Автор Тема: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници  (Прочитано 169275 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници
« Одговори #90 на: 07 Декември 2013, 18:36:37 pm »
Оукеј, фала најпуно за одговорот. Барем имам некоја референтна сума за колку би ме коштало.
I feel your pain my friend!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Одг: Re: Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси и рабо
« Одговори #91 на: 07 Декември 2013, 20:41:56 pm »
Е ова е ретро look, а не со 17ки бандажи со 35ки гуми и тјунерски издув. Многу ми се свиѓа опелов.  
тоа е тоа нели? олд тајмер да го правиш jdm е краен степен на ретарсираност.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #92 на: 07 Декември 2013, 21:46:14 pm »
Не е JDM тоа, туку некој недефиниран стил односно делови за нови коли монтирани на олдтајмер...
чист пример е дечкото на форумов со фордот каде што се гледа дека 13ките стојат најдобро на свет, ама он запнал 17ки да става.  :)

JDM олдтајмерите се вкусно средени како што доликува:

Отсутен FORD-Retro_Style

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 103
« Одговори #93 на: 07 Декември 2013, 22:24:48 pm »
Значи прво прочитајте го насловот на темата за мојата кола па пребарајте по нет и ќе видите за што се работи си пишува се во насловот, и никаде нема спомнато дека се прави/реставрира олдтајмер.

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 310
« Одговори #94 на: 09 Февруари 2014, 13:37:58 pm »
Здраво дечки, добро се дружевме едно време овде додека бирав кола, планирав да бидам активен ама се вработив и милион обврски ми излегоа...па го запоставив форумот, а и колата.

Имам Лансер од 2009-та, проблемот ми е што на хаубата имам повеќе мали дупчиња кои веќе почнуваат да рѓаат. Не се големи и не се ни приметливи, ама не сум ни имал време да читам што и како треба со нив. Дојдов тука за да ми препорачате некој добар и проверен сервис/лимар или кој и да е задолжен за вакви активности. Бидејќи не сум премногу информиран за ова, не сакам да отидам некаде и да ме ЗАКОЉАТ. :D

Фала однапред! :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #95 на: 09 Февруари 2014, 13:45:21 pm »
Сатра, Јаја, Џерси ги фалат... Само најверојатно ќе мора да се фарба цела хауба... Од прилика околу 70-90 евра би коштало. Или евентуално ќе си прашаш дали може да се офарба на флека, само дел.

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 310
« Одговори #96 на: 09 Февруари 2014, 16:01:34 pm »
Сатра, Јаја, Џерси ги фалат... Само најверојатно ќе мора да се фарба цела хауба... Од прилика околу 70-90 евра би коштало. Или евентуално ќе си прашаш дали може да се офарба на флека, само дел.

Искрено не ми е прескапо тоа, јас некои други цени рачунав. Поголем проблем ми е како да се санира, да не се шири 'рѓата. За фарбање и не мора, шампањ боја е и ништо не се познава.

Фала на инфо! :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #97 на: 09 Февруари 2014, 19:54:30 pm »
Ми треба предлог каде екстра да исфарбам бандажи. Веќе имам неколку места и неколку луѓе на памет ама ме интересираат препораките од тука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
« Одговори #98 на: 09 Февруари 2014, 20:06:37 pm »
Јас можам само да ти препорачам да ги избегаваш Толту. На бандажи кои требаше јас да ги земам, ај што не беа средени оштетувањата, него беа фарбани сосе теговите за балансирање.

Препорака за Јаја.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #99 на: 09 Февруари 2014, 20:28:19 pm »
види со дарио vwmk1,на фб става слики стакло ги прави бандажине

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #100 на: 09 Февруари 2014, 20:42:17 pm »
Мислам дека само Дарк ќе ти ја заврши профи работата.Овие по сервисиве немаат време и воопшто не обрнуваат време на бандажи.Треба некој темелно да им се посвети во спремањето,џабе ако се офарбани добро ако не се добро спремени.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #101 на: 09 Февруари 2014, 20:43:58 pm »
Мене во „Скендеровски“ и ми ги средија добро и ми ги офарбаа добро. Но тоа беше пред 7-8 години.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20797
« Одговори #102 на: 09 Декември 2015, 14:14:35 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #103 на: 14 Февруари 2016, 15:07:29 pm »
Новус не сте ги спомнале, некакво искуство со нив?

Ќе треба да се средува ова погоре каде ќе оди ново крило и нова врата и да се санираат гребаници на задната врата и задното крило и браникот.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #104 на: 14 Февруари 2016, 19:44:53 pm »
Во NOVUS на еден комшија одлично му го средија Пежо Партнер-от.
Е сега ако менуваш врата и крило, значи ако нема пеглање, мислам дека било каде убаво би требало да ти ги средат...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.