Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1911214 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #11310 на: 31 Јули 2018, 13:13:58 pm »
Не беше лош ни Man of Steel.....фалеше само прописно добар негативец.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11311 на: 31 Јули 2018, 13:16:26 pm »
Ајдеееее...

По глупа. По дебилна. По ретардирана сцена, нити имало, нити ќе има.

После ова се гаси филмот и се брише истиот.

Суперфакинг мен, не го спаси „татко му“, пошто да не го дознаат дека е суперфакинг мен... Пошто не е магично брз, и пошто немоеше на 580 начина да смисли да го спаси него го остаи да пцојса пред негови очи.

Океј. Оооооокеј. Маллллце исаф да се има кога се прави нешто. оооокеј.

Ич.
« Последно менување: 31 Јули 2018, 13:24:21 pm Deni »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #11312 на: 31 Јули 2018, 13:19:24 pm »
На MCU единствена цел моментално е да штанца пари затоа и скоро сите Марвел филмови се предосадни, со некои исклучоци.

@Stratro TDK трилогијата не би ја ставил во филмови со суперхерои затоа што е многу повеќе од тоа. Класична крими драма е. Освен тоа не е ни дел од DCCU туку е Нолан филм.

На кој филм не му е целта да прави пари? Освен некој квази-уметнички европски филм без музика (или само со музика), ама па и тие сакаат пари.

Како што реков, мене ми се супер филмовите, и без исклучок сите ги имам гледано во кино. Можеби и атмосферата во кино си го праи своето. Да, некои се добри, некои се помалку добри, ама сите ми биле забавни за гледање и во сите до еден сум уживал кога сум ги гледал прв пат.

TDK филмовите на Нолан се закон, и да, се согласувам, не се најкласични суперхеројски филмови. Многу добро ја доловуваат атмосферата на што треба да ја има околу Бетмен.

Не е лош, ама не е ни добар. Првата половина е океј. После тоа.. Кроз. Густо. Грање. ДиСи наместо да се обиде да направи саглам свои филмови, само го копира Марвел за и они да ќарат некое париче.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #11313 на: 31 Јули 2018, 13:56:52 pm »
Филмови правени по стрипови си бараат симнување на одредени очекувања. Нешто како филмови за зомби и за пирати, се додека не се чека ремек дело од сценарио и се прифатат некои работи здраво за готово - можат да бидат  прилично забавни. Другото после е работа на вкус, мене најзабавна ми беше екранизацијата на др. Стрејнџ а од друга страна не ги поднесувам капетан ’мурика (и баграта привезоци окулу него). Џандарите на галаксијата се кул, ама ги ставам малку под др. Стрејнџ. Супермен е очаен. Спајдермен е лош, посебно како екранизација на иначе добар стрип. Ајронмен е поднослив. Тор е ОК (во филмовите кога Локи е добро сработен). Црната Пантера ми е благо ретардирано онанирање за црнци... Сигурно пропуштив нешто, ама ништо важно штом не ми текнува од прва.

Во врска со сериите што се фалеа овде, разочаран сум од подоста предлози. Лутер има лошо и банално заглупувачко сценарио, на слепо со спуштање прст меѓу избор од 100тина филмови можат да одберат 10-ци крими трилери од Б-класа од кои некои сигурно постари од 20 години, ама кои за Лутер се ремек дела на кинематографијата. Јес да Лутер е серија, ама како и да е. Неколку епизоди одгледав пред да се откажам со гадење, после рандом фрлав некој поглед (додека жена ми да ја одгледа серијата). Ме нервираат мрзливи сценарија, каде 10 годишно дете може да поправи елементи кои смрдат уште од авион. Но очигледно дека општите очекувања се ниски, и проаѓа ова. Јас сум спремен да спуштам очекувања за екранизации на стрипови и за зомбија/пирати, но не и за таму некој Лутер. Рандом потпросечна книга од непознат автор е 10-пати поинтересна од такви серии.

