Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 669713 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #2640 на: 26 Јуни 2021, 16:50:35 pm »
Секогаш велиш толку, но не можеш да го врзеш јазикот.

Ти кажав да ја паркираш колата во тема, ти ми покажуваш сообраќајна и се држиш за прича дека некој бил казнет за незапишани фабрички затемнети стакла во сообраќајна.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2641 на: 26 Јуни 2021, 16:57:00 pm »
A ti sto si? Na parking rabotis? Policac/sudija si pokraj advokat pa da nareduvas koj sto da pravi? Naredbi mozes samo doma kaj tebe da si davas, a kaj ke parkiram jas e moja rabota.

Aj ne zamaraj veke pliz. Imaj oset deka si ultra dosaden i deka samo odmagas so tvoite "tvrdenja".

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #2642 на: 26 Јуни 2021, 17:02:09 pm »
А кој си па ти да ми бараш телефонски број и изјава на нотар?

Дај порасни малку и истапи храбро во реалниот свет.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2643 на: 26 Јуни 2021, 17:04:26 pm »
Ne davam jas glupavi "tvrdenja" koj utre nekoj drug ke gi plati. Ne si ti kriv, tolku ti sece. I srekja ti si porasnat, penzioner, pa mn logicno e sto si ultra dosaden. Otok.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #2644 на: 26 Јуни 2021, 17:17:21 pm »
До кога бе со детски муабети.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2645 на: 26 Јуни 2021, 17:24:42 pm »
Podobro detski muabeti otkolku maloumni tvrdenja.

Zamisli da stavis prst na glavata i ako imas nesto vnatre, pa da si reces, dobro be pravniku/naucniku, neli ziveam vo Mkd kaj sto krupen kriminal si pominuva bez problem, a stapot go jadat lugevo so vakvi glupavi kazni? Zosto tvrdam gluposti koj utre nekogo ke go cinat 300eu? Zosto preventivno ne se zapise vo soob deka imam fabricki stakla pa da ne moram da pagjam slucai na sud?? Zosto teram inaet iako ne me biva?

E dodeka ne se sluci toa i detski i penzionerski muabeti ke ima. Ili pak sledno pisi moe MISLENJE e toa i toa. Ako ne znaese Mislenje e mn porazlicno od T V R D E N J E. Ti mozes da mislis sto sakas, ama da tvrdis ne bash.

Jas pisav moe iskustvo i mislenje deka treba da se zapise vo soob. za da se postedis od nepotrebni problemi. Niti tvrdam nesto niti znam kako e pravilno, dali trebalo V6 ili V18 da stoi. Jas sum zastiten, nema potreba ni advokat da izigravam, a ni bankar pa pari da im davam za uposti.

Aj sega porasni i trosi vremeto na vnuci ako imas, a ne na internet.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2646 на: 26 Јуни 2021, 17:32:31 pm »
Еве кај мене е фабрички затемнета, па во германската сообраќајна нема ништо запишано...и ќе му платам казна, секако.
Во Германија не те ни запираат за фолии на задни стакла.Акобставиш и напред 50€ е казната.Пробано,видено. ;D
А со Германска кола дека ќемте пиши за фолии во Мк,тоа ни на сон.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #2647 на: 26 Јуни 2021, 17:37:20 pm »
Дај бе, бацете се, па да продолжиме со животов...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
« Одговори #2648 на: 26 Јуни 2021, 17:38:23 pm »
Правилникот вели вака:

Колата за да добие дозвола да се движи на наши патишта, подлежи на хомологација. Ако фабрички има вградено затемнети стакла и е хомологирана за движење на наши патишта, нема потреба во забелшка да се внесува дека има фабрички вградени стакла. Тоа е содржина на документот за хомологација.
Дополнителното затемнување со фолии, подлежи на дополнителни процедури, како што е атестирање.

Полицаец може кај нас да те казни за било што, но тоа не значи дека ти не може да ја обжалиш казната.

