Автор Тема: Фарбање  (Прочитано 206070 пати)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
Одг: Фарбање
« Одговори #105 на: 03 Мај 2014, 00:11:53 am »
zadniov del sum razmisljal da go praam ova ama nekako me potseka na tigra pa si vikam bolje da e kakvo sto e :D dobra polirka da se osvezi pozadi od stop do stop i toa e ima mal zafat na branikot ali ne se ni primetuva toa koa ke neam so da praam :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #106 на: 03 Мај 2014, 14:09:06 pm »
Откако ќе го израмниш браникот, многу подобро ќе заличи, дури и поубаво од плавата Мазда. Твои пари, твој вкус, јас лично само би го средил браникот.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #107 на: 03 Мај 2014, 15:04:44 pm »
abe i ja razmisluvam za haubata ama poso ako go isfarbam samobranikot ke dvoi pak ke treba da se prska haubata edno 10 cm so boja pa cela u lak da vleze ako veke toa se desi ke mora i krilata na isti princip.. osven toa ima mn dupcinja na hauba pokrivani so lak za noktti so koa ke se ispere mn ruzno deluvaat i koa veke ke se prai ke se pravi radi tie dupcinja i ete ako ja praam zasto da ne si go napraam merakot so produzuvanje na haubata neka ide u komplet cela.Ko so  vikame ako se prai neka se prai ko so treba

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #108 на: 06 Мај 2014, 22:25:13 pm »
Momci eve vaka ke izgleda potpolno isto mazdata.Farcinjata samo se kraatat vo kjoseto 2 santima nema da ima precki  nema da izglea seljacki kolata bas naprotiv dobiva cist izgled i malce poseriozen :D
 (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #109 на: 07 Мај 2014, 01:26:14 am »
Pretera sea,mada za sebe ja praam. Osven toa bese prasanjeto kade da se farba majstor da mi preporaca nekoj. Voopsto ne prasav dali vi se sviga ili ne, toa i ne me interesira bas

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #110 на: 07 Мај 2014, 20:39:35 pm »
dobar majstor za farbanje e jovce od petrovec ama nemam negov broj

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #111 на: 07 Мај 2014, 23:50:40 pm »
auu dame kaj me prati u petrovec :D zar u sk nema dobri majstori :D ok ke iam u predvid ako ne se snajdam .. mada ovoj kaj so bev dosta go falat .. pa ke vidam so ke bide

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #112 на: 08 Мај 2014, 01:10:27 am »
Mene mi se dopagja kako ke se pravi, pravija po tvojot vkus,ostaj gi ostanatite.....ako jas slusav za kabrioto od drugi kakvo da go pravam tesko mene ke bese :)

Cenata e prifatliva,uste da bide rabotnata raka kvalitetna
Imam i jas profi majstor za farbanje ako nesto ti treba ! ama skup e od start ti kazuvam :)

So srekja

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #113 на: 08 Мај 2014, 20:16:26 pm »
auu dame kaj me prati u petrovec :D zar u sk nema dobri majstori :D ok ke iam u predvid ako ne se snajdam .. mada ovoj kaj so bev dosta go falat .. pa ke vidam so ke bide
ima mnogu majstori vo skopje ama ova bese predlog moj za DOBAR majstor  

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #114 на: 13 Јуни 2014, 01:49:56 am »
Ми го правеше браникот најлошиот мајстор во историјата на мајсторите.

Имено, удрив една кокошка кај мене пред куќа. Вртев полукружно, ја видов дека запре да ме сочека, но додека враќав рикверц госпоѓата тргнала да се протне меѓу мене и паркираната кола. Нормално, не ја собра, па затоа јас и ги собрав двете врати, бандажот и задниот браник.
Татко ми ме натера да потпишам „виновен“ на европскиот записник и да одј*бам некаде зошто цело време се расправав со неа и нејзиниот сопруг. Додека ме немаше татко ми договорил двете коли да се направат.
Лакерот проценил штета кај мене од 70 евра, али полошо искитиран, офарбан и монтиран браник нема во историјата на автолакерството. Мех, дај што даш, барем не е веќе пукнат.

Пред:

Потоа:

Ова го коштало максимум 20 евра, имал бела боја од друга кола и си ја прснал. Сељак.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #115 на: 13 Јуни 2014, 12:02:32 pm »
abe kolava nema lak ili taka e slikano so los aparat ? kako mat izgleda

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #116 на: 13 Јуни 2014, 12:13:52 pm »
Супер, сеа префарбај ја цела кола во иста нијанса.

;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #117 на: 13 Јуни 2014, 12:32:26 pm »
Со пластидип го поминал, 1000 денари боцичка... :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #118 на: 13 Јуни 2014, 12:57:12 pm »
abe kolava nema lak ili taka e slikano so los aparat ? kako mat izgleda

Со фалична камера од телефон е сликано. Иначе од годиништа перење со четка, мат е станата ::)

Супер, сеа префарбај ја цела кола во иста нијанса.

;D

Таа нијанса еднаш се погодува!
Сеа чекаме да ја удри некој колата ;D ;D ;D Ова европскиов извештај супер бил :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #119 на: 16 Јуни 2014, 22:48:02 pm »
Има ли негде каде бојата се прави компјутерски а не рачно.
Не мислам на кодот туку капка по капка кога се меша да се добие кодот .