Од другото, Мед Мен не можев ни првата епизода да ја догледам. Не е за мене тематиката, попрво ќе гледам видеа за плетење. Друго, таа Жицата (The Wire) е банална како фалус. Досадно дефецирање од пропаганда, културен марксизам, и жалопојки за „угнетените малцинства“ на кои се некој друг им е крив зошто имаат најголема стапка на криминал и жителство по затвори. Имаше уште пар серии, толку бледи да веќе не се ни сеќавам како се викаа и за што сакав да ги испљукам...  ;D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #11314 на: 31 Јули 2018, 14:05:09 pm »
Во врска со Бетмен, дали филмовите со Бетмен од 2005 година се поврзани со оние 4 дела од 90-тите години ? Овие вторите ги имам многу одамна гледано (може да се каже и заборавено), додека овие новите не.
Кој да ги гледам ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #11315 на: 31 Јули 2018, 14:10:03 pm »
Од старите, само првиот со Мајкл Китон, Ким Бесингер и Џек Николсон. Другите беа тапа.

Од новите, со Кристијан Бејл, сите. Обавезно.

Не знам со Бен Афлек дали ги бива или не.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #11316 на: 31 Јули 2018, 14:29:24 pm »
Ок, фала, но прашањето ми е дали се поврзани едни со други ? Или само да ги почнам овие новите од 2005 година ?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11317 на: 31 Јули 2018, 14:44:27 pm »
Не се поврзани, почни си ги новите на Нолан, одлични се.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #11318 на: 31 Јули 2018, 14:55:45 pm »
Да да. И на DCEU ќе ги изгледам да направам споредба со MCU.
Засега и мене ми се одлични овие на MCU.
Guardians of the galaxy, Thor и Iron Man ми се најомилени засега. И нормално на крај сите заедно во Avengers.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11319 на: 31 Јули 2018, 15:05:46 pm »
Само гледај да ги гледаш по истиот редослед по кој што излегуваа, бидејќи приказните се поврзани.

https://en.wikipedia.org/wiki/Marvel_Cinematic_Universe - Тука имаш список на сите, по вистинскиот редослед.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #11320 на: 31 Јули 2018, 15:07:44 pm »
MCU ги изгледав сите редоследно, од Iron man прв дел па се до вчера Avengers Infinity War.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #11321 на: 31 Јули 2018, 15:07:49 pm »
За да не се испозаебеш ко ја, па после да се чудиш за што праеле муабет :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11322 на: 31 Јули 2018, 15:32:11 pm »

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #11323 на: 31 Јули 2018, 15:40:41 pm »
На MCU единствена цел моментално е да штанца пари затоа и скоро сите Марвел филмови се предосадни, со некои исклучоци.

@Stratro TDK трилогијата не би ја ставил во филмови со суперхерои затоа што е многу повеќе од тоа. Класична крими драма е. Освен тоа не е ни дел од DCCU туку е Нолан филм.

На кој филм не му е целта да прави пари? Освен некој квази-уметнички европски филм без музика (или само со музика), ама па и тие сакаат пари.

Како што реков, мене ми се супер филмовите, и без исклучок сите ги имам гледано во кино. Можеби и атмосферата во кино си го праи своето. Да, некои се добри, некои се помалку добри, ама сите ми биле забавни за гледање и во сите до еден сум уживал кога сум ги гледал прв пат.

TDK филмовите на Нолан се закон, и да, се согласувам, не се најкласични суперхеројски филмови. Многу добро ја доловуваат атмосферата на што треба да ја има околу Бетмен.

Не е лош, ама не е ни добар. Првата половина е океј. После тоа.. Кроз. Густо. Грање. ДиСи наместо да се обиде да направи саглам свои филмови, само го копира Марвел за и они да ќарат некое париче.
Сите им е поентата да прават пари ама Марвел моментално штанцаат пари на грбот на фановите, затоа и толку филмови се пуштаат цело време. DC нема потреба да се коментираат асален филм немаат извадено иако BvS многу ми се свиѓаше како е прикажан Бетмен.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #11324 на: 31 Јули 2018, 22:20:13 pm »
Ајдеееее...

По глупа. По дебилна. По ретардирана сцена, нити имало, нити ќе има.

После ова се гаси филмот и се брише истиот.

Суперфакинг мен, не го спаси „татко му“, пошто да не го дознаат дека е суперфакинг мен... Пошто не е магично брз, и пошто немоеше на 580 начина да смисли да го спаси него го остаи да пцојса пред негови очи.

Океј. Оооооокеј. Маллллце исаф да се има кога се прави нешто. оооокеј.

Ич.

;D