Вчера сабајле пит стоп стратегијата за долевање гориво ми беше планирана за бензинската на МП во Чаир, застанувам гледам пумпашот познат ( алфиста мора да ги знае сите пумпаши
) ми почиње муабет у стилу најбоља 155 ка во Скопје ( а и пошироко ) бидејќи резервоарот е поприлично голем, 64 литра, почиња муабет. Еххх што имав една Џулиа 67 годиште 4 диска, две брегасти 1750 кубика, типов суза у око му навира.. Ја од култура, еххх таа Џулиа мора да е од Italian Job. Типов одговара потврдно, почна да ми раскажува за неа како за член од семејството, продужи да глорифицира некое старо мајсториште од Скопје како му штелувал палење и вентили со чаша вода ставена на главата на моторот ( не го запамтив името на мајсторот). Потоа Џулиата отиде кај Чонгур а овој неколку години покасно му ја поклонил на газдата на Алмако Банка. У меѓувреме ме праша кај ја одржавам, бидејќи поприлично долго ја имам му одговорив дека сите познати мајстори за Алфи ја рчнале а најтезе мајстор ми е Жаре Алфиста.. Ми одговори "Хммм сум чул за него" . Идам да си земам сметка и да купам цигари, и у тој момент ми текнува дека се работи за белата Џулиа која беше декор на бензинската на МП на Веро Тафталиџе.. Излагама и му викам, имаше една Џулиа на бензинската кај Веро, и пумпашов, па ја сум тој, за таа Алфа ти зборувам. Лелееее, ко ме удри една емоција, му викам Џони, па ја и ти зборевме пред 14 години на истава тема со таа разлика што твоето ремек дело беше паркирано на пумпата и намерно точев само на таа бензинска за да ја гледам. У меѓувреме му спомнав дека на мојата Алфа прв сопственик е исто така вработен во МП( со име ) на што одговори, еххх он се пензионира, пред да ја купи Алфата му дигнаа бемве во Бугарија.... муабетот немаше крај... Продужив накај работа и си викам колку брзо проаѓа времево. Кој сака Алфа нека ја купи и нека ужива во нејзиното величанство секој ебан момент, затоа што се што следи после нејзе е само обично ауто за од овде до онде....