Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 285027 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #330 на: 22 Јануари 2014, 19:34:05 pm »
koga se naplakja  vekje ke imas kade dase parkiras..
dali go znaete ogromniot parking karsi treska fabrikata tuka nemozese dase  frli igla pocnaa uste malce eden vrz drug dase parkiraat nekolku pati i za gusa se imaa fateno..E otkako go napravija dase naplakja so rampa i cuvar obelezani mesta so semafor i ostali saltanati sega da vidis kako ima mesto za parkiranje,red i kontrola okolu postavuvanjeto na kolite edna do druga..mesecno si zimas karta ili godisna i  vo sekoe vreme imas slobodno parking mesto..
E sega sto nesme naviknati da plakjame toe drug problem
Skopje stana prenatrupano i pak kje se fatam ja za provincijava..vo ministerstvo za ekonomija sabajle ima eden ton od TE,VE,GV,ST  vozila koj od usvetija dosol na rabota ..aj sve toa ok ama radi nego jas nemozam da si najdam mesto sto ziveam 35 god. tuka..Izatoa uvo neme boli odma neka staat rampi i dase naplakja.jas tuka funkcioniram sekoj den i maka macam so 2 koli sto kako da se parkiram

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #331 на: 22 Јануари 2014, 19:37:28 pm »
Дали тие што плаќаат паркинг месечно, зонско пример пред зграда, тоа место им е обезбедено? Ако не тогаш на што личи тоа? Замисли плаќаш, доаѓаш од работа и нема кај да се паркираш и вртиш по паркингот...
pred zgrada nema da plakjas zonsko dali razbirate ili ne..sekoj stanar ima pravo na edno do dve vozila pesplatno da gi parkira e sea za treta kola kje si platis ali pa ako imas 3 koli imas i kessarica
obezbedeno mesto nemas nikade  ali zatoa kje imas  povekje slobodni parking mesta bidejki tie sto se od  drugo mesto doeni i parkirani kaj tebe nema vekje dase parkiraat i kje smenat lokacija radi naplatata..
Kaj mene se parkiraat  i dukjandzii sto imaat dukjani vo beverli hils ama nejkat dasi platat i trci pozadi ministerstvo za ekonomija  besplatno e ama aj use nekoj den i magla

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #332 на: 22 Јануари 2014, 19:43:55 pm »
Барем и да ти е осигурана колата па после ако и се случи нешто додека е на паркинг да ти исплатат штета. А не вака само место плаќаш и ништо не ти е загарантирано. И онака се шетаат тие будалите по коли бар нека ги пазат.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #333 на: 22 Јануари 2014, 22:34:41 pm »
Немате можност да плаќате малце повеќе, ама да имаш право да ставиш она како се вика, пречка што се дига се спушта? Или па во друг случај, ќе изнајмам некоја гаража ако има во близина секако, докај 1000-че месечно, ама бар нема да се замарам и ќе знам дека во секое време имам место. Башка и сигурна ќе ми биде колата.

јас така правам.. ми се погоди позади зграда направија паркинг со рампа... 100 евра +ддв за 1 година... 2 паркинг места за мене под мојот прозор, фала многу, пријатно... веке трета година плаќам... мирен сум си... даљинско од рампа, влагам и излагам кога сакам, мое си е тоа место со тој и тој број.. исто и за невестата... да не ме боли глава.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #334 на: 23 Јануари 2014, 13:55:44 pm »
Барем и да ти е осигурана колата па после ако и се случи нешто додека е на паркинг да ти исплатат штета. А не вака само место плаќаш и ништо не ти е загарантирано. И онака се шетаат тие будалите по коли бар нека ги пазат.
Во Македонија нема паркинг со плаќање каде што ти е осигурана колата, ако има кажи еден

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #335 на: 23 Јануари 2014, 14:17:15 pm »
Нема, а би требало да има барем во гараживе рамстор, гтц, веро центар. Има обезбедување, камери а не одговараат ако се случи нешто... Колата ти е сигурна само кога одиш на свадба во некој по елитен хотел, си има обезбедување кое ги чува колите  ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #337 на: 03 Февруари 2014, 02:34:00 am »
го гледав ова порано... има само еден мал проблем... ами кога ке дува бе? шчо прајме тоагај? хехехе....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #338 на: 03 Февруари 2014, 08:48:13 am »
Мене идејата ми изгледа одлична. Да, има некои недостатоци али ептен помага.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #339 на: 03 Февруари 2014, 10:49:24 am »
Kакви фраеришта, браво! Ова кај нас како соларните полначи за мобилни ќе заврши.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #340 на: 03 Февруари 2014, 10:57:21 am »
Ние сме богата држава. Не ни значи литар плус литар минус. Ама на стиснатите корејци и те како им значи.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #341 на: 03 Февруари 2014, 10:57:54 am »
Kакви фраеришта, браво! Ова кај нас како соларните полначи за мобилни ќе заврши.

Ќе ти шиткаат ромчиња балони на семафор...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #343 на: 14 Февруари 2014, 10:49:39 am »
breeh parkiranje pred vtoriot fillip, mora voa da se doktoriite  :-\

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #344 на: 18 Март 2014, 15:56:53 pm »
Една дешавка од денес. Се паркирам прееска позади Палма- Аеродром на зонското и сега секогаш праќам порака. Ама денес зазборен со колегиве ко за беља скроз заборавив. Седам во кафич и ми текна по едно 20тина мин... Праќам одма порака и се тешам дека не стаиле блокатор. Одам по едно 2 саати и гледам блокатор. Налет. Доаѓа тој му викам вака и вака пуштив порака со задоцнување, вика почекај, викна еден друг колега, му кажувам и него, вика си пуштил со задоцнување од 24 минути баш во истиот момент додека го местеле блокаторот. А заведен беше на 25-та мин. Чекај вика ќе видиме дали може да направиме нешто, sвонеше таму на шефови што ти знам, доаѓа и вика имаш среќа, само ќе пополниш еден лист за рекламација. Пополнив дојде и го извади. Ќе отидеше 1000че на гладно  ;D