Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 611724 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18016
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #3255 на: 02 Април 2026, 08:40:48 am »
Другар ти се каел што дал премногу пари за кола, и тоа е примарната причина зошто ја вратил колата. Нема здраворазумен човек што купува Антара, уште помалку половна.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2812
« Одговори #3256 на: 02 Април 2026, 08:52:30 am »
Не е некој што се замара премногу за коли, тојотата првенствено ја зеде за жена му и се на се имаше поминато околу 25-30к км. Он често оди викендица кратовско и тоа со трескање на пластики мислам дека од тој пат му досади а и жал до некаде му беше таа кола да ја тегне натаму, и на крај тоа што викаш, прашањето зошто толку пари за кола која не се вози многу а и таму кај што се вози не е за тој пат и услови.
Своерачен потпис ;)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3407
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #3257 на: 02 Април 2026, 08:52:43 am »
Другарот изгледа не проценил што класа на кола му треба. Јарис Крос има далеку помалку простор од Антара.
По тоа што го пиша му требало дачија дастер.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4124
« Одговори #3258 на: 02 Април 2026, 08:58:52 am »
Заебана работа е Опел Антара да донесеш дома.... Замисли си продал нова кола зошто не ти се допаднала и испаѓаш по нова подобра кола, кажуваш на фамилијата одам да купам кола, оваа ја продадовме не чини... и си идеш дома со Опел Антара :(

И тука одма после неколку дена почнуваат веќе проблемите во фамилијата и знаеш дека си згрешил, децата не сакаат да јадат и да одат нашколо, сопругата не е среќна и те одбегнува, насмевката од нејзиното лице се брише, родителите веројатно те гледаат со неверување и презир, не им се верува што одгледале, братот - сестрата не ти креваат на телефон, што и е разбирливо после Антара настаро.... и единствено решение ти е да најдеш утеха во Фејсбук во некој групи од типот на "Сопственици на Опел Анатар", "Опел Антара - Проблеми и искуства" итн.... и така изгледа пропаѓањето на еден маж.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3633
« Одговори #3259 на: 02 Април 2026, 09:07:53 am »
Антара или анкара се е едно опел да не ти влезе у куќа не гине ни развод ни проблеми, а ни кредити за опелот. Со кој разум човек може да купи антара или анкара како год. Пресудниот момент и преломување за купување на кола игра улога и психичка состојба на човекот.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2008
« Одговори #3260 на: 02 Април 2026, 09:16:15 am »
Заебана работа е Опел Антара да донесеш дома.... Замисли си продал нова кола зошто не ти се допаднала и испаѓаш по нова подобра кола, кажуваш на фамилијата одам да купам кола, оваа ја продадовме не чини... и си идеш дома со Опел Антара :(

И тука одма после неколку дена почнуваат веќе проблемите во фамилијата и знаеш дека си згрешил, децата не сакаат да јадат и да одат нашколо, сопругата не е среќна и те одбегнува, насмевката од нејзиното лице се брише, родителите веројатно те гледаат со неверување и презир, не им се верува што одгледале, братот - сестрата не ти креваат на телефон, што и е разбирливо после Антара настаро.... и единствено решение ти е да најдеш утеха во Фејсбук во некој групи од типот на "Сопственици на Опел Анатар", "Опел Антара - Проблеми и искуства" итн.... и така изгледа пропаѓањето на еден маж.
Носи во легендарни!

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6861
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3261 на: 02 Април 2026, 09:16:19 am »
Никој од вас не се повозил во Антара, а плука. Имаш доволно комоција(се имам возено 24ч со многу кратки паузи и немав никакви болки за разлика од мазда 3 седан 2022 каде г**от ме болеше од толку лошо седење), нормален мотор кој при полна гас те лепи за седишта особено со стејџ 1, простор не можам ни да опишам колку и е премногу reliable, особено пред фејслифт, никој не побарал ни мотор, ни мењач...

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #3262 на: 02 Април 2026, 09:49:32 am »
Јас 2008ма со кадет се возев 700 километри во еден ден па немав проблем.
Сега во ауди а7 со адаптивна суспензија пак се здрвив на подолг пат.

Само не знам дали кадетот е поудобен или разликата е во тоа што тогаш бев тинајџер а сега средовечна криза ме фаќа.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3342
« Одговори #3263 на: 02 Април 2026, 09:50:07 am »
Никој од вас не се повозил во Антара, а плука. Имаш доволно комоција(се имам возено 24ч со многу кратки паузи и немав никакви болки за разлика од мазда 3 седан 2022 каде г**от ме болеше од толку лошо седење), нормален мотор кој при полна гас те лепи за седишта особено со стејџ 1, простор не можам ни да опишам колку и е премногу reliable, особено пред фејслифт, никој не побарал ни мотор, ни мењач...

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3633
« Одговори #3264 на: 02 Април 2026, 10:01:00 am »
😂😂😂😂 neka se otkači
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #3265 на: 02 Април 2026, 10:19:29 am »
и е премногу reliable, особено пред фејслифт, никој не побарал ни мотор, ни мењач...

Луѓето се пресреќни што рикнува мотор или мењач за да имаат како да се ослободат од колата - во отпад. Зошто освен другарот на Филип и одредени поединци, таа сирота кола исправна никој не ја купува, а не па со дефект.

Да ја оставиш на улица со клучевите на хауба, ќе ја најдеш на истото место. Можда и некој милостиња ќе остави...

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #3266 на: 02 Април 2026, 10:25:50 am »
Од денешна дистанца може да ја плукаме слободно бидејќи е остарена но реалноста е дека нова барем во штип луѓето што ја возеа таму некаде 2008 докај 2010 си беа прилично богати луѓе. Пример газдата на нецко возеше таква тој период. Потоа докторов го заборавив презимето што има приватна клиника во штип итн. Муабетот ми е не случајни луѓе ја возеа нова.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #3267 на: 02 Април 2026, 11:15:58 am »
Corolla e novata Elantra samo 10k€ poskapa. Jas ja kupiv elantrata 12.800 eur so 1.6 motor 128ks.

Se super osven toa so napisha @vlatko.klp kolata kaj poznat coek se vozi ushte i toa na plin

Super e ponudata ako e toa toa shto ti treba

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7643
  • French diamond
« Одговори #3268 на: 02 Април 2026, 11:42:33 am »
Добро сега да сме реални, Голф е премиум во средната класа на марки. Нема споредба.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #3269 на: 02 Април 2026, 13:51:41 pm »
Од денешна дистанца може да ја плукаме слободно бидејќи е остарена но реалноста е дека нова барем во штип луѓето што ја возеа таму некаде 2008 докај 2010 си беа прилично богати луѓе. Пример газдата на нецко возеше таква тој период. Потоа докторов го заборавив презимето што има приватна клиника во штип итн. Муабетот ми е не случајни луѓе ја возеа нова.

Го знаеш терминот "кола на метро" или "кола на кубик"? Епа така ја имаат купено. И зошто беше евтина. А евтина беше зошто толку вреди.