Овие од поц се крајно ненормални ама уште поненормални се тие старите педерчиња што дремат на прозор и само чекаат некој кога ке се паркира да се јават да дојде пајакот да ја крене колата. Се работи за паркирање кола на резидентен паркинг за нецели 10 минути кај феријален дом, пајакот ја лапа ја носи на 300 метра и оп 2500 денара! Бев кај директорот на поц и му викам ДРУЖЕ срамота е бе ова што се прави ми вика БРАТ не си свесен дека старците на мене ми го научиле бројот и ми се јавуваат со потсмев ајде пуштај пајаци! ме сфати и платив само симболична 1000ка
Ај стави се во ситуација на жителите на таа уличка, иако не знам за која точно мислиш. Од 8 до 17 часот, цели 9 саати има цело време некој што е на кратко, 10,15 или 30 минути. На жителите не им менува дали ти ќе седиш 9 саати, или 30 души ќе седат по пола саат, слободно место за паркирање нема, а улицата е наменета за паркирање само за резиденти.
сум се ставил повеке пати и ме ставиле и мене повеке пати во иста ситуација... живеев во центар на времето и стално ми се паркираа пред врата-капија.. не е вкусно... но кога веке МОРАМ да се паркирам негде, тогаш веке барам место кај што нема да сметам на никого... 2 пати проблеми со поц имам заради тоа... еднаш се паркирав со комбето на резидентна улица, на тротоар на зграда која се гради. секако, бев да работам а не да пијам кафиња... ги фатив на време да не ме кренат со пајак... после напнато објаснување платив 400 денари... вториот пат беше пред 2 недели, ми го кренаа бмв-то од поц со пајак, буквално паркиран покрај ограда на улица, под теолошки факултет... не само што си платив 2500, туку ми опнаа и казна за паркирање т.е. 25 бода у книшка... моите први 25 бода... абев на лекар, поради проблеми со грб и нога... едвај одев, ама тие таму, не ги боли уво за твојот проблем...
и една од работите што ги научив во животот е дека ако некој наумил да те ебне, има да те ебне, без оглед колку ке се буниш... глеј да имаш некаков пријател кој ке ти помогне, барем ебењето да не биде на суво.... инаку и со пријател пак ке бидеш ебнат, само помалку ке боли...