Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1290812 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #5070 на: 06 Април 2014, 11:25:04 am »
Би изгледало уште поубаво да тоа сивило е направено од брусен алуминиум на пример  :-*

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #5071 на: 06 Април 2014, 11:59:35 am »
Дотерај си ја после како сакаш ;)

Секако, тука е и:

http://www.amazon.co.uk/Adhesive-Brushed-Aluminium-Effect-making/dp/B0075TP8UG

Па ако сакаш, може да си ја стокмиш по ќејф.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3877
« Одговори #5072 на: 06 Април 2014, 13:37:23 pm »
Маската за радиото ми треба :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5073 на: 06 Април 2014, 13:49:20 pm »
Сам ја има направено типот таква. Другине се стандардни пластичиња, такви може да се нарачаат.

Инаку, еве ова го најдов за тие што не им се допаѓа моменталниот избор:

http://www.alfaaccessories.com/alfa-gt-dashboard-embellishment-kit?category_id=4

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5074 на: 06 Април 2014, 17:07:50 pm »
Вчера сабајле пит стоп стратегијата за долевање гориво ми беше планирана за бензинската на МП во Чаир, застанувам гледам пумпашот познат ( алфиста мора да ги знае сите пумпаши ;D) ми почиње муабет у стилу најбоља 155 ка во Скопје ( а и пошироко )  бидејќи резервоарот е поприлично голем, 64 литра, почиња муабет. Еххх што имав една Џулиа 67 годиште 4 диска, две брегасти 1750 кубика, типов суза у око му навира.. Ја од култура, еххх таа Џулиа мора да е од Italian Job. Типов одговара потврдно, почна да ми раскажува за неа како за член од семејството, продужи да глорифицира некое старо мајсториште од Скопје како му штелувал палење и вентили со чаша вода ставена на главата на моторот ( не го запамтив името на мајсторот).  Потоа Џулиата отиде кај Чонгур а овој неколку години покасно му ја поклонил на газдата на Алмако Банка. У меѓувреме ме праша кај ја одржавам, бидејќи поприлично долго ја имам му одговорив дека сите познати мајстори за Алфи ја рчнале а најтезе мајстор ми е Жаре Алфиста.. Ми одговори "Хммм сум чул за него" . Идам да си земам сметка и да купам цигари, и у тој момент ми текнува дека се работи за белата Џулиа која беше декор на бензинската на МП на Веро Тафталиџе.. Излагама и му викам, имаше една Џулиа на бензинската кај Веро, и пумпашов, па ја сум тој, за таа Алфа ти зборувам. Лелееее, ко ме удри една емоција, му викам Џони, па ја и ти зборевме пред 14 години на истава тема со таа разлика што твоето ремек дело беше паркирано на пумпата и намерно точев само на таа бензинска за да ја гледам. У меѓувреме му спомнав дека на мојата Алфа прв сопственик е исто така вработен во МП( со име ) на што одговори, еххх он се пензионира, пред да ја купи Алфата му дигнаа бемве во Бугарија.... муабетот немаше крај... Продужив накај работа и си викам колку брзо проаѓа времево. Кој сака Алфа нека ја купи и нека ужива во нејзиното величанство секој ебан момент, затоа што се што следи после нејзе е само обично ауто за од овде до онде....

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5075 на: 06 Април 2014, 17:18:24 pm »
Да сибеш, срце ми се раскина читајки те :D
Еве,  часатам едно сефте денешно сличе од мојата:

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #5076 на: 06 Април 2014, 17:51:20 pm »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5077 на: 06 Април 2014, 18:12:36 pm »
Ја највише го почитувам Куоре заради вакви муабети. Нека се смеат луѓе, но моментот кога ќе го слушнам Боксерот при палење на сабајле е седатив за мене, а верувам дека и тој го осеќа истото со секое влегување во 155-ката
Ми смета што во минативе 3 години матер и ебаа на паркинг кај татко ми на работа, само совозачката врата е здрав и прав панел на цела кола, но да можам, за ништо не би ја сменил. :)