Јас ете верувам дека пријателот на @Inter1 навистина бил казнет за фабрички затемнети стакла, но не смеел да биде, тоа е чиста грешка на полицаецот и тоа треба да го оспори, односно да си ја бара правдината. Неговите стакла, едноставно не се ДОПОЛНИТЕЛНО затемнети, туку се фабрички затемнети.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2649 на: 26 Јуни 2021, 17:42:15 pm »
Работата е што тешко и скоро никогаш нема да стигниш до таа правдина.И да стигниш ќе ти се одмили.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
« Одговори #2650 на: 26 Јуни 2021, 17:48:38 pm »
Работата е што тешко и скоро никогаш нема да стигниш до таа правдина.И да стигниш ќе ти се одмили.
Така е, но тоа не значи дека така треба да биде и дека треба да виткаш шија на секоја препрека.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #2651 на: 26 Јуни 2021, 18:21:23 pm »
Така е, но тоа не значи дека така треба да биде и дека треба да виткаш шија на секоја препрека.
И не е толку тешко, јас лично 2 пати сум истерал правда, познавам и другари што исто така докажале дека неосновано им е правен записник.
 Проблем е раширеното дефетистичкото размислување, и калимеровизмот, односно прераскажувањето настан во друга светлина за да се прикажат како жртви,  а всушност  биле апсолутно виновни.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2652 на: 26 Јуни 2021, 18:31:25 pm »
Ako, super. Terajte pravda. Taman ova e maximum nelogicno. Euroimpex i deckite od tehnicki isto tvrdea deka nema potreba od zapisuvanje, deka se znae deka se fabricki zatemneti, dodeka so toj od tehnicki ne otidovme kaj policaecot tamu. Toj rece treba.

Dali treba/ne treba dali e vednenje kicma ili ne, stvarno ne bi znael. Imam mnogu drugi raboti i problemi na koi treba da im posvet vreme. Zapisuvanjevo vo soobrakjajna me kostase  nekolku dena radi ping-pong inaku ne e poveke od 15 minuti. Za mirna glava se sto treba ke potpisam i sredam, a koga ke sum multilmiloner so visok vreme ke teram pravdi po sudovive. Fakt e deka e ova ultra glupavo i bizarno, ama budzetov se polni vo matna voda i vo siva zona. Plus so samoto toa sto postoi opcija da ti zapise deka imas fabricki temni znaci moze i da te kazni deka nemas. Krajno imas sud i advokati, pa tamu nosi vestacenja, pravilnici i probuvaj pravda da dobies.

I mene naucna fantastika se mi deluvase dodeka ne kaza cicko policaec deka treba da se zapise. Jas na site sto gi znam im preporacuvam da si stavat vo zabeleska deka imaat fabricki temni. Od imanje glava ne boli. Ama sekoj za sebe si odlucuva.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2653 на: 26 Јуни 2021, 19:05:41 pm »
Не ни помислив дека така треба да биди.Но ќе те пишат за нешто 100-200-300€,знаеш од старт дека да се докажеш ќе изгубиш еден куп време,нерви па и пари и ќе се откажиш.
Затоа и така прават "умрените" од суд и полиција.
@Mikius
Се имам бркано со судови и полиција,докажувано, можам 10 тома да напишам.Затоа и се иселив.Пошо ради некој партиски неписмен вработен,после тоа јас треба да си го трошам моето време да се докажувам.Мене уште на старт кога му кажувам дека греши и не е во право ме излудува да направам поголема беља,па така да тоа шо ќе ме пиши за фолии ќе биди небитно после.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
« Одговори #2654 на: 26 Јуни 2021, 19:48:32 pm »
Вака.

Пасатот ми беше од Германија.

Во хомологацијата пишуваше фабрички затемнети стакла.
Според бројот на шасија се вади листа на опрема што доаѓа од фабрика.

Сѐ пишува во листата - од тоа дали имаш кожен волан, која боја ти се седиштата... итн.

Е сеа кога ќе дојдеш кај нас, по некоја логика стаклата ги запишуваат во забелешка.

Знаејќи го тоа, ги прашав во Порше ми рекоа да не се сеќирам.

Ако не дај Боже дојде до нешто, ќе ги барам Порше