Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 534321 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #2805 на: 02 Март 2023, 13:52:31 pm »
И у војска имаше една група која не јадеше дрнч, ама кога дојде време за у ров јадеа кал намачкан на двопек (оној двопек од сдо) ;D

Имав еден колега кој продаде неколку години старо златно стоеденче (купено на ново), за да купи БМВ е12 15-16 години старо. Му дојде скапо за одржување, го продаде и купи исто 15ина години стар Цитроен BX. И тој почна да му ја цица платата (у меѓувреме се ожени). Го продаде и си купи Фаворит 10ина години стар. И со него не виде некој раат, плус му стана мал за семејството. Го продаде и си купи на ова Дачија Логан за нешто над 10 бона (со клима).
Малку му беше малку шубе пошто некои колеги го дупеа, меѓутоа конечно виде раат. Комотно внатре, гепек, пали-вози :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2806 на: 02 Март 2023, 14:14:10 pm »
Сте се зргнале по темиве DACIA лоша, добра луди...вакви такви......Едно треба да ви е јасно DACIA не стана SKODA, беше на добар, ама ради некој виши сили, и самите односи(бар мене така ми стои) во самата групација. Сетете се кај беше SKODA во средина на 90, каде e  сега. Сега буквално те става во размислуање што ќе купиш?? Дали VW, SEAT, Skoda.
Во однос на моменталната понуда на DACIA, понудата е очајна. Според мене 1.0, турбо мотoр не е за duster, дури ни за logan. Едино што може да помине од понудата кај нас е Sandero. Не EU пазар образот им го обелува, колку толку spring-от.

Според тебе, понудата не ја бива. Во меѓувреме, Дачиа си гази во Европа, Sandero е најпродаван автомобил во Јануари годинава. https://www.carclub.mk/2023/03/01/dacia-sandero-%d0%b5-najprodavaniot-avtomobil-vo-januari-2023-vo-evropa/

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2807 на: 02 Март 2023, 14:25:15 pm »
Сте се зргнале по темиве DACIA лоша, добра луди...вакви такви......Едно треба да ви е јасно DACIA не стана SKODA, беше на добар, ама ради некој виши сили, и самите односи(бар мене така ми стои) во самата групација. Сетете се кај беше SKODA во средина на 90, каде e  сега. Сега буквално те става во размислуање што ќе купиш?? Дали VW, SEAT, Skoda.
Во однос на моменталната понуда на DACIA, понудата е очајна. Според мене 1.0, турбо мотoр не е за duster, дури ни за logan. Едино што може да помине од понудата кај нас е Sandero. Не EU пазар образот им го обелува, колку толку spring-от.

Според тебе, понудата не ја бива. Во меѓувреме, Дачиа си гази во Европа, Sandero е најпродаван автомобил во Јануари годинава. https://www.carclub.mk/2023/03/01/dacia-sandero-%d0%b5-najprodavaniot-avtomobil-vo-januari-2023-vo-evropa/
Сандерото е многу добро. Нив (исто како и нас) името ги кочи. Понудата на мотори е таа што е, ама за буџет возило не е лоша. Секако најважно е што во Дастер се нудеше и 1.5dci, а ако не се лажам и сеуште се нуди. Тоа во Сандеро/џогер ќе е врв со аутоматик.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2808 на: 02 Март 2023, 14:56:33 pm »
Кога можи Пежо во 2т лимузина 1.2 мотор да нуди,значи 1.0 за дачиа е како 3.0v6. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #2809 на: 02 Март 2023, 16:58:08 pm »
Го продаде и си купи на ова Дачија Логан за нешто над 10 бона (со клима).
Малку му беше малку шубе пошто некои колеги го дупеа, меѓутоа конечно виде раат. Комотно внатре, гепек, пали-вози :)

Logan имаше од старт исти мотори ко megan, 1.4 и 1.5 дци, беа исти шо се возеа во Megan. Мене пред некој 5-6 години идејата да купам DUSTER, ми ја расипа човек кој работеше во EVN, абе знаеш брат ми, внатре службените стана дроп за 40000км. И јас го послушав, без да размислам дека уствари ги возат и одржуваат како што го прават тоа.

Сандерото е многу добро. Нив (исто како и нас) името ги кочи. Понудата на мотори е таа што е, ама за буџет возило не е лоша. Секако најважно е што во Дастер се нудеше и 1.5dci, а ако не се лажам и сеуште се нуди. Тоа во Сандеро/џогер ќе е врв со аутоматик.

OK, сум се фатил за бензинец ко слеп за стап. Па ти бе. Иначе да, ја имаат и дизел.
Кога можи Пежо во 2т лимузина 1.2 мотор да нуди,значи 1.0 за дачиа е како 3.0v6. ;D

хм...ги возев 1.2 истите мотори на тест на c3 aircross и на 208, некако поживи ми се видоа од 0.9 бар тогаш пред некој 2-3 години , на каптур.

