат? Дали одговараат само делови од брера или пак дели подвозје и мотор со 159 да речиме? Ако има посебни делови само за неа тогаш претпоставувам се оган скапи со оглед на тоа дека многу ретки се брериве, но доколку одговараат други тогаш можи да се размисли за купување ко ќе се дојди при пари ;D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #6128 на: 21 Декември 2014, 02:41:04 am »
Пред некој ден се правеше муабет на форумов за Брера па разгледав на огласиве во Германија и Бугарија и видов дека таа Прекрасна кола се продава за околу 7000 евра па нагоре.

Ме интересира какви делови за подвозје и мотор одговараат? Дали одговараат само делови од брера или пак дели подвозје и мотор со 159 да речиме? Ако има посебни делови само за неа тогаш претпоставувам се оган скапи со оглед на тоа дека многу ретки се брериве, но доколку одговараат други тогаш можи да се размисли за купување ко ќе се дојди при пари ;D
GM/Fiat Premium platform (shared with the Alfa Romeo 159)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6129 на: 21 Декември 2014, 08:26:30 am »

Не е тоа битно, битно 3 пати најмалце ќе биде поскап. Така беше муабетот во темата за Пасатот. Нема сега нови променливи внесување.  :D
Не беше така муабетот. Муабетот беше „шо кој к*р толку пари за фригин` Пасат...“ Сеа ти у муабетот внесуваш нови параметри, како возила со 500кс. И нормално е да кошта 3 и повеќе пати повеќе од основниот модел, исто како што AMG или М коштаат повеќе од 3 пати повеќе од соодветните основни модели.
Башка, Пасат таргетира рационални старци кои за кола што изгледа исто нема да даат 3 пати повеќе, а Алфа таргетира будали што за кола која изгледа исто ќе даат повеќе од 3 пати зошто била што ја знам, различно офарбана.. :D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #6130 на: 21 Декември 2014, 13:13:28 pm »
Наместо да се криеш и скришум да буцкаш,слободно можеш да ми цитираш некој од постовите во др тема па да продолжиме таму со дискусија.
Незнам зошто не врати никој од вас "буцкачите" после постот кога ставив огласи на нови возила,и истовремено побарав од вас вие да најдете одредени возила со одредени особини. Штама. Не ни стана збор за Р верзија или 2-3-5 пати повеќе снага и платформа од класа погоре,нели?
Не е фер,кога вие побаравте,јас се потрудив и најдов,а и споделив лично исккуство за споменатата сума на евра. А кога јас побарав вие да одговорите на некои работи магично ве снема од темата.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #6131 на: 21 Декември 2014, 13:13:47 pm »
Сериска верзија..

Ова се очекува да кошта 118.000 евра. Без опрема. И ќе биде сосема оправдано.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6132 на: 21 Декември 2014, 13:28:46 pm »
Не знам кој ја протурил оваа цена како „очекувана“...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #6133 на: 21 Декември 2014, 13:30:04 pm »
Јас. ;D

Edit: Интересно, сликаат америчка верзија.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6134 на: 21 Декември 2014, 13:31:48 pm »
Наместо да се криеш и скришум да буцкаш,слободно можеш да ми цитираш некој од постовите во др тема па да продолжиме таму со дискусија.
Незнам зошто не врати никој од вас "буцкачите" после постот кога ставив огласи на нови возила,и истовремено побарав од вас вие да најдете одредени возила со одредени особини. Штама. Не ни стана збор за Р верзија или 2-3-5 пати повеќе снага и платформа од класа погоре,нели?
Не е фер,кога вие побаравте,јас се потрудив и најдов,а и споделив лично исккуство за споменатата сума на евра. А кога јас побарав вие да одговорите на некои работи магично ве снема од темата.

Најде да, половни возила ( иако имаа до кај 100 км веќе падната им е цената ). И нема зошто да се кријам си знае секој што пишал во таа тема.

Не е тоа битно, битно 3 пати најмалце ќе биде поскап. Така беше муабетот во темата за Пасатот. Нема сега нови променливи внесување.  :D
Не беше така муабетот. Муабетот беше „шо кој к*р толку пари за фригин` Пасат...“ Сеа ти у муабетот внесуваш нови параметри, како возила со 500кс. И нормално е да кошта 3 и повеќе пати повеќе од основниот модел, исто како што AMG или М коштаат повеќе од 3 пати повеќе од соодветните основни модели.
Башка, Пасат таргетира рационални старци кои за кола што изгледа исто нема да даат 3 пати повеќе, а Алфа таргетира будали што за кола која изгледа исто ќе даат повеќе од 3 пати зошто била што ја знам, различно офарбана.. :D

Сега муабетот ќе биде “што кој к*р си дал толку пари за Алфа“ да ти се расипува секоја недела и ремонти на година дена да и праиш.  :)