Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 284993 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #315 на: 22 Јануари 2014, 17:33:38 pm »
Во десет нови скопски населби ќе се воведе зонско паркирање!

Јавното претпријатие „Градски паркинг“  планира да воведе зонско паркирање во поширокото подрачје на Скопје.
Инвестициската програма на претпријатието за 2014 година вчера доцна попладне требаше да се најде на усвојување пред членовите на Советот на Град Скопје. Во неа е предвидено годинава да бидат отворени нови 2.131 паркинг-место, од кои за зонско паркирање се 1.261 место. Нови населби што ќе влезат во зонското паркирање, според инвестициската програма, се Автокоманда, Ново Лисиче, Kарпош 1, Kарпош 2, Kарпош 3, Kарпош 4, Kисела Вода, Водно, Влае и Ѓорче Петров, пишува Дневник... Повеќе на следниов ЛИНК

Браво, редно беше.

Во цел свет се плаќа паркинг. Секаде без исклучок !

Реално нашиот и нивниот стандард е далеку.
Така да не можеме да мериме муда со нив.ж

Ако се воведе во Карпош ќе ја продадам колата подобро...

Најдобро е така.

Луѓе не е фер да го спомнуваме Чаир и Бутел. Таму живеат многу сиромашни.
Греота е.

Алал да им е на нив.
Колку се само сложни, секоја чест!

Sto e tolku problem sto kje se naplakja parking koga jasno pisue deka za stanarite e besplatno.
Eve ja sum pozadi ministerstvo za emonomija i tuka da najdes parking polesno bingo kje dobies nego parking mesto.Baska stokata od opstina centar kade edna kola imaat gratis a vtorata mue 200 denari godisno nejkat da platat pa i oni kolite kaj nas gi nosat.sabajle se vrativ od 3 smena i od 07 do 07:40 vrtev kako kuce pred mesara nekoj da izleze da se parkiram.ja sum za zonsko bidejki kje ima kade dasi parkiram kolata a za drugite ic uvo neme zabole bidejki tuka ne im e mesto na ziveenje.

Лошо размислуваш, од една страна се фини а од друга ти го натепуваат со се јајца.
На гости да неможеш да отидеш да ти дојдат да треба да плаќаш.

Ако ни е!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #316 на: 22 Јануари 2014, 17:36:34 pm »
Кај што има зонско, гостин не стапнува. Сам како ут ќе си живееш заутен. Да ти преседне денот.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #317 на: 22 Јануари 2014, 17:43:05 pm »
Бог да чува со зонсково, која е потребата од зонско во автокоманда, водно..
Тоа е, само пари да се зимаат.

Оној па Бугарон се пали, он гледа мотор да работи на црвена нафта и уље рефус зима од бугарија, па демек мило му е што ќе плаќа за паркинг.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #318 на: 22 Јануари 2014, 17:59:30 pm »
Тешко дека е 200 ден. годишно.
prasaj vo belite kuli  karsi ministerstvo za ekonomija koja e cenata za vtoro vozilo na godisno nivo..SMESNI 200 denari  e ama skapernici ni tie pari nejkat da gi dadat.Bakska  mi opnaa tabla pred moja zgrda demek vlezot mi izlaga vo opstina centar ako ostavam kola pred moj vlez  kje bile prinudeni kutrite da viknat pajak ..nekolku komsii od zgrda kutrite  ostavil kola so 4 zmigavci da  simne nesto gabaritno i za 2 min pajak dojde damu kreva kola abe za gusa se fakjaa nenormalni..
A sto e bolkata da otides na gosti i da platis 20 denari saat ??? kje posedis 2-3 saata  edna kutija cigari demek sekoj den dremete na gosti pa sea lele otide domasniot budzet.ova se bunite samo tie sto ziveete vo kukja sto imate svoj dvor  i 205% zagarantirano parking mesto..
Ajde neka dojde nekoj dase trampa so mene  maka macam 3 -4 godini unazad so parkiranje ova zonskovo mi e sega kako dami se padnalo 7ca na loto.site stanari se raduvame kako mali deca imam komsii sto 2 nedeli neja mrdaat kutrite kolata idat so taxi ili avtobus samo radi toj proklet parking a ako vekje e maka  za pari kaj sto kje odis na gosti kje platis be prijatel 15-20 den. od saat demek tie pari nesto kje ti go smenat zivotot ili opteretat domasniot budzet.Eve koj saka kaj mene na gosti jas kje mu go podmiram parkingot samo da bide zadovolen i nasmean

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #319 на: 22 Јануари 2014, 18:05:05 pm »
и за гости има решение преку поц се купува гостинска карта кошта 200 денара и има 90 часа а преку градски уплакаш 300 денара и незнам колку часа ама сигурно се тука негде, само им се јавуваш кажуваш регистрација и тече времето!

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #320 на: 22 Јануари 2014, 18:08:28 pm »
и за гости има решение преку поц се купува гостинска карта кошта 200 денара и има 90 часа а преку градски уплакаш 300 денара и незнам колку часа ама сигурно се тука негде, само им се јавуваш кажуваш регистрација и тече времето!
ama makedonce i tie 200 denari nejke da gi dade . Toj sto si ima maka so parking prostorot kje si plati i oro kje igra..

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #321 на: 22 Јануари 2014, 18:16:48 pm »
Во десет нови скопски населби ќе се воведе зонско паркирање!

Ако се воведе во Карпош ќе ја продадам колата подобро...

Sto e tolku problem sto kje se naplakja parking koga jasno pisue deka za stanarite e besplatno.
Eve ja sum pozadi ministerstvo za emonomija i tuka da najdes parking polesno bingo kje dobies nego parking mesto.Baska stokata od opstina centar kade edna kola imaat gratis a vtorata mue 200 denari godisno nejkat da platat pa i oni kolite kaj nas gi nosat.sabajle se vrativ od 3 smena i od 07 do 07:40 vrtev kako kuce pred mesara nekoj da izleze da se parkiram.ja sum za zonsko bidejki kje ima kade dasi parkiram kolata a za drugite ic uvo neme zabole bidejki tuka ne im e mesto na ziveenje.

Ако ни е!

тоа,тоа

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #322 на: 22 Јануари 2014, 18:17:58 pm »
ama makedonce i tie 200 denari nejke da gi dade . Toj sto si ima maka so parking prostorot kje si plati i oro kje igra..

Со тој памет ништо не правиме.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #323 на: 22 Јануари 2014, 18:18:44 pm »
И со пари нема оро.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #324 на: 22 Јануари 2014, 18:51:48 pm »
ПОЦ е една работа, Градски Паркинг е друга. Нема ваљда ПОЦ да менаџира паркинзи надвор од ОЦ.

Јас плаќам 300 денари месечно за втора кола во Центар, затоа викам дека е малку тешко веројатно дека ќе биде 200 денара годишно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #325 на: 22 Јануари 2014, 18:59:15 pm »
јас кажав дека и ваму и таму имаш слична опција за гостите

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #326 на: 22 Јануари 2014, 19:15:02 pm »
Нека не си играат курот у ново лисиче да стаеле

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #327 на: 22 Јануари 2014, 19:25:14 pm »
Дали тие што плаќаат паркинг месечно, зонско пример пред зграда, тоа место им е обезбедено? Ако не тогаш на што личи тоа? Замисли плаќаш, доаѓаш од работа и нема кај да се паркираш и вртиш по паркингот...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #328 на: 22 Јануари 2014, 19:28:22 pm »
Што ќе замислувам, секој ден ми се случува тоа и со службено и се приватно ауто

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #329 на: 22 Јануари 2014, 19:31:09 pm »
Немате можност да плаќате малце повеќе, ама да имаш право да ставиш она како се вика, пречка што се дига се спушта? Или па во друг случај, ќе изнајмам некоја гаража ако има во близина секако, докај 1000-че месечно, ама бар нема да се замарам и ќе знам дека во секое време имам место. Башка и сигурна ќе ми биде колата.
« Последно менување: 22 Јануари 2014, 19:45:41 pm Allexxander »