Не се американци ако не стават педери кај шо се гнетат. Едноставно не се американци...
Toa e таа масовна хипноза што масовно се наметнува како нов меинстрим за морални норми во општеството. На сите фронотови иде тоа, преку филмови и серии, во музика (се педеришта, на Евро
педервизија нема стрејт еден стрејт маж), секаде на телевизија и во јавност - се проповеда дека кул
да се гнетеш в’газ (како што би рекле едни пријателки од Прилеп

).
Sense8 серијата си ја гледал?
Е тоа тек каков педербал е... Секоја втора сцена е сугестија дека се освен стрејт е „понормално“ и „подобро“. Не ми е јасно зошто ја ставааат во sci-fi, педер-fi е тоа (и ништо научнофантастично нема). Всушност за Sense8 и не е за чудење, пошто продукцијата (и режијата и сценариото) е браќата Вачовски кои после ебано добриот Матрикс како чавките да им го испија мозокот. Уствари не се ни браќа веќе, сега се сестри, после операциите за промена на пол. Сега само педерлукот им е во главата (и во сценаријата).

Six Feet Under?
Не ја можев јас, ама жена ми ги одгледа сите сезони и сакав не сакав фаќав по 5 минути овде и онде. Исто е пример за промовирање на педерлук како меинстрим во општеството.
Сега работата е дојдена до таму, да малтене нема серија или филм каде не се промовираат такви нови општествени норми.
Епа тоа е тоа „културна револуција“ што ни се промовира од западот. Ќе се чудиме после каде отиде наталитетот и зошто хорди имигранти го населуваат западот.
Сето тоа е со план и со умисла, ама не е темава за тоа така да тука ќе застанам.
Иначе добра е Mr. Robot. Само тој глумецот што го глуми главниот лик го промашиле СКРОЗ. Буљав разрок лик со една фаца за сите прилики, „глумец“ кој не би можел да глуми ни ако животот би му зависел од тоа. Да застанеле рандом дечко од улица, подобар кастинг ќе направеле.