Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 284642 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #210 на: 29 Ноември 2013, 22:49:45 pm »
Овие од поц се крајно ненормални ама уште поненормални се тие старите педерчиња што дремат на прозор и само чекаат некој кога ке се паркира да се јават да дојде пајакот да ја крене колата. Се работи за паркирање кола  на резидентен паркинг за нецели 10 минути кај феријален дом, пајакот ја лапа ја носи на 300 метра и оп 2500 денара! Бев кај директорот на поц и му викам ДРУЖЕ срамота е бе ова што се прави ми вика БРАТ не си свесен дека старците на мене ми го научиле бројот и ми се јавуваат со потсмев ајде пуштај пајаци! ме сфати и платив само симболична 1000ка

Ај стави се во ситуација на жителите на таа уличка, иако не знам за која точно мислиш. Од 8 до 17 часот, цели 9 саати има цело време некој што е на кратко, 10,15 или 30 минути. На жителите не им менува дали ти ќе седиш 9 саати, или 30 души ќе седат по пола саат, слободно место за паркирање нема, а улицата е наменета за паркирање само за резиденти.

сум се ставил повеке пати и ме ставиле и мене повеке пати во иста ситуација... живеев во центар на времето и стално ми се паркираа пред врата-капија.. не е вкусно... но кога веке МОРАМ да се паркирам негде, тогаш веке барам место кај што нема да сметам на никого... 2 пати проблеми со поц имам заради тоа... еднаш се паркирав со комбето на резидентна улица, на тротоар на зграда која се гради. секако, бев да работам а не да пијам кафиња... ги фатив на време да не ме кренат со пајак... после напнато објаснување платив 400 денари... вториот пат беше пред 2 недели, ми го кренаа бмв-то од поц со пајак, буквално паркиран покрај ограда на улица, под теолошки факултет... не само што си платив 2500, туку ми опнаа и казна за паркирање т.е. 25 бода у книшка... моите први 25 бода... абев на лекар, поради проблеми со грб и нога... едвај одев, ама тие таму, не ги боли уво за твојот проблем...

и една од работите што ги научив во животот е дека ако некој наумил да те ебне, има да те ебне, без оглед колку ке се буниш... глеј да имаш некаков пријател кој ке ти помогне, барем ебењето да не биде на суво.... инаку и со пријател пак ке бидеш ебнат, само помалку ке боли...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #211 на: 03 Декември 2013, 22:25:24 pm »
Pile ne pej na parkinzite vo Bitola.Ova e uste edna hajka protiv dukanite.I onaka imaa mal promet a sega e kapace.Skopje funkcionira poinaku.kaj nas i pokraj goleminata na gradot se uste funkcionirame kako selce.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #212 на: 03 Декември 2013, 22:45:36 pm »
Денес баш дури чекав, се врткав пред Јавор и ги гледав 5-6 копиљаци во униформи кај шо проверват по коли и местат канџи...само не дочекав да видам како ќе реагират газдите на колите кога ќе видат. Инаку зад уредот на паркингот 2-2.5 сати никој не дојде да провери дали некој има платено или не... некој пуштаја пораки, а некој к*р ги боли за таблите за наплаќање.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #213 на: 03 Декември 2013, 22:49:07 pm »
denes pozadi trafikite na jugodrvo POC digase kola ??? nema logika osven ovie od trafikive ako ne gi viknale...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #214 на: 03 Декември 2013, 23:03:31 pm »
шпиуни за викање пајак има еден куп ;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #215 на: 03 Декември 2013, 23:05:12 pm »
Денес баш дури чекав, се врткав пред Јавор и ги гледав 5-6 копиљаци во униформи кај шо проверват по коли и местат канџи...само не дочекав да видам како ќе реагират газдите на колите кога ќе видат. Инаку зад уредот на паркингот 2-2.5 сати никој не дојде да провери дали некој има платено или не... некој пуштаја пораки, а некој к*р ги боли за таблите за наплаќање.
Луѓето си работат за плата,копиљаци се тие шо ни го начукаа зонското.А ние(народот) незнам ни како да го наречам поинаку(али и самото тоа народ се знае дека се работи за проста маса) неможиме по магарето па сега самарот ние крив.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #216 на: 04 Декември 2013, 00:02:00 am »
Супер си е зонското бе, си слегваш и оп празен паркинг, а не да вртам 2 саати место да најдам. Кој неќи да плаќа нека врти тој низ град сега.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #217 на: 04 Декември 2013, 00:22:26 am »
denes pozadi trafikite na jugodrvo POC digase kola ??? nema logika osven ovie od trafikive ako ne gi viknale...

поц на своја територија на општината исто така крева возила непрописно паркирани. се разбира со поддршка на сообраќајна полиција. имаат во секој камион полицаец. мене бмв-то поц ми ја крена за неправилно паркирање, не за неплатен паркинг. на шалтерот на поц кај железничка си плаќаш за превозот т.е. дислокација а позади нив е старата пајак служба во која има полицаец кој те прашува ке плакаш казна или бодови, а од поц иако си платил, не ти ја даваат колата се додека не се вратиш со документ од мвр, т.е. потпишан записник...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #218 на: 04 Декември 2013, 00:32:51 am »
Супер си е зонското бе, си слегваш и оп празен паркинг, а не да вртам 2 саати место да најдам. Кој неќи да плаќа нека врти тој низ град сега.
Зонското паркирање е првично наменето за доброто на самите станари каде што е спроведено, и кај мене е зонско и баш ни е на сите нас стопати поубаво него претходно пред да стане

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #219 на: 04 Декември 2013, 07:50:00 am »
А сега дуќаните нудат едно пиво + паркинг=140 денари ;D ;D
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #220 на: 04 Декември 2013, 10:37:49 am »

поц на своја територија на општината исто така крева возила непрописно паркирани. се разбира со поддршка на сообраќајна полиција. имаат во секој камион полицаец. мене бмв-то поц ми ја крена за неправилно паркирање, не за неплатен паркинг. на шалтерот на поц кај железничка си плаќаш за превозот т.е. дислокација а позади нив е старата пајак служба во која има полицаец кој те прашува ке плакаш казна или бодови, а од поц иако си платил, не ти ја даваат колата се додека не се вратиш со документ од мвр, т.е. потпишан записник...
zapoznaen sum so tvoeto POC iskustvo :)
sakam da kazam; pozadi trafikite na jugodrvo za niv toa  e "nepropisno parkirano" !?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #221 на: 04 Декември 2013, 11:39:21 am »
Позади трафиките на Југодрво има куќи, чии сопственици имаат возила. Веројатно некој од нив пријавил, доколку немал каде да си го паркира своето возило.

И јас би го направил истото, бидејќи знам како е да треба да паркираш кола на 20 минути од дома, поради тоа што немаш место на паркингот пред зграда/куќа. Во мојот случај е веројатно уште полошо, бидејќи јас за паркинг плаќам месечна карта (не знам дали резиденти плаќаат некој арач на ПОЦ или само земаат лепенки).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #222 на: 04 Декември 2013, 11:57:04 am »
ova se tocnite kordinati na kolata koja bese digana pozadi trafikite: 41° 59.488', 21° 26.237'
Kukite si imaat svoi dvorovi, i mestoto pred kukite (na koe polagaat pravo!?) , ova pozadi trafika mozat samo lugeto od trafika da... ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #223 на: 04 Декември 2013, 11:58:41 am »
Могуќе, могуќе...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #224 на: 04 Декември 2013, 12:30:18 pm »
Мислам дека и таму е зонско со табла ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.