Автор Тема: Однос кон купувачите во салоните на автомобилските импортери  (Прочитано 65493 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Јас би предложил скриена камера ....

;D ;D ;D

Нема после трте мрте.

Јас би предложил да не се замараме со таквите и да се кулира на пиво :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
Точно, сопственикот што е на Миркат нека му ја мисли за неговиот вработен. Ако него не му смета што е толкав идиот, мене уште помалце.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен krell

• Редовен
Точно, сопственикот што е на Миркат нека му ја мисли за неговиот вработен. Ако него не му смета што е толкав идиот, мене уште помалце.

Истово важи и за сите други места со сличен однос. Интересно е што некогаш самите сопственици се однесуваат прилично арогантно, ама веројатно е тоа делот од нашиот менталитет :)

Баш ме интересира какво е искуството со автосалони на другите членови на форумов?

Ајде да направи секој листа од 3 најдобри автосалони базирано на вашето искуство?

И исто листа од 3 најлоши салони базирано на вашите искуства?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
Колку што разбрав (може и да грешам), Миркат е уствари Грчки дилершип и сите вработени едноставно земаат плата. Можеби тој што е на чело, само он е нешто повеќе, али толку.

Јас не можам (повеќе) објективно да зборам за салоните бидејќи скоро секаде ме знаат и односнот кон мене е секогаш и секаде позитивен. Можам (се уште) да се пожалам на некоректен однос во Suzuki, Fiat и особено Alfa Romeo.

Отсутен krell

• Редовен
Колку што разбрав (може и да грешам), Миркат е уствари Грчки дилершип и сите вработени едноставно земаат плата. Можеби тој што е на чело, само он е нешто повеќе, али толку.

Јас не можам (повеќе) објективно да зборам за салоните бидејќи скоро секаде ме знаат и односнот кон мене е секогаш и секаде позитивен. Можам (се уште) да се пожалам на некоректен однос во Suzuki, Fiat и особено Alfa Romeo.

Горе доле се поклапаме :)

Многу лош однос во Фиат, ФаирАуто, Авто Чајка (овој последниов не ми е јасно како продава воопшто и кому).

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Авто Цем Тетово, прекрасен однос како што и претходно сум кажал.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
Салони во кој што сум имал добро искуство: Порше Ауди, Олимпија Моторс, Сеат(Катанга супер беше), Волво, Ситроен
Салони во кој што сум имал лошо искуство со продавачите: БМЊ, Алфа Ромео, Рено, Мазда стариот салон. Редоследов на пишување е случаен.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
Se raboti za Jaguar XF-S 3.0 dizel od 2011. Odnesuvanjeto na Makkar mi lici na totalna neprofesionalnost, i toa ne prasajki ni za cena ni za nisto samo sakav sto pobrgu da zavrsam rabota.
Prvo mi kazuvaat deka nie ne servisirame koli sto ne se kupeni kaj nas. Vtoro, ako si gi kupite delovite kaj nas togas ke moze da vi gi montirame.Potoa, vreme na isporaka ke bide povekje od mesec dena, za na kraj, koga prasuvam za dostapnost na delovite mi kazuvaat: Vaka decko ke treba da cekas nekoi 20-tina minuti dur gi najdam u kompjuter kodovite na delovi, dostapnost i dr.
Ne znam kako moze da vrabotuvaat takvi luge koga se raboti za rabotno mesto so koi klientot go ima prviot kontakt, luge koi nemaat ni osnovna edukacija za komunikacija i gostoprimstvo!
Jas na niv mu barav samo usluga, ne gi prasav za trosoci, a oni ne mozea ni da razgledat dali gi imaat delovite ili treba da se naracat :@. Izbegav mn naluten od servisot.
Znaci vaka stoi rabotava, kolata e so slovacki tablici, i e kupena vo Trencin,SK, i da uste e pod garancija.
Prvata rabota stom izlegov od Makkar komunicirav so salonot u Trencin, mi kazaa deka oni ke im se javat , za da se razberat tie megu sebe kako partneri. Posle pola cas, menadzerot na salonot u Slovacka zvucese ponaluten i ponervozen duri i od mene, i mi kaza da ne se sekiram jas posto oni ke go resavat problemot, i mi spomnaa duri procedura za revizija od UK.
A mnogu srekjen ke bidam ako kontrolata(revizijata) ke bide uspesna!

Za moja srekja, XF-ot ima problem so zadniot lager na leva guma, so koj moze da se patuva do Slovacka i ke se servisira tamu.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
МАККАР си го затвора салонот, нема веќе возила на лагер, голем дел од вработените се испуштени, а неколкуте останати изгледа ги чека истото така да...

Мене само не ми е јасно како планирааат да опстанат без изложбен салон и возила на лагер.

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
МАККАР си го затвора салонот, нема веќе возила на лагер, голем дел од вработените се испуштени, а неколкуте останати изгледа ги чека истото така да...

Мене само не ми е јасно како планирааат да опстанат без изложбен салон и возила на лагер.

Makkar salonot povtorno ke bide otvoren vo januari ili fevruari. :)
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Дали мислите дека е паметно да се направи ваква епизода од Сузуки Свифт, со Vрачед како купувач и 10-20 камери во салонот на Сузуки?!?!? Со тест вожња со се!?!?!?

Ако треба ќе ја спонзорираме со 10 еур.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
Одг: Re: Однос кон купувачите во салоните на автомобилск
« Одговори #161 на: 27 Декември 2013, 21:24:54 pm »
ДА!!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Баш им е гајле на импортериве. Со неколку милиони на сметка и живеат од камата. Не мора да се замараат да продадат ни едно возило.
Има и за плати и за расходи. Да е како во белиот свет каде каматите во банките се по 1-2% годишно тогаш и те како ќе работат.
Башка нема директни увозници за брендови за да гонат одреден таргет туку се испостави на некои странски дилери. Дури и Порше верувам дека се такви.
Лесно е кога ќе направи фирмата неколку милиони и со неколку годишно орочување нема ни потреба од многу работа.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Однос кон купувачите во салоните на ав&#
« Одговори #163 на: 27 Декември 2013, 23:48:00 pm »
Од кај влегов јас во муабетов? ;D
Или мене не ме знаат па ај ;D

Иначе да, I'm in. Специјално доаѓам во Скопје ако нешто наумите да организирате. :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Инаку финтата мистериозен купувач може да се примени и во авто салоните. Се прави специјален костум со скриени едно 3-4 мини камери и после акција.
Се да се сними и сите видеа на Youtube. Нека гледаат луѓето.

И не само на салоните туку и на плацевите со увозни кршови да се направи истото.