Инаку 1.0 немам ренов пробано.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2810 на: 02 Март 2023, 19:00:48 pm »
Та си го пробал та не,шо можи да понуди 1.0...
Тие не ги ни рачунам за мотори.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #2811 на: 02 Март 2023, 19:02:50 pm »

Вие од Битола од литар само млеко купвате и 2.0 ви е моторчето од бришачите, да не прајте муабет за моторо...

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #2812 на: 03 Март 2023, 09:28:35 am »

Хаха....Веќе скутери имааш шо стигнува до 900 цц, 1000цц. ЈБГ, ЕУ норми.  Наводно помалку загадувале.
Не сум возел возила со преку 2000 цц, ама сум возел атмосверци со по 1.6 и 2.0 мотори.  Има разлика.  Реално по мое за C сегмент(голф, астра, меган....) SUV од B сегмент возила мислам дека би биле идеални турбаши со 1.4/1.5 мотор. Се под тоа е мачење.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #2813 на: 03 Март 2023, 09:44:40 am »
Дачија (претпоставувам) има добра продажба во Европа оти ја продаваат како флотно возило. Пример рент-а-кар, фирми, и сл.

Не ми се верува европјанин да зема за домашно возило Дачија. Имаат доволно плата да си купат во најмала рака Хјундаи/Киа.

Со ова не сакам да ме сфатите дека кудам по Дачија. Мене Дачија ми е сосема ОК возило. Немаш очекувања, немаш изненадувања, искрено количе со соодветна цена. Ќе ве носи од точка А до точка Б.

Дастерот ми е според мене полн погодок од се што нуди Дачија. Ми се допаѓа на дизајн, дизајн на интериер е ОК (можеа малку да го подобрат квалитетот на материјалите), ете некаква си офф-роуд можност, во најмала рака високи ивичњаци и поголеми дупки на автопат да можеш да искрепиш, и некој пикник да истераш на земјен пат.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Одговори #2814 на: 03 Март 2023, 10:10:51 am »
Дачија (претпоставувам) има добра продажба во Европа оти ја продаваат како флотно возило. Пример рент-а-кар, фирми, и сл.

Не ми се верува европјанин да зема за домашно возило Дачија. Имаат доволно плата да си купат во најмала рака Хјундаи/Киа.

Со ова не сакам да ме сфатите дека кудам по Дачија. Мене Дачија ми е сосема ОК возило. Немаш очекувања, немаш изненадувања, искрено количе со соодветна цена. Ќе ве носи од точка А до точка Б.

Дастерот ми е според мене полн погодок од се што нуди Дачија. Ми се допаѓа на дизајн, дизајн на интериер е ОК (можеа малку да го подобрат квалитетот на материјалите), ете некаква си офф-роуд можност, во најмала рака високи ивичњаци и поголеми дупки на автопат да можеш да искрепиш, и некој пикник да истераш на земјен пат.
Кај што иде дастерот ни лада нива не искача...Шала на страна имам пријател во а1 работи,вика кај се се немам качено со дачијата и мака нема.Е сеа што внатре е цела пластична тоа е друг муабет

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #2815 на: 03 Март 2023, 10:31:48 am »

Кај што иде дастерот ни лада нива не искача...Шала на страна имам пријател во а1 работи,вика кај се се немам качено со дачијата и мака нема.Е сеа што внатре е цела пластична тоа е друг муабет

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Која кола под 30к, не е?? По ново 30к.. Е сега финалната изработка и каква пластика се користи е друг момент.

Пример сум имал можност да влезам во kia optima и skoda superb od 2015 godina, идентична цена купени возилата. Ама superb-от ми изгледаше и со поквалитетна пластика изработен.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #2816 на: 03 Март 2023, 11:49:48 am »
Ама не Дачиата е пластична мамоо,  ја неќам. Сакам Т Рок за 35000/49000 евра со уште полоши пластики внатре оти е ФВ напред на знакот и портокалев е.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2817 на: 03 Март 2023, 12:04:24 pm »
Ама не Дачиата е пластична мамоо,  ја неќам. Сакам Т Рок за 35000/49000 евра со уште полоши пластики внатре оти е ФВ напред на знакот и портокалев е.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Факт. И така ќе биде се додека се вика Дачија. Или можда за 10-15 години да се подзаборават ужасиите кои ги имаа до завчера.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #2818 на: 03 Март 2023, 15:14:32 pm »
Факт во глата ама овде на балкано, барем таксистите  ги превртија по милион километри. Шкода шо  во тие години,  исто повраќајнци продаваше, Фелиција и Фаворит. Запали прегеј скапи редоследо на возење шо му беше.

« Последно менување: 03 Март 2023, 15:19:59 pm vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #2819 на: 03 Март 2023, 15:44:27 pm »
Да ама на Шкода по совреме и текна да става повеќе екранчиња во колите, да нуди повеќе мотори и менувачи, да даде повеќе опција за персонализација на возилата во поглед на разна опрема и сл... Тука мислам дека највеќе избега и тоа е тоа.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA