Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 477572 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #1260 на: 13 Јуни 2015, 10:47:03 am »
не знам, можда по грешка у салон ми дале 2.0 наместо 1.5, а? И онака од позади не пишува колку е, а со гледање у блокот не можам да утврдам колкав точно е...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #1261 на: 13 Јуни 2015, 14:01:21 pm »
Ама, некој искусен инженер се сетил „чекајте бе дечки, може Симо од карклуб.мк - го знаете, така? - ќе не провали и ќе прифати кладба за минимална потрошња низ град“ ама помладите остроумни колеги му рекле „пфффт не е проблем, нашите шпиуни во Алфа во сите алфи ќе турат таен извор на специјална дрога која потсвесно ќе ги спречува сопствениците да се кладат со нашите муштерии, немаш гајле...“
Кладењето е индивидуална работа, јас сум „анти кладби“ настроен, зошто е глупо, детски, непродуктивно и не придонесува за ништо посебно освен за егобуст на добитникот. Но сепак, кладбата за градската потрошувачка на фамозното кашкаи ја прифатив ако добро се сеќаваш, со тоа што условите требаше да реплицираат градска вожња, а не меѓуградска. Ако сакаш, може да се навратиме на таа кладба, со тоа што може да си избереш термин во работен ден од 08-19.00 во подрајчето од Ново Лисиче до Ѓорче (ако сакаш вклучи ги и иовие општини). Исто така, да се поминат минимум 100км, тука нема да ситничарам па да бараме „вистинска“ градка со застанување и ладење на моторот секои 20-тина км, пошто во град ретко кога поминуваш континуирани 100км. Условите не се многу разлилни од минатиот пат, ама ако не ти одговараат ок. Колку кажа дека ти троши кашкаито во темата Д вс Б, ќе го земеме за точка на оцена. Ако навистина потроши толку или помалку, кафаната е на мене. Во спротивно, не барам ништо, може да го почастиш совозачот што ќе се вози со тебе, во мое име, за времето што го поминал со тебе (отприлика 3-4 саати).

За максималната брзина, еве ќе ти оставам слобода, да обеќаш дека ги снимаш на обиколница километражата и ГПС-от на оваа делница во двата правци:
https://www.google.mk/maps/dir/42.0328976,21.4954929/A2/@42.0530399,21.3142185,18425m/data=!3m1!1e3!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x135414ac3a1cc09f:0xaad8f86f6ba14c2e!2m2!1d21.3880357!2d42.0530636?hl=en

Секако, ако џпс удри во двата правци 190, кафана on me. Ако не, тогаш во потпис да си стаиш „Кашкаи е  насрање кола на светот“. Ништо повеќе.

Едит: Еве го најдов муабетот. Може да одиме по првопоставените услови од тој тред за потрошувачката, да не испадне мењам нешто:

@FilipV, Јас реков дека не сакам да се кладам, но очигледно е единствен начин да ти докажам дека борд компјутерите се наштимани за радуење. Нека биде сумата на горивото, + кафана. Мерењето ќе биде 100км градско возење. Мерењето ќе почне во 18.00 часот и ќе заврши кога ќе се изминат 100км, + патот до истата бензинска. Рутата испланирај ја ти, и глеј да биде од аеродром до карпош 4. Исплатата ако победиш ја добиваш веднаш. Ако не победиш - никому ништо, не барам ништо за возврат, само тука да ја декларираш реалната МИНИМАЛНА градска потрошувачка што ќе ја измериме.

@FilipV, А да, и да не биде сабота или недела. Да биде редовен работен ден.

Таму во муабетот се спомнува една рута 4.2л/100км и една рута 4.4л. Избери си која сакаш, и терај ја континуирани 100км. Со совозач со тебе.

Едит2: Еве ги рутите кои ти си ги извозил: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,61.msg381476.html#msg381476
« Последно менување: 13 Јуни 2015, 14:35:05 pm Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1262 на: 13 Јуни 2015, 14:39:42 pm »
Секако, ако џпс удри во двата правци 190, кафана on me. Ако не, тогаш во потпис да си стаиш „Кашкаи е  насрање кола на светот“. Ништо повеќе.

Је Симо беее!

Ти си „анти кладби“ настроен, но сепак ќе пробаш да протуриш една oбидувајќи се - верувам несвесно - да избегнеш друга. Се разбира, ја изглеа на мониторов му пишував пред година-две дека таа брзина не ми е репер и дека милион фактори можат да влијаат, бидејќи новата кладба која ја предлагаш - ти страсен противнику на кладење - сето тоа грубо го занемарува. И, замисли, ништо од ова нема благе везе со тоа како почна муабетот: со моето прашање дали можеби максималната брзина е каталошки податок, а не нешто врежано во камен. Тоа успеа некако да го трансформираш во „алфа вс нисан“ алузија (како тоа ти успеа само ти си знаеш) и мерење на к*.

Мислам, стварно...

А-ХА, менуваш постови!!! (се зезам)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1263 на: 13 Јуни 2015, 14:49:04 pm »
Менвуам постови, пошто не знаев што е муабетот од пред 2 години. Бидејќи знаев дека и тогаш прифатив но зошто-како, не дојде до фамозното тестирање. Еве ти сега можност, со тоа што, навистина после овие години веќе не сакам директно да учествувам во тестирањето со тебе, па може да си избереш форумски сведок. Ако добиеш опклада, со задоволство ќе частам кафана.

Што се однесува до 190, ете пошто сакаш да ме седнеш во кола, а јас не сакам да се возам у кашкаи 190, те молам сними ја максималната брзина на делницата во двата правци, сакаш како доказ, сакаш пак како кладба.

Да сакав кладба, ќе барав за возврат „обештетување“ во иста вредност како што бараш ти. Вака, ако јас сум во право, не барам ништо, само твој сигничр што ќе вели дека кашкаи е најсрање ауто на светот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1264 на: 13 Јуни 2015, 15:06:55 pm »
И па ке верглате до утре ама тестирање на потрошувачка нема да видиме....

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #1265 на: 13 Јуни 2015, 15:08:54 pm »
Тоа пошто филип не прифаќа ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1266 на: 13 Јуни 2015, 15:10:43 pm »
И па ке верглате до утре ама тестирање на потрошувачка нема да видиме....

Нема верглање. Пошто јас нема да учествувам директно во ниедно од двете тестирања, останува Филип своеволно да се организира и да ги изведе тестирањата. Има можност два пати да тера кафана. Еднаш за минимална потрошња, друг пат за максимална брзина. Мора сведок да има, за да му ги напумпа на филип гумите по спецификации и да наточат бензин до горе и после со кантичката од 10л (јас ќе провајдувам, имам, алфиста сум), да допунат гориво после 100 извозени км. Секако и да потврди дека не е „градската“ рута возена во 3.30 сабајле

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1267 на: 13 Јуни 2015, 15:18:44 pm »
Те разбрав ама сакам да кажам дека само на муабет ке остане работата

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1268 на: 14 Јуни 2015, 01:55:09 am »
ја се пријавувам за сведок! со кеиф и тоа... башка, со мене на совозачко седиште, ке му дигне потрошња за 1 литро ГАРАНТИРАНО... :) врти сучи, симо ке победи... така да филипВ.. мењај потписот одма.. :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1269 на: 14 Јуни 2015, 09:27:56 am »
Не може така со дотурање, не е прецизно. Филип ќе си пушти едно црево од пумпата за гориво до совозачко седиште на кое ќе има шише од пиво полно со гориво и таму ќе го бутне цревото. Точно да измериме колку километри со литро ипол гориво.

Отсутен goranmano

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #1270 на: 14 Јуни 2015, 16:56:52 pm »
Знае ли некој каде се вади записник од сообраќајка

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1271 на: 14 Јуни 2015, 17:06:20 pm »
Ако си од Скопје, мислам дека во полициската во Лисиче треба да одиш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #1272 на: 15 Јуни 2015, 14:59:51 pm »
Која е декларирана максимална брзина на Пасат Б5 1.9 ТДИ 110 кс?
Maximum speed: 196 (194) km/h
Извор: http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=8910

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557