Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 495323 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43941
  • Il Moderatore
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #510 на: 01 Октомври 2014, 19:37:13 pm »
Соодветно просечната плата, 100 евра е соодветна казна.  За казна од 500е, некој ќе треба кредит да подигне...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #511 на: 01 Октомври 2014, 19:38:46 pm »
Ете го првиот разумен човек на форумов. :)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2854
  • Слобода или смрт
« Одговори #512 на: 01 Октомври 2014, 19:39:58 pm »
За 100 евра бар 30 проценти од граѓаните не би се мислеле да ја пречекорат брзината знаејќи ја казната.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #513 на: 01 Октомври 2014, 19:40:46 pm »
Нека решат со алкохол, поминување на црвено, платен технички преглед на канти и неписмени возачи, па на крај брзо возење.
Башка не станува збор за брзо возење ако во приградско место со 3 куќи и знак 40, возиш со 80-90 (а патот го дозволува тоа).
Ама кога неписмени ја водат државава, што да очекуваме. :)

Ете 100 евра нека биде ако возиш +50 во населено место, на автопат +80. Веќе кога те интересираат цени. ;D
Во приградско место и знак 40  во секој момент може да ти истрча 4 годишно дете и да го оставиш на лице место. Ова ти што го кