Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1490566 пати)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #1785 на: 28 Мај 2012, 13:37:51 pm »
De malce podetalno,so e rab. ?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44587
  • Il Moderatore
« Одговори #1786 на: 28 Мај 2012, 13:39:00 pm »
Не чини алфата а, Cuore? ;D Јас ја перев кај МЗТ во третата перална (последната), алфа - испрана - бандаш - ќумур  >:( >:( >:(
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1787 на: 28 Мај 2012, 13:46:53 pm »
Aj stvarno, kazi da se nasmeeme :)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен kefi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 97
« Одговори #1788 на: 28 Мај 2012, 14:09:54 pm »
па јас колку што разбраф, му делеле лекции за коли и избор :)))))))))

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17845
« Одговори #1789 на: 28 Мај 2012, 14:10:40 pm »
Не чини алфата а, Cuore? ;D Јас ја перев кај МЗТ во третата перална (последната), алфа - испрана - бандаш - ќумур  >:( >:( >:(

Истово ми се деси кога пералнава карши мене што е смени газда. Цела кола ја преперував во двор, и газдата префрла улица ми вика море машко што е проблемот?
- „Ела влези малце“ му викам. „Глеаш само патосници си усисал, седишта не си чепнал, прашина не си избришал. Бандаживе ко мочани се, и вода дали им прсна малце?“
- Вика „еве ти ги парите назад, втор ден ми е како ја презедов пералната ветувам нареден пат боље ќе биде“.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1790 на: 28 Мај 2012, 14:11:04 pm »
Гарант следел муабет: „А бе баџанакот имаше една ТД увезена од бугарија, а бе мама му се расплака од носење по мајстори“ :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1791 на: 28 Мај 2012, 14:28:59 pm »
Прво сумњив ми падна по советите кој ги даваше на еден тип со А6, ваљда овој купил Данлоп од нив и им се жали дека му тресела колата. Газдава на тоа одговара у стилу може и до јабучица да ти е, на балансирање еве гледаш на нула се. Го одјеба и седна до мене, Алфава твоја е, викам да. Еј бегај подалеку од нејзе, најголемо срање се, требаше на една мењач да и вадиме мајчино млеко сум проплакал ;D ;D ;D
Ја на шала му реков, ако вадиш мењач ко што му ги избалансира гумиве на дечково бегај подалеку. И кога се запали, срање биле, он на времето ги правел, а конкретно ништо не кажува што е проблемот. Му викам кажи бре една мана, варијаторот ли, дури му помагам да не звучи толку селски, не бе вика варијатор најмал проблем, достапноста на деловите за мењање не биле како кај Голф. Кога го спомна Голф ми стана јасно, но НЕ, дечкото на ќерка му имал голф и циницки смеејќи се вика му протече уље у интерклулерот сјеба турбо оп 1000 евра делови. ;D И додава, сите коли што имаат женски имиња се срање, му викам Алфа Ромео не е женско име. Он не ме ни дослушува и ги реди, Дачиа, Лада, .... и ја се убацувам Хонда, Мазда, Тојота ;D, и тие ли се срање.

Абе нека земе нека се рокне од земја, златна локација незнае да ја работи. Јаксе глупо.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1792 на: 28 Мај 2012, 14:33:00 pm »
Golf so sjebano turbo pak e podobar od Alfa ;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1793 на: 28 Мај 2012, 14:33:00 pm »
Јас после муабетов, пак би отишол таму на перење.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1794 на: 28 Мај 2012, 14:39:03 pm »
Не бе бате, моја нога таму никад не ступа. ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4455
« Одговори #1795 на: 28 Мај 2012, 18:23:34 pm »
а чудно со старите гуми не му тресела колата,а?:))
има многу вакви што пробуваат да те прават будала и мислат дека успеваат во тоа,а он сјебал работа нешто место да се извини,да рече да видиме што е,да средиме,ја префрла топката на друг стално

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1796 на: 28 Мај 2012, 19:06:24 pm »

(Да, знам дека сум малцинство мислењето дека 4C не е убав автомобил.)

И јас го делам мислењево, но би додал дека ова е најгрдата алфа ИКАД створена и мислам дека е многу нечесно и одвратно да има било каква допирна точка со убавицата 8C или уште повеќе со Alfa Romeo.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22226
« Одговори #1797 на: 29 Мај 2012, 00:52:53 am »
Јас после муабетов, пак би отишол таму на перење.

...ako dobro pere ko sho sere..

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1798 на: 29 Мај 2012, 09:05:41 am »
Пералната е испод просек. Се користи добра активна пена и микрофибер крпи но видливо е незадоволството кај вработените и слабата организираност.
Доколку перете барајте си сметка затоа што го осетив дека тоа му е болната точка ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1799 на: 30 Мај 2012, 09:10:29 am »
Cuore....може ли на гогле да ми ја означиш пералната да одам таму да си ја испрам колата и да го частам газдата гајба пиво за муабетов !  ;D ;D