Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 616132 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #1665 на: 06 Март 2017, 10:33:55 am »
се здружуваат силите против VW :)

It's tough at the top. ;)

Во секој случај подобро од GM :)

Апсолутно. Opel во приказната на GM беше тринаесто прасе.

Реално, Opel работи со огромни загуби прошливе 10-тина години. Мислам дека вкупно има напрено загуби од околу 10-тина милијарди Евра.

Плус, самите си го упропастија брендот со продажните тактики и „Класик“ верзиите на колите. Да не праиме муабет дека со Daewoo / Chevrolet си пукаа у нога, ама коа се свестија више беше касно.

Јас целово ова го глеам као A Good Thing за Opel. Со новата Astra и новава Insignia имаат реално компетитивни продукти (иако мислам дека не тргна продажбата на Astra како што очекуваа), само им треба да си го подопраат имиџот и да поработат малку на продажба, особено на помалите пазари.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #1666 на: 06 Март 2017, 10:35:28 am »
ако гледаш кај нас, Исигнијата многу подобро се продава од Астрата.

Мислам дека и со новава Инсигнија ке биде така бидејки стварно добро изгледа

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #1667 на: 06 Март 2017, 10:50:49 am »
Top 6 Worst Car Mods!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55238
  • Махер
« Одговори #1668 на: 06 Март 2017, 11:51:00 am »
osven interesen diazjn, ne znam sto bi mozele da ponudat... 1.6 THP? :/
Citroen моментално е врвен за суспензија и кактусот од под 1000кг. Моторите се небитни, важна е леснотија и мека суспензија.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 317
  • МАЗДАШ
« Одговори #1669 на: 06 Март 2017, 12:30:23 pm »
Вака друштво ми треба ваше мислење доколку некој имал вака случка. Денеска мојата девојка возејки пред нејзе нагло закочиле три коли па морала и та да закочи за да не удри некој пред нејзе. Но шоферот позади правел муабет на телефон и возел премногу блиску, не успеал да закочи и ја удрил. Колата има штета само позади кај багажник. Отишле во Уника бидејки тој имал од таму осигурање да пополнат европски записник. Тој во изјавата напишал дека на Госпоѓата пред него со кола што била и се слошило, при што та нагло закочила, а тој возејки со 40км на час не успеал да закочи и ја удрил. Поради тоа што се работи за службени коли треба сега девојками со записникот да отиде до фирмата да удрат печат па после да отиде во Uniqa. Се мислам и се нервирам сега да не испадне да не и платат оштета ради лажниот коментар на тој пе*ерот.
Ве молам за мислење
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #1670 на: 06 Март 2017, 12:30:50 pm »
Toa so tezinata me izraduva koga go doznav :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #1671 на: 06 Март 2017, 12:32:05 pm »
Тој може што сака да пише, ако акнал од позади крив е ко ѓаол :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #1672 на: 06 Март 2017, 12:32:28 pm »
Вака друштво ми треба ваше мислење доколку некој имал вака случка. Денеска мојата девојка возејки пред нејзе нагло закочиле три коли па морала и та да закочи за да не удри некој пред нејзе. Но шоферот позади правел муабет на телефон и возел премногу блиску, не успеал да закочи и ја удрил. Колата има штета само позади кај багажник. Отишле во Уника бидејки тој имал од таму осигурање да пополнат европски записник. Тој во изјавата напишал дека на Госпоѓата пред него со кола што била и се слошило, при што та нагло закочила, а тој возејки со 40км на час не успеал да закочи и ја удрил. Поради тоа што се работи за службени коли треба сега девојками со записникот да отиде до фирмата да удрат печат па после да отиде во Uniqa. Се мислам и се нервирам сега да не испадне да не и платат оштета ради лажниот коментар на тој пе*ерот.
Ве молам за мислење

Крив си е тој позади, ама за секој случај контактирајте го @Banzai.

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #1673 на: 06 Март 2017, 13:51:58 pm »
Тој може што сака да пише, ако акнал од позади крив е ко ѓаол :)
Hека си пази дистанца за друг пат, такво си е правилото :) btw,  кој доктор специјалист потпишал дека на таа и се слошило?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1674 на: 06 Март 2017, 17:49:13 pm »
се здружуваат силите против VW :)

It's tough at the top. ;)

Во секој случај подобро од GM :)

Апсолутно. Opel во приказната на GM беше тринаесто прасе.

Реално, Opel работи со огромни загуби прошливе 10-тина години. Мислам дека вкупно има напрено загуби од околу 10-тина милијарди Евра.

Пресметката на добивката на Опел е многу комплицирана категорија. Опел бележи загуби бидејќи прави големи трошоци за целите на цела групација а добива приходи само од продажба на своите возила. Башка огромни пари од патенти на Опел одат во ГМ наместо во Опел. Читав дека тоа е поради разликите во методите на прикажување меѓу Америка од каде што е ГМ и европа на пример ако се споредува со Фолксваген или друга европска марка. Ќе видиме за 2018 каков ќе биде финансискиот резултат на Опел кога PSA ќе ја публикуваат информацијата.
Они се фалеа дека од пред 3 години дека бележат добивка.

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 401
« Одговори #1675 на: 06 Март 2017, 18:00:23 pm »
Ме интересира дали некој има идеја на кој начин би можел да се зголеми багажниот простор кај кабриолет? Еве на пример кога се тргнува на одмор па се носат повеќе ствари. Кај обична кола е лесна работа со делфин на кров. Некоја идеја за кај кабриолет?
Eве пример голф 6 кабриолет има 250лит (хечот има 350лит) што секако автоматски е една категорија пониско.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1676 на: 06 Март 2017, 18:05:12 pm »

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
« Одговори #1677 на: 06 Март 2017, 18:06:31 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Таман Голфот нема гепек за ова :D само 15цм лим на капакот. Едино ако има носачи некои како за велоспед одпозади мада незнам дали е тоа законски.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1678 на: 06 Март 2017, 18:08:49 pm »
Задните седишта собираат два огромни куфери на секое седиште. Ако има едно дете позади, ќе собете само еден, ама пак е океј.

Со две деца сакаш да одиш?

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
« Одговори #1679 на: 06 Март 2017, 18:26:53 pm »
Задните седишта собираат два огромни куфери на секое седиште. Ако има едно дете позади, ќе собете само еден, ама пак е океј.

Со две деца сакаш да одиш?

Веќе некое време меркам што кабриолет би земал зошто од секогаш сум имал мерак за ваква кола па дојде време посериозно да разгледам. Е сега мислата ми оди дали е подобро да земам поголем кабриолет (а5 или бмв3 2011-12 кои имат негде 350-380л) за што ќе треба баш да се испружам :D или има начин и некој помал-поефтин кабриолет како Голфот да ми заврши работа. Деца сеуште немам  (млад сум си-се тешам), но често одиме со друштво на патувања и по 1000км и незнам дали Голфот воопшто ќе заврши работа.