Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 1022667 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #2985 на: 26 Декември 2013, 17:54:04 pm »
Што згрешил сега?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #2986 на: 26 Декември 2013, 18:04:02 pm »
Бугар, јавна опомена:

- Внимавај каде пишуваш.
- Внимавај што пишуваш.
- Не ги повторувај истите работи во различни теми.
- Не треси глупости.
- Имај во предвид дека на форумов има луѓе со многу искуство и многу знаење.
- Внимавај на оф-топик.
- Со твоите глупости го симнуваш нивото на комуникација на форумот. Тоа не ми се допаѓа.

Ова ти е единствена и последна опомена. Следниот пат ќе добиеш перманентен бан.

Forum e javen medium. Za strucnosta poveli ke sedneme na masa i ke diskutirame. Barem iznesuvam vistinski fakti. Cenzura i sprecuvanje slobodno mislenje kako i vo sekoja sfera na makedonskite mediumi znaci odenje nazad. Nikade vo svetot komentari vo mediumi ne podlezat na "uvid" pred da se objavat.
Sloboda na pecat e fundamentalno pravo vo EU. makedonija ako saka da vleze vo EU treba da go pocituva toa i vprocem site mediumi. Cenzurata e losa rabota.

Форум е приватен медиум на кој јавно се пишува. Бидејќи е приватен медиум, администраторите и модераторите имаат право да избришат сè што сметаат дека е несоодветно.

Едно е слободно мислење, друго е тресење глупости и тупење. Бидејќи сакам да го одржам нивото на дискусија на форумот на ниво на кое јас сметам дека е соодветно и истовремено сакам да ги задржам квалитетните членови, кои ти со твоето тупење ги бркаш, внимателно ќе следам што правиш.

На форумов си вратен помалку од 24 саати. До сега ти се избришани 25 постови. Кога ќе ја постигнеш бројката од 100 ќе бидеш перманентно баниран.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #2987 на: 26 Декември 2013, 18:24:50 pm »
Бугар, јавна опомена:

- Внимавај каде пишуваш.
- Внимавај што пишуваш.
- Не ги повторувај истите работи во различни теми.
- Не треси глупости.
- Имај во предвид дека на форумов има луѓе со многу искуство и многу знаење.
- Внимавај на оф-топик.
- Со твоите глупости го симнуваш нивото на комуникација на форумот. Тоа не ми се допаѓа.

Ова ти е единствена и последна опомена. Следниот пат ќе добиеш перманентен бан.

Forum e javen medium. Za strucnosta poveli ke sedneme na masa i ke diskutirame. Barem iznesuvam vistinski fakti. Cenzura i sprecuvanje slobodno mislenje kako i vo sekoja sfera na makedonskite mediumi znaci odenje nazad. Nikade vo svetot komentari vo mediumi ne podlezat na "uvid" pred da se objavat.
Sloboda na pecat e fundamentalno pravo vo EU. makedonija ako saka da vleze vo EU treba da go pocituva toa i vprocem site mediumi. Cenzurata e losa rabota.

Форум е приватен медиум на кој јавно се пишува. Бидејќи е приватен медиум, администраторите и модераторите имаат право да избришат сè што сметаат дека е несоодветно.

Едно е слободно мислење, друго е тресење глупости и тупење. Бидејќи сакам да го одржам нивото на дискусија на форумот на ниво на кое јас сметам дека е соодветно и истовремено сакам да ги задржам квалитетните членови, кои ти со твоето тупење ги бркаш, внимателно ќе следам што правиш.

На форумов си вратен помалку од 24 саати. До сега ти се избришани 25 постови. Кога ќе ја постигнеш бројката од 100 ќе бидеш перманентно баниран.

Forum e javen medium. Ako carclub.mk e privaten t.e. sponzoriran od odredeni brendovi togas veruvam deka 90% od clenovite ke gi snema.
Neslozuvanjeto so mislenjeto i so faktite i nivno brisenje oznacuva deka ne si vo moznost da dades obrazlozenie koe ke gi negira tie fakti.
Moze ti smeta sto iznesuvam vistini. Ako imas muda iskoci da se kladime za nekoi raboti. Lesno e da se ponasas vaka i da brises.
Kazuvam sto mislat 90% od kupuvaci na koli na ovoj pazar. Podobro od tebe ja znam psihologijata na lugeto od makedonija.
Filtriranje na mislenjata e mnogu loso.
Nieden medium vo beliot svet (napredniot sekako) (koj vo 99% e privaten) ne fltrira mislenja i komentari. Ne se stiga taka na daleku.
Baska vo sporot se ragja vistinata taka da najlesno e da brises mislenja. Namesto da sporis i sekako da dokazuvas i da ostavis na drugite clenovi da sporat. Ama komunjarskoto kaj nekoi ne dava slobodata da se siri.
So takov odnos nikade nema da se stigne. Ustvari moze do Istanbul i tolku.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2988 на: 26 Декември 2013, 18:43:24 pm »
Бугар, замараш со твоите (не)мислења. Го читаш само мислењето што е последно и реплицираш со некоја тешка глупост. Како конкретен пример ќе ја земам темата со жолтата ибица каде си коментирал да ги затемни прозорите со огледална фолија затоа што си најпаметен и сакаш да „мериш муда и да се кладиш“ јас би се кладел со тебе дека тоа што го кажуваш е тешка глупост и само ја замараш темата и нас како членови на форумов.

