Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 532472 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #90 на: 09 Април 2013, 23:17:21 pm »
Заден погон, бензинец и седан за неискусен....Изборов ти супер со минус пред заграда...
1) Неискусен и заден погон = сообраќајна катастрофа со тумбање при првото врнежливо време на пат со кривини.
2) Неискусен и бензинец, има логика. Кога ќе стекнеш искуство ќе ти стане јасно зошто дизелите се подобри
3) Седан за неискусен (+ заден погон). Ќе правиш масакар по паркинзи, и види под 1)

BTW за да процениш што е убаво мора да пробаш од се, па дури потоа ќе можеш да направиш проценка. Во секој случај било кој друг со искуство ќе даде подобра оценка за то што е убаво, а што не отколку ти без никакво искуство.

Да не ме сватиш погрешно. И јас кога бев мал имав фантазии. Сакав да возам Спејс Шатл.

Година ипол возам кола која е бензинец, седан и заден погон без серво,абс дури ни вакумска пумпа со гуртни напред место дискови и досега сум немал проблем
сум возел на дожд, сум паркирал  и сум правел и егзибиции со неа. Досега само еднаш ја имам допрено до ѕид и тоа кај мене во двор без последици по браникот
Јас немам фантазии туку само си кажувам во контекст на темата дека не дозволувам маркетингот да ми диктира што јас треба да возам туку ќе возам она што ми е мене ќеф.

чекај малку... ти збориш за искуството твое со кадет задња вуча, гуртни напред тоа е тоа? ако е така тоа има снага колку да оди а не некакви егзибиции да спомињаш... седни у бмв па прај муабет за искуство со задња вуча... мала грешка и на по сув мазен асвалт ке те сврти на кров додека да речеш пиксла, а не со кадет да кажуваш некакво искуство за задња вуча...

и патем речено, КЕ ГО ЗАМОЛАМ АДМИНОТ ИЛИ МОДЕРАТОРОТОРОТ ПОД НАЈ ХИТНО ДА ГИ ИЗБРИШЕ ТРАЛАЛА ПОСТОВИТЕ КОИ НЕ КОРЕСПОНДИРААТ СО НАСЛОВОТ... вклучувајки го и овој... си иба мајката темата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #91 на: 09 Април 2013, 23:39:29 pm »
На тоа би го додал муабетот за „мојата кола“ што е всушност во друг град, евентуално друга земја, е регистрирана на друго име и ја возат други луѓе (најчесто родители).
Што има лошо во тоа да кажам дека колата е моја иако не сум ја купил јас и не е на мое име? Тоа ти е исто ко да е глупост да кажеш, моја е куќата во која што живеам... Чива е, на некој од Бангладеш?
Колата е моја на брат ми, на татко ми.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #92 на: 09 Април 2013, 23:47:24 pm »
Заден погон, бензинец и седан за неискусен....Изборов ти супер со минус пред заграда...
1) Неискусен и заден погон = сообраќајна катастрофа со тумбање при првото врнежливо време на пат со кривини.
2) Неискусен и бензинец, има логика. Кога ќе стекнеш искуство ќе ти стане јасно зошто дизелите се подобри
3) Седан за неискусен (+ заден погон). Ќе правиш масакар по паркинзи, и види под 1)

BTW за да процениш што е убаво мора да пробаш од се, па дури потоа ќе можеш да направиш проценка. Во секој случај било кој друг со искуство ќе даде подобра оценка за то што е убаво, а што не отколку ти без никакво искуство.

Да не ме сватиш погрешно. И јас кога бев мал имав фантазии. Сакав да возам Спејс Шатл.

Година ипол возам кола која е бензинец, седан и заден погон без серво,абс дури ни вакумска пумпа со гуртни напред место дискови и досега сум немал проблем
сум возел на дожд, сум паркирал  и сум правел и егзибиции со неа. Досега само еднаш ја имам допрено до ѕид и тоа кај мене во двор без последици по браникот
Јас немам фантазии туку само си кажувам во контекст на темата дека не дозволувам маркетингот да ми диктира што јас треба да возам туку ќе возам она што ми е мене ќеф.

чекај малку... ти збориш за искуството твое со кадет задња вуча, гуртни напред тоа е тоа? ако е така тоа има снага колку да оди а не некакви егзибиции да спомињаш... седни у бмв па прај муабет за искуство со задња вуча... мала грешка и на по сув мазен асвалт ке те сврти на кров додека да речеш пиксла, а не со кадет да кажуваш некакво искуство за задња вуча...

и патем речено, КЕ ГО ЗАМОЛАМ АДМИНОТ ИЛИ МОДЕРАТОРОТОРОТ ПОД НАЈ ХИТНО ДА ГИ ИЗБРИШЕ ТРАЛАЛА ПОСТОВИТЕ КОИ НЕ КОРЕСПОНДИРААТ СО НАСЛОВОТ... вклучувајки го и овој... си иба мајката темата...

Бмвто ќе биде како авион у споредба со кадетот. Овде ни кочници кочат како што треба ниту пак имам електронски помагала. А брзината отприлика со која ќе влегуваш во кривините е таа плус минус 10 километри на час

А еве како изгледаат егзибициите па ти оцени дали е колку да оди или многу поинтересно.

А оние што демек сами си купиле кола пак запрашајте се колку мама и тато се заслужни денес вие да ја работите работата што ја имате и од неа да заработувате. Јас ви гарантирам дека на 50 проценти од вас овде мама и тато ви го дале лебот преку одредена работа.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #93 на: 10 Април 2013, 00:23:29 am »
Kimi, да ти го разубавам денот еве ти мој трошковник до сега !

1. Нова кола - 1.380 000 ден

2. Редовни сервиси (4) - 48.000 ден

3. Гуми, (зимски, летни), плус фелни - 62.000 ден

4. Промена на Аудио, видео, дампирање, фолии - 150.000 ден.

5. Патосници два пара зимски летни - 4.000 денари

6. Потрошен материјал и редовно перење (Течности за стакла, освежувачи на простории, ситници за во кола) - 20.000 денари

7. Нафта за поминати 42.000 км просек 6,5 на 100 км по просечна цена од 65 денари 177.000 денари

Се на се  1.840 000 денари!

Или со букви ЕДЕН МИЛИОН ОСУМСТО И ЧЕТИРИЕСЕТ ИЛЈАДИ ДЕНАРИ !

За Да имаш аргументи пред другарите !  ;D ;D

Аудио и видео за во кола е интересна работа ама тотално непотребна бидејќи возачот нема никаква корист од тоа.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #94 на: 10 Април 2013, 00:24:14 am »
Од овие 2 клипа нокт на тасе ми израсна....
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #95 на: 10 Април 2013, 00:24:35 am »
Не за комшиите е најкорисно !

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #96 на: 10 Април 2013, 00:26:28 am »
;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #97 на: 10 Април 2013, 00:26:38 am »
После ова, Кими го ставам во ист кош со Бугар, масовни подјебавачи на здрав ум и разум.

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #98 на: 10 Април 2013, 00:29:47 am »
Аудио и видео за во кола е интересна работа ама тотално непотребна бидејќи возачот нема никаква корист од тоа.

Ако размислиш подобро, и кола не е потребна. Нема да има загадување, ке штедиме сите and we will all live happily ever after.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #99 на: 10 Април 2013, 00:31:28 am »
:D Па онак тврдеше дека едвај се движи јас му пуштив да види дека се движи доволно. ова е единствениот начин да му покажам дека со ова е дури потешко од бмв со помоќни кочници да се вози. Секако ќе ги избришат и неговиот и мојот пост поради офтопик така да не е на одмет да ја повториме лекцијата за возење со заден погон.

Ова досега го имам постирано 3 пати
1. во споредбата бензинец против дизел како аргумент дека дизелот неможе да се вози во вака високи вртежи
2. во споредбата преден против заден погон дека предниот погон ако еднаш ти избега од траекторија еби си мајката а овде има простор за корекции
3. овде како аргумент на онак дека ова се вози 3 пати потешко од бмв и многу поголеми шанси има со ова да излеташ отколку со бмв.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #100 на: 10 Април 2013, 00:35:40 am »

Ако размислиш подобро, и кола не е потребна. Нема да има загадување, ке штедиме сите and we will all live happily ever after.

Кола е потребно бидејќи ако тргнеш пешки од штип до скопје ќе ти треба 3 дена
Видео е непотребно бидејќи ако тргнеш со кола опремена со видео во неа ти додека возеш нема да гледаш ни една секунда.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #101 на: 10 Април 2013, 00:36:58 am »
Видео не се става за возач. Мисли малку.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #102 на: 10 Април 2013, 00:38:07 am »
А ушите да ги затнеме?

Постои една реалност што се вика Деца кои обожаваат видео !

Некој имаат едно некој две а јас дури 3 ! За секој по еден монитор :)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #103 на: 10 Април 2013, 00:39:21 am »
Е така ајде сега оди погоре и види го постот мој дека кажува видео и аудио се непотребни бидејќи возачот нема никаква корист.
А ако јас како корисник немам корист од тоа никогаш нема ни да го вградам.

А ушите да ги затнеме?

Постои една реалност што се вика Деца кои обожаваат видео !

Некој имаат едно некој две а јас дури 3 ! За секој по еден монитор :)

Децата гледаат доволно видео дома немој да ги тупиш со видео и во кола. Подобро остави ги додека се возат да гледаат што има на страна и да те прашуваат тато што е ова што е она и ти да ги учиш отколку да зјапаат во монитор. На тебе сигурно ти е полесно вака оти се мирни додека зјапаат во екранот ама ако станува збор за мое дете јас би одбрал да не се зверат во 9 инчен монитор туку да гледаат што се случува околу нив.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #104 на: 10 Април 2013, 00:39:27 am »

2. во споредбата преден против заден погон дека предниот погон ако еднаш ти избега од траекторија еби си мајката а овде има простор за корекции

Е сега и ти го кажа муабетов... Ова тука и нигде на друго место, преден погон се користи само поради поголемата шанса да ја извадиш од кривина ако зализга односно да отпуштиш гас и сама да се врати во траекторија бидејќи тежината паѓа на предната оска поготово во кривина после кочење. Имено луѓето кои возат бесни коли на заден погон си купуваат некое си мало градско количе за зимно време за да не искршат глава иако возат заден погон 2 години...

Заклучно со муабетот од погоре поголем фраер си во југо што сам си го купил него во бмв на татко ти  ??? Незнам баш дали е вистина и дали ќе кажеш нешто вакво ако татко ти ти купи едно за тебе  ::)