Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 1022907 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #2955 на: 24 Декември 2013, 15:21:12 pm »
Onak, odma pagjas u nesvest i analiziras teorii na zagovor !

Jas koga pisuvav po vesnici i sajtovi za ribolov, si nagjav na dnevna baza tekstovi po razni sajtovi potpisano so drugo ime, iako za tie tekstovi zimav honorari i plakav avtorski prava!

Nikogas ne mi bilo maka ili krivo sto nekoj mi go ukral tekstot i go stavil na svojata strana potpisan so negovoto ime. Cim go kradat znaci vredi. Za mene golema satisfakcija !

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3410
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2956 на: 24 Декември 2013, 16:00:31 pm »
Ако веќе сме во оваа дискусија што ќе се случи пак ако carclub.com побара постапка за нарушени авторски права од carclub.mk? Ова е име каде е глупаво да кажеш некој од некого краде.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2957 на: 24 Декември 2013, 16:58:07 pm »
Ако веќе сме во оваа дискусија што ќе се случи пак ако carclub.com побара постапка за нарушени авторски права од carclub.mk? Ова е име каде е глупаво да кажеш некој од некого краде.

карклуб ком е сајт за продажбана возила и е амерички сајт. тука ние збориме за една држава (државиче) и два града во нејзе
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2958 на: 24 Декември 2013, 16:59:11 pm »

Jas koga pisuvav po vesnici i sajtovi za ribolov, si nagjav na dnevna baza tekstovi po razni sajtovi potpisano so drugo ime, iako za tie tekstovi zimav honorari i plakav avtorski prava!

Nikogas ne mi bilo maka ili krivo sto nekoj mi go ukral tekstot i go stavil na svojata strana potpisan so negovoto ime. Cim go kradat znaci vredi. Za mene golema satisfakcija !

ти си зел пари мајсторе.. јас губам пари од тие што ме копираат... БИТНА И ОГРОМНА РАЗЛИКА
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2959 на: 24 Декември 2013, 17:46:17 pm »
Ne mislev za tebe, toa e drug muabet, ti pecalis pari od toa, mislev na carclub koj sega zasega ima voglavnom informativno zabaven karakter!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2960 на: 24 Декември 2013, 19:33:52 pm »

ти си зел пари мајсторе.. јас губам пари од тие што ме копираат... БИТНА И ОГРОМНА РАЗЛИКА

Треба прво да ја заштитиш трговската марка, чак што више копирантот може да те претрка па после да ти опне тужба..

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1399
  • Велешанче
« Одговори #2961 на: 24 Декември 2013, 21:17:21 pm »
Нивното лого нема ама баш никаква врска со застава логово.

Ако постои нешто по-користено од црно-бело знаме и ловорови венци на логоа со коли...
Сликава им е украдена од форумов :) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=785080551518668&set=gm.1448664085354703&type=1&theater
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2962 на: 24 Декември 2013, 23:24:50 pm »

Треба прво да ја заштитиш трговската марка, чак што више копирантот може да те претрка па после да ти опне тужба..

заштитено е. името, брендот, логото. а копирантот не е ден повеке се... но баталете муабет за мене. јас си го чинам чарето, ке ставам точка на тоа поле. тука тоа го пишав како компарација...

а ете, веке гледам на нивниот фејсбук профил веќе се појави слика од карклуб, нашиов.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #2963 на: 24 Декември 2013, 23:34:08 pm »
Многу се напнувате за непотребни работи...

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3410
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2964 на: 24 Декември 2013, 23:55:34 pm »

карклуб ком е сајт за продажбана возила и е амерички сајт. тука ние збориме за една држава (државиче) и два града во нејзе

Законот за интелектуална сопственост посебно на интернет е на меѓународно ниво. Така да твојата констатација не држи вода. Сеедно дали сме ние државичка од 2 житела или 2 милион исто е.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Re: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #2965 на: 25 Декември 2013, 00:08:04 am »
Значи на единствениот човек кој има некакви авторски и интелектуални права врз CARclub.mk како име, лого и ентитет, не му се стресе лев ташак (или бар така делува), вие сите најдовте да исправуете криви дрини...

Послушајте го Ракунот, убоо вели.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2966 на: 25 Декември 2013, 09:57:19 am »

Законот за интелектуална сопственост посебно на интернет е на меѓународно ниво. Така да твојата констатација не држи вода. Сеедно дали сме ние државичка од 2 житела или 2 милион исто е.
дали си ти, е*аго, свесен што тресеш? каква интелектуална сопственост НА ИМЕ на меѓународно ниво?

јас имам домејни кои завршуваат со .com.mk за кои сигурен сум дека ги сака и некој друг ама со .мк и неможе да ги добие ако јас не му дозволам. ама тоа е заштита наниво на МК а не на меѓународно. еве на пример evtinogreenje.com.mk е мој. марнет може да го даде evtinogreenje.mk на некој друг, ама само ако јас дозволам. тоа е заштитата ама на ниво на македонија. може кој и да сака ако посака, да го земе, побара и добие evtinogreenje.com и тука нема заштита и никаков спор околу некакви интелектуални права на светско ниво... знам дека си зелен, ама немој да тресеш до толку многу.

и убаво рече велештрумф, не го боли уво а ние се објаснуваме.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #2967 на: 25 Декември 2013, 10:17:41 am »
1. Дали мене ме боли уво или не, не би требало вие да се грижите. Во кратки црти - да, ми смета бидејќи инспирацијата е очигледна, и доколку сметам дека е потребно ќе реагирам. Благодарам на поддршката од сите, и доколку е потребна, ќе реагирам. Благодарам и на потенцираниот проблем.

2. Copyright law е интернационална работа. Мислам дека никој на никого не може да му оспори да купи домејн нејм со локално TLD (рецимо .com.mk). Меѓународен Copyright law би играл улога доколку се појави недозволена копија од странски сајт. Неколку компании за веб дизајн од Македонија веќе добија тужби од странски компании за украден дизајн. Исто така, меѓународен copyright law би играл улога ако регистрирам странски домејн со локален TLD и пробувам да ја уценам компанијата да ја купи - као талентот што го регистрираше Google.com.mk и бараше 50.000 долари од Гугл за домејнот. Доби тужба и Google според правилата на ICANN си го доби домејнот.

3. Заштитата на ниво на Македонија за домејни истекува на 1.1.2014. Од 1ви Јануари секој ќе може да го регистрира домејнот (но со друга екстензија) ако е слободен. Регистрирај си ги домејните на време.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2968 на: 25 Декември 2013, 11:58:02 am »

Кај брат му на Kуоре јави се ! :)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #2969 на: 26 Декември 2013, 15:44:37 pm »
Има ли опција траен бан на форумов.Има еден член за кого е морална таа опција за доброто на сите >:(