Што се однесува до цензурите и слично мое мислење е дека дури и премногу се либерални администраторите и модераторите кога си ти во прашање поради тоа што бројот на квалитетни постови од твоја страна е минимален.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #2989 на: 26 Декември 2013, 19:01:32 pm »
@Bugar:

Прочитај го целиов пост, не само првата реченица.

Карклуб е медиум и функционира како таков, со уредник, соработници и соодветна уредувачка политика. Форумот на карклуб е социјален медиум, односно заедница, насочувана и управувана од група администратори и модератори.

Твоето учество на овој форум, односно тоа што си ти дел од оваа заедница е привилегија, а не право.

Тоа што ти се бришат постови нема никаква врска со цензура. Од 25 (до сега, не сум прочепкал дали има нешто за бришење во последниве 30-40 минути) постови, пола се оф-топик, пола се тотално неповрзани и рандом изнесени мисли на диви води, и во добри 10 постови, ничим изазвана се спомнува Корса Б со 1.2 мотор.

До сега, најмалку петорица членови на форумов кои ги почитувам и чие мислење неизмерно го ценам изразиле револт во однос на твоето присуство, твојот начин на комуникација и (јебига, нема друг начин да го кажам ова), твоето тупење. Со цел да ги задржам тие членови на форумот, и со цел да го одржам квалитетот на форумот на ниво на кое јас сметам дека е соодветно, ќе ги бришам сите твои постови кои сметам дека се несоодветни.

И нека ти биде совршено јасно: тоа што ќе ти бришам постови нема никаква врска со цензура. Ги бришам постовите заради тоа што се несоодветни, арогантни, тупаџиски, или едноставно ГЛУПАВИ. Има луѓе на форумов кои тресат зелени, па не се банирани. Има луѓе на форумов со кои имам прекинато комуникација, ама не се банирани. Ти бе другар-бугар, ти си незапирилив тупаџија.

Веќе ги научивме сите твои ставови. Знаеме за мајмуните, за кинезите и за французите. Научивме и за VM дизелот во Круз, научивме и за Мазда 6 2.0 дизел, Корса 1.2, Голф 2 1.6 дизел (нов од фабрика со нула километри), научивме и за Apple и за сè друго за кое си ти експерт. Имаш многу знаење, не го негирам тоа, ама начинот на кој го претставуваш, ароганцијата, попувањето и тупењето го упропастува форумот. Го упропастува форумот во кој јас и останатите администратори и модератори, а богами и сите други членови имаме вложено неизмерно многу труд.

Затоа, другар-бугар, нема да дозволам да ми/ни го упропастиш форумот. Нема врска со цензура, нема врска со ништо такво. Едноставно, твоето присуство и твојот начин на комуникација ми/ни го усерува форумот, а јас едноставно нема да го дозволам тоа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2990 на: 26 Декември 2013, 19:14:47 pm »
Јас мислам дека Бугар има право (со доста резерва и двосмисленост) во врска со ова што го пишува. Но тоа е само 1% од 100%. Таму каде што ти Бугар паѓаш во 99% од случаите е твојата затвореност во сопствената тиква. Ти никогаш не примаш било каква информација од надвор и ништо ново не учиш, што во модерниот свет се нарекува noob. Кога ти би бил објективен, и би изнесувал сопствени мислења а воедно би ги почитувал туѓите мислења, не би бил баниран толку пати колку што си и односот на луѓето би бил драстично различен.
Ти си една машина за трескање на глупости кои и мало дете би можело да каже дека се невистини и неиздржани. Повремено имаш и некој солидно паметен пост и затоа си читан, но 99% од постовите ти се тешка глупост. Ти никогаш не ги менуваш своите постови и не реплицираш конструктивно. Никогаш не читаш подеќе од еден пост над твојот и не одговараш на прашања. Тоа ги иритира сите и ти си маргинализиран како член.

Ако не го смениш од корен начинот на кој се однесуваш (затоа и не би сакал лично да те запознаам и да имам конверзација со тебе) јас можам да се кладам дека за многу кратко време ќе бидеш подвторно и се надевам трајно баниран. Ова се моите 50 центи време кои ги донирам за да ти испратам некаква порака. 50-50 сум сигурен дека нема ни да ја прочиташ но сепак.... тоа е мое мислење.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #2991 на: 26 Декември 2013, 20:04:02 pm »
Јас мислам дека Бугар има право (со доста резерва и двосмисленост) во врска со ова што го пишува. Но тоа е само 1% од 100%. Таму каде што ти Бугар паѓаш во 99% од случаите е твојата затвореност во сопствената тиква. Ти никогаш не примаш било каква информација од надвор и ништо ново не учиш, што во модерниот свет се нарекува noob. Кога ти би бил објективен, и би изнесувал сопствени мислења а воедно би ги почитувал туѓите мислења, не би бил баниран толку пати колку што си и односот на луѓето би бил драстично различен.
Ти си една машина за трескање на глупости кои и мало дете би можело да каже дека се невистини и неиздржани. Повремено имаш и некој солидно паметен пост и затоа си читан, но 99% од постовите ти се тешка глупост. Ти никогаш не ги менуваш своите постови и не реплицираш конструктивно. Никогаш не читаш подеќе од еден пост над твојот и не одговараш на прашања. Тоа ги иритира сите и ти си маргинализиран како член.

