Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 284758 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #195 на: 22 Ноември 2013, 13:18:04 pm »
Ако е тој што мислам дека е (одма кај капијата на Тутунски), приватен е. Ако пробаш да остаиш кола, а да не идеш у ТК, веројатно обезбедувањето ќе ти пријде и ќе ти сугерира да ја тргнеш колата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #196 на: 22 Ноември 2013, 13:27:28 pm »
За него зборам. Еднаш јас, еднаш татко ми, 2 пати братучетка ми сме паркирале таму, табли баравме сите тројца ко мрднати, и во сите три случаи таксист сме прашале, рекол ако е рампата крената паркирај.
I was like "wut?"...

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #197 на: 22 Ноември 2013, 14:12:01 pm »
За него зборам. Еднаш јас, еднаш татко ми, 2 пати братучетка ми сме паркирале таму, табли баравме сите тројца ко мрднати, и во сите три случаи таксист сме прашале, рекол ако е рампата крената паркирај.
I was like "wut?"...

Бесплатен е ако е отворен. Мајка ми работи во тутунски, многу пати сум ја чекал од работа.

И да те фатат ако се плаќа, 2000ки помалце за казна :) :)

http://zase.mk/pajakot-dobi-prinuden-odmor-do-nova-godina-nema-krevan-e-na-vozila/

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #198 на: 22 Ноември 2013, 14:13:01 pm »
ima li privaten pajak vo skopjevo ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #199 на: 22 Ноември 2013, 14:14:09 pm »
За жал за Куманово се работи...

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #200 на: 29 Ноември 2013, 19:18:01 pm »
Како што најавија така и направија и почна наплатата и целосната примена на системот за зонско паркирање  сликата беше полупразни паркинзи, место слободно за паркирање и секако помалку метеж.
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #201 на: 29 Ноември 2013, 20:04:30 pm »
Овие од поц се крајно ненормални ама уште поненормални се тие старите педерчиња што дремат на прозор и само чекаат некој кога ке се паркира да се јават да дојде пајакот да ја крене колата. Се работи за паркирање кола  на резидентен паркинг за нецели 10 минути кај феријален дом, пајакот ја лапа ја носи на 300 метра и оп 2500 денара! Бев кај директорот на поц и му викам ДРУЖЕ срамота е бе ова што се прави ми вика БРАТ не си свесен дека старците на мене ми го научиле бројот и ми се јавуваат со потсмев ајде пуштај пајаци! ме сфати и платив само симболична 1000ка

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #202 на: 29 Ноември 2013, 20:07:28 pm »
Ти даде фискална за "симболичната" иљадарка ?

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #203 на: 29 Ноември 2013, 20:10:04 pm »
не на него туку одма пиша смс со таблица и сума, јас се вратив на шалтерот за наплата кај пајак депото и кога дојдов таа знаеше колку е новата сума и ми издаде фискална на 1000 денара со комплетна потврда

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #204 на: 29 Ноември 2013, 20:12:46 pm »
Како што најавија така и направија и почна наплатата и целосната примена на системот за зонско паркирање  сликата беше полупразни паркинзи, место слободно за паркирање и секако помалку метеж.

И системот за пораки сеуште не му функционира.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #205 на: 29 Ноември 2013, 20:45:00 pm »
Овие од поц се крајно ненормални ама уште поненормални се тие старите педерчиња што дремат на прозор и само чекаат некој кога ке се паркира да се јават да дојде пајакот да ја крене колата. Се работи за паркирање кола  на резидентен паркинг за нецели 10 минути кај феријален дом, пајакот ја лапа ја носи на 300 метра и оп 2500 денара! Бев кај директорот на поц и му викам ДРУЖЕ срамота е бе ова што се прави ми вика БРАТ не си свесен дека старците на мене ми го научиле бројот и ми се јавуваат со потсмев ајде пуштај пајаци! ме сфати и платив само симболична 1000ка

Ај стави се во ситуација на жителите на таа уличка, иако не знам за која точно мислиш. Од 8 до 17 часот, цели 9 саати има цело време некој што е на кратко, 10,15 или 30 минути. На жителите не им менува дали ти ќе седиш 9 саати, или 30 души ќе седат по пола саат, слободно место за паркирање нема, а улицата е наменета за паркирање само за резиденти.

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #206 на: 29 Ноември 2013, 20:46:54 pm »
Море нека цркнат. Уличката не е нивна, јавна е. И тој што ми ја дигна колата од кај тебе пред зграда....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #207 на: 29 Ноември 2013, 20:50:30 pm »
Ај да го анализираме конкретниов случај, achtung кај си се паркирал ?

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #208 на: 29 Ноември 2013, 20:51:46 pm »
спроти феријален дом на паркингот пред црвената зградичка и не се паркирав јас туку мајка ми :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #209 на: 29 Ноември 2013, 22:43:54 pm »
Овие од поц се крајно ненормални ама уште поненормални се тие старите педерчиња што дремат на прозор и само чекаат некој кога ке се паркира да се јават да дојде пајакот да ја крене колата. Се работи за паркирање кола  на резидентен паркинг за нецели 10 минути кај феријален дом, пајакот ја лапа ја носи на 300 метра и оп 2500 денара! Бев кај директорот на поц и му викам ДРУЖЕ срамота е бе ова што се прави ми вика БРАТ не си свесен дека старците на мене ми го научиле бројот и ми се јавуваат со потсмев ајде пуштај пајаци! ме сфати и платив само симболична 1000ка

Ај стави се во ситуација на жителите на таа уличка, иако не знам за која точно мислиш. Од 8 до 17 часот, цели 9 саати има цело време некој што е на кратко, 10,15 или 30 минути. На жителите не им менува дали ти ќе седиш 9 саати, или 30 души ќе седат по пола саат, слободно место за паркирање нема, а улицата е наменета за паркирање само за резиденти.

На секој од тие паркинзи има место секогаш. Само има еден фраер со бело Мондео што колку место и да има он на тротоар се паркира :).