Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 1026541 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #3315 на: 15 Март 2014, 02:58:42 am »
Даре,претставија е30-та,така е редот. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг:
« Одговори #3316 на: 15 Март 2014, 11:53:36 am »
Ne jas kolata ne sum ja kupil za da se falam so nejze,nego cisto dadov kako primer imalo i mnogu drugi slucaevi :)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Re: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #3317 на: 15 Март 2014, 12:47:36 pm »
Глееам многу сериозно ја сватиле работава некои членови па им се сронил бисерот. Олабаветесе малце и немојте да бидете самобендисани...

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #3318 на: 15 Март 2014, 19:36:52 pm »
 никој не е само бендисан ама нема да дозволам некој што само тастура и маус фатил во рака и незнае како изгледа глип, брегаста и радилица да ми се прави паметен
и некој што не направил ништо во животот да ми мудрува и да ми глуми лудило
се знаеме сите кој сме и што сме

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #3319 на: 15 Март 2014, 19:58:41 pm »
никој не е само бендисан ама нема да дозволам некој што само тастура и маус фатил во рака и незнае како изгледа глип, брегаста и радилица да ми се прави паметен
и некој што не направил ништо во животот да ми мудрува и да ми глуми лудило
се знаеме сите кој сме и што сме

Пецони мораш да разбереш дека не сите сме вични да знаеме како изгледа глип, брегаста и радилица.

Тука е уште поголема вредноста на твоите постови, и да сум јас на твое место, веројатно би ми било криво да ги затворам темите во кои сум вложил доста време и ентузијазам, бидејќи највеќе себе самиот си правиш штета.

Не можеш да очекуваш сите ние да баш исто влегуваме со ист ентузијазам и мајстори како тебе во тоа што го правиш.

Ама баш тоа треба да ти биде уште поголемо задоволство што тоа драгоцено искуство го споделуваш и оставаш трага позади себе.

До некаде те разбирам како се чуствуваш, меѓутоа ако тоа го правиш баш од ентузијазам, мислам дека нема место за суета его и толку повредување.

На пример, кога пишував во темата за СУВ возило, каде што се потрудив максимално детално да опишам што и како сум доживеал, и да го направам интересно неоткривајќи што сум купил, имаше луѓе што до некаде тераа сеир и слично.

Па што? Нивен проблем.

Јас се потрудив да го споделам своето искуство со надеж дека ќе биде на некого интересно и дека баш критички ќе развиваме дискусии.

Или возам Mountain Bike od 1994 година, од кои долги години се натпреварував. Прв Specialized Stumpjumper Full Suspension купив нарачувајќи дел по дел од Америка во 2000 година (пред 14 години), и сеуште возам активно  (ама не така често како порано).

И сега дека некој се прави паметен да престанам да пишувам во темата Велосипед, и да барам да ми ги избришат постовите? Едноставно филтер.. Нешто филтрираш, нешто игнорираш, во нешто навлегуваш.А нешто и учам (На пример Томе Колт ме натера пак да читам и истражувам за тркала, и сватив дека треба да обновам знаења). Не значи дека и покрај моето искуство нема нешто што не можам да научам од некој помалку искусен

Или во темата Аудио слично (ова се темите каде што имам некакво искуство).

Твој избор е дали ќе ги избришеш своите теми, дали ќе ги оставиш и ќе продолжиш..

Меѓутоа баш па тоа те прави посебен, ако се издвојуваш со квалитетни проекти и си волен да ги споделиш.

Едноставно игнорирај ги нетативните постови и направи ти да биде позитивно.

Исто кога човек има големи знаења и критерими, тенка е границата да стане арогантен и да не дозволи да нешто и научи од некого што можеби знае помалку во генерални размери (со ова мислам да едноставно се има цврсто мислење и да не се дозволи да се види дека можеби и човек греши).

Се надевам дека ќе ни бидеш пример за како се пишува конкретен и ентузијастички пост и теми.

Ако ендоставно ги избришеш... Некако ми е тотална спротивност од прав ентузијаст..

Се надевам се читаме и понатаму.. :)

p.s. Никогаш не сум имал ни желба да научам како изгледа брегата и радилица. Може да кажам дека сакам автомобили, ама повеќе од корисничката нивна страна. Ама исто ако нешто ценам и почитувам се прави ентузијасти во било која сфера или област.

p.s. Можеби ме натераш да читам за радилица и брегаста ако имаш и понатаму желба за споделување на ентузијазмот а игнорираш и филтрираш негативности

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #3320 на: 15 Март 2014, 20:53:44 pm »
неможам да пишувам........................
а што се однесува за темите ги има и на други форуми

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #3321 на: 15 Март 2014, 21:00:47 pm »
Ароганицијата е страшно деструктивна работа.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #3322 на: 15 Март 2014, 21:04:34 pm »

Член сум на овој форум и тука ги имаш напишано темите. Малку ми е тотално контра ентузијастички пристап  да морам да се зачленувам на нови форуми, а веќе ги имаш напишано тука (дури малку и ми делува како барање за хранење суета, и тоа барем јас лично не би го сторил ( да се зачленувам на нови форуми, а веќе ги имаш напишано тука)).

Како што веќе кажав, изборот си е твој.

Изгледа дека сепак нема да научам за радилица и брегаста уште некое време, односно дека можеби некој друг ќе ме поттикне да научам за нив.

Штета.

Отсутен TRPEE

• Редовен
Одг: Re: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #3323 на: 15 Март 2014, 21:05:59 pm »
Generalno forumov se odnesuva bas Makedonski. :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #3324 на: 15 Март 2014, 21:07:04 pm »
Generalno forumov se odnesuva bas Makedonski. :)

За среќа не сите негови членови :)

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #3325 на: 15 Март 2014, 21:15:12 pm »

Член сум на овој форум и тука ги имаш напишано темите. Малку ми е тотално контра ентузијастички пристап  да морам да се зачленувам на нови форуми, а веќе ги имаш напишано тука (дури малку и ми делува како барање за хранење суета, и тоа барем јас лично не би го сторил ( да се зачленувам на нови форуми, а веќе ги имаш напишано тука)).

Изгледа дека сепак нема да научам за радилица и брегаста уште некое време, односно дека можеби некој друг ќе ме поттикне да научам за нив.

Штета.

конкретно црвеното и жолтото фичо ги има на други форуми од 2010 т.е 2012
ако нешто се смени во иднина ќе се отворат пак

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #3326 на: 15 Март 2014, 21:17:14 pm »

Член сум на овој форум и тука ги имаш напишано темите. Малку ми е тотално контра ентузијастички пристап  да морам да се зачленувам на нови форуми, а веќе ги имаш напишано тука (дури малку и ми делува како барање за хранење суета, и тоа барем јас лично не би го сторил ( да се зачленувам на нови форуми, а веќе ги имаш напишано тука)).

Штета.

конкретно црвеното и жолтото фичо ги има на други форуми од 2010 т.е 2012
ако нешто се смени во иднина ќе се отворат пак

Можда и подобро да останат затворени.. Знаеш, форум е сепак ентузијастичко споделување.

Со среќа со проектите и членовите од другите форуми..

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #3327 на: 15 Март 2014, 21:20:44 pm »
да ако има ентузијасти
ама тука се очигледно малку.....
повеќе ги интересираат компјутери, кој што си купил, дали имало нло или не, кој бил дебел а кој не
да не се викаше карлуб ќе сватев ама вака......

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #3328 на: 15 Март 2014, 21:24:00 pm »
Krell, we`ve all got the point...доволно е... Одлуката е на Peconi дали и каде ќе споделува нешто.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #3329 на: 15 Март 2014, 21:24:47 pm »
Генерално е добро што покрај автомобилизам има и други теми со кои се заокружуваат итересите на еден маж.