Ако не го смениш од корен начинот на кој се однесуваш (затоа и не би сакал лично да те запознаам и да имам конверзација со тебе) јас можам да се кладам дека за многу кратко време ќе бидеш подвторно и се надевам трајно баниран. Ова се моите 50 центи време кои ги донирам за да ти испратам некаква порака. 50-50 сум сигурен дека нема ни да ја прочиташ но сепак.... тоа е мое мислење.

Zastaren ne sum tuu naprotiv sum napreden i mozebi najrevolucioneren. Modernite i lugjeto so revolucionerni idei nemaat nikogas konstanten stav za nisto. Adaptiran sum kon situacijata vo drzavata i kon pazarot kako i kon tehnikata sekogas gledam sto e najdobro. Sekogas ednostavnoto e najdobro sekade i vo avtomobilite i vo kompjuterite i vo telefonite.
Ne moras da citas ako ne ti se svigja. Imas volja da citas se sto ti dusa saka i od kogo sto sakas.
Se druzam so moderni lugje konzervativnite ne mozam da gi smislam i ic ne mi a gajle sto ne sakas da me vidis. Moze i jas ne sakam tebe da te vidam.
EU i moderniot svet funkcioniraat na baza na individualizam i slobodno izrazuvanje na mislenje i idei. Toa e bazicen princip na site progresivni opstestva. Ako sakas da znaes lugjeto od makedonija generalno nikade ne se prifateni (zboram za seriozni firmi i organizacii).
Ne se stiga daleku so konzervativnoto razmisluvanje.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2992 на: 26 Декември 2013, 20:13:04 pm »
...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #2993 на: 26 Декември 2013, 20:48:25 pm »
Напредно сфаќање Бр.1: Голф со 1.6D е најсавремено ауто на свет, све после него е изводење бесни глисти.
Напредно сфаќање Бр.2: Активната сигурност како АБС, ЕСП, воздушни перничиња и сл. се само за да ти зимаат пари. Како госпо` никој не е.
Напредно сфаќање Бр.3: Кој ќе напраи кола до 5.000 марки има да биде цар на светот.
Напредно сфаќање Бр.4: Ако е ефтино - не чини, ако е скапо - не чини.
Напредно сфаќање БР.5: Не ставај нафта за греење, ако си купил ауто од 50.000е. Боље ќе ти било да си купел Голф со 1.6D (нов со 0км)

Дополнете со напредни сфаќања што ги има Бугар, а мене не ми текнале и ставете ги во endless loop. Ќе произведе нов Бугар :D

BTW, молба до сите: Ако може, игнорирајте ги глупостите на Бугар. Кај ги бришам неговите глупости, не мора и вашите пораки да ми одземаат време.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2994 на: 26 Декември 2013, 20:52:17 pm »
Напредно сфаќање БР.6 Не купувајте најнапреден турбо-дизел кој има ниски емисии и ниска потрошувачка, купете старо ѓубре што оди на ЦРВЕНА НАФТА, господ да те ве види.
« Последно менување: 26 Декември 2013, 21:36:07 pm Falangasaurus »

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг: Re: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #2995 на: 26 Декември 2013, 21:19:42 pm »
Абе да не ве трола случајно?

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
« Одговори #2996 на: 26 Декември 2013, 21:43:17 pm »
Па 90% трола бугар, само треба да се сфати тоа. Иако викаат тупаџија, ова она, сепак единствен член што досега не сум забележал да навреди некого, за разлика од други кои знаеле да навредат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #2997 на: 26 Декември 2013, 21:51:56 pm »
Па 90% трола бугар, само треба да се сфати тоа. Иако викаат тупаџија, ова она, сепак единствен член што досега не сум забележал да навреди некого, за разлика од други кои знаеле да навредат.

Затоа и беше толериран толку долго време. Сепак, лошо влијае на текот на дискуисиите. Ги разводнува, ги прави офтопик и наеднаш преминуваат во мајтап терање. Еден од начините да се контролира текот на дискусиите е да се отстранат дискутантите кои постојано го повторуваат тоа.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2998 на: 26 Декември 2013, 22:04:37 pm »
Ако треба ангажирајте уште некој администратор. Еве јас на пример не се пријавувам, ама има и други ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3410
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2999 на: 26 Декември 2013, 22:23:31 pm »
Бугар е звер.. денес во две рандом теми начекав две сосема спротивни поста. Само колку да се каже нешто.
Во едната збореше како корса е најдобра затоа што се е најефтино и се можеш да сменеш и поправиш за ефтини пари. Во другата како треба и акомулаторите да бидат со чип и исклучиво да се менат на сервис.
Оди па разбери се со него :D