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #5078 на: 06 Април 2014, 18:17:23 pm »
Вчера сабајле пит стоп стратегијата за долевање гориво ми беше планирана за бензинската на МП во Чаир, застанувам гледам пумпашот познат ( алфиста мора да ги знае сите пумпаши ;D) ми почиње муабет у стилу најбоља 155 ка во Скопје ( а и пошироко )  бидејќи резервоарот е поприлично голем, 64 литра, почиња муабет. Еххх што имав една Џулиа 67 годиште 4 диска, две брегасти 1750 кубика, типов суза у око му навира.. Ја од култура, еххх таа Џулиа мора да е од Italian Job. Типов одговара потврдно, почна да ми раскажува за неа како за член од семејството, продужи да глорифицира некое старо мајсториште од Скопје како му штелувал палење и вентили со чаша вода ставена на главата на моторот ( не го запамтив името на мајсторот).  Потоа Џулиата отиде кај Чонгур а овој неколку години покасно му ја поклонил на газдата на Алмако Банка. У меѓувреме ме праша кај ја одржавам, бидејќи поприлично долго ја имам му одговорив дека сите познати мајстори за Алфи ја рчнале а најтезе мајстор ми е Жаре Алфиста.. Ми одговори "Хммм сум чул за него" . Идам да си земам сметка и да купам цигари, и у тој момент ми текнува дека се работи за белата Џулиа која беше декор на бензинската на МП на Веро Тафталиџе.. Излагама и му викам, имаше една Џулиа на бензинската кај Веро, и пумпашов, па ја сум тој, за таа Алфа ти зборувам. Лелееее, ко ме удри една емоција, му викам Џони, па ја и ти зборевме пред 14 години на истава тема со таа разлика што твоето ремек дело беше паркирано на пумпата и намерно точев само на таа бензинска за да ја гледам. У меѓувреме му спомнав дека на мојата Алфа прв сопственик е исто така вработен во МП( со име ) на што одговори, еххх он се пензионира, пред да ја купи Алфата му дигнаа бемве во Бугарија.... муабетот немаше крај... Продужив накај работа и си викам колку брзо проаѓа времево. Кој сака Алфа нека ја купи и нека ужива во нејзиното величанство секој ебан момент, затоа што се што следи после нејзе е само обично ауто за од овде до онде....

Ја највише го почитувам Куоре заради вакви муабети. Нека се смеат луѓе, но моментот кога ќе го слушнам Боксерот при палење на сабајле е седатив за мене, а верувам дека и тој го осеќа истото со секое влегување во 155-ката
Ми смета што во минативе 3 години матер и ебаа на паркинг кај татко ми на работа, само совозачката врата е здрав и прав панел на цела кола, но да можам, за ништо не би ја сменил. :)

Тоа е тоа...и те како ве разбирам :)
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #5079 на: 06 Април 2014, 18:19:04 pm »
Во право се. Има луѓе кои навистина си ги сакаат возилата. :) Дури и седнуваат да си се возат низ град чисто за релаксација. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5080 на: 06 Април 2014, 18:20:22 pm »
Или на обиколница ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #5081 на: 06 Април 2014, 18:21:09 pm »
Или на обиколница ;)
Ама ги возат.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #5082 на: 06 Април 2014, 18:22:52 pm »
Јас си ја возев :'( .

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #5083 на: 06 Април 2014, 19:07:46 pm »
Се спрема нов ѕвер, фабрички 3.0 v6 220 hp, се спрема првично на 300+ hp, понатака ќе видиме :D

Бај д уеј, ако има некој заинтересиран за патичињата, се продаваат, нека ми пишат ПП :)
No turbo, no fun :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5084 на: 06 Април 2014, 19:46:31 pm »
Браќо алфисти...