Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 669662 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #2565 на: 16 Јуни 2021, 16:06:04 pm »
Ako imash vpisano vo soobrakjajna nema so da se sekirash

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2566 на: 16 Јуни 2021, 16:08:16 pm »
Фабрички темни имам назад, казнувале и за тоа ако не се впишани во сообраќајна. Лани на технички врски фаќав 300 глупости, за да извадам нова сообраќајна кај што ќе стои дека фабрички се затемнети. Луда работа у пм.

Така да предупредување до сите, нека трепка ова
https://skopskoeho.mk/ne-gi-zatemnuvajte-staklata-na-kolite-ako-ne-sakate-da-plakate-kazni-od-300-evra-nagore/

Нема веќе казни за маски и за групирање, мора сега да се надополнува пак со ова :)

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
« Одговори #2567 на: 16 Јуни 2021, 16:47:55 pm »
Фабрички темни имам назад, казнувале и за тоа ако не се впишани во сообраќајна. Лани на технички врски фаќав 300 глупости, за да извадам нова сообраќајна кај што ќе стои дека фабрички се затемнети. Луда работа у пм.

https://skopskoeho.mk/ne-gi-zatemnuvajte-staklata-na-kolite-ako-ne-sakate-da-plakate-kazni-od-300-evra-nagore/

Нема веќе казни за маски и за групирање, мора сега да се надополнува пак со ова :)

Значи сепак смее до 30% на предните стакла.. лудо е колку различни мислења слушам на оваа тема.

EDIT: Им пишав на ФолијаЦентарСкопје и ми вратија дека законски не смеело напред ич..
« Последно менување: 16 Јуни 2021, 17:01:20 pm ivanxh »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #2568 на: 16 Јуни 2021, 17:28:06 pm »
Напред "не смее ич" бидејќи фабрички се сигурно веќе затемнети.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #2569 на: 16 Јуни 2021, 18:19:36 pm »
Отиди на технички нека измерат колку се затемнети предните и според тоа затемни ги.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #2570 на: 16 Јуни 2021, 18:26:56 pm »

Зошто врски?

Носиш хомологација и вадиш нова сообраќајна.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2571 на: 16 Јуни 2021, 22:36:25 pm »
@Diesel dolga i smeshno/tragicna administrativna prikazna. Kako i da e, sega mi stoi vo zabeleshka deka imam fabricki zatemneti zadni stakla. Ova so zatemnuvanjevo e lud jebe zbunjenog i dodeka se objasnuvam so nekoj si za kazna, vaka siguren sum sega.

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #2572 на: 16 Јуни 2021, 23:13:19 pm »
Верно на оригиналот хомологација во кола, па кога ќе те заебава, покажи му ја и прашај го зошто колегата при регистрација пропуштил да запише забелешка во сообраќајната.

Присутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7400
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2573 на: 17 Јуни 2021, 07:21:46 am »
Нема потреба фаќање врски на технички, едноставно одиш на друг технички, се дури не го погодиш вистинскиот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #2574 на: 17 Јуни 2021, 08:25:21 am »
Taka e. :)

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2575 на: 17 Јуни 2021, 08:28:45 am »
Како што пишав долга смешно/трагична приказна :) Ама со хепи енд :D

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #2576 на: 17 Јуни 2021, 09:20:14 am »
Нема потреба фаќање врски на технички, едноставно одиш на друг технички, се дури не го погодиш вистинскиот.

Тука не е во прашање технички, него МВР.

МВР издава сообраќајна, а со тоа и ја пополнува, односно препишува податоци од сообразноста.

Присутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7400
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2577 на: 17 Јуни 2021, 09:54:13 am »
Не сваќам, кој мрчи во случајот?

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2578 на: 17 Јуни 2021, 10:04:15 am »
Во случајов кај мене, дадов документи за нова кола, не ми запишаа дека има фабрички темни во сообраќајна. После 2 години еден пријател ми кажа дека го казниле за фабрички темни, му рекле не знаеме дали се фабрички или не, нас не интересира што пишува во сообраќајната. Ради тоа одидов во МВР да прашам како да се запише стаклото, хомологација ми бараа, им викам ви дадов, па као не можеа предметот да го најдат и така пинг понг некое време.

После тоа ми текна преку технички преглед нешто да изиграм, тие ми викаат не може покрај нас, се подразбира дека се фабрички и имало некоја буква на стаклото Е или небитно и викаат се знае дека ова е фабрички и нема потреба од сообраќајна да ти стои. Па со нив се молев и со копии некакви што имав, слики им праќав од други градови дека во сообраќајна ставаат дека колата има фабрички стакла, па некако се согласија, па нешто лист а у ми дадоа небитно, после се молев со полицаецот да го прифати листот и на крај и тој прифати. Демек старата сум ја загубил, ми издаде нова...

И целава драма и пинг понг немаше да се деси, ако првиот пат запишеа одма или кога им го побарав предметот го најдеа во мвр, наводно не можеле да го најдат т.е. ги мрзеше :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #2579 на: 17 Јуни 2021, 10:33:12 am »
И сето ова си го направил поради тоа што некој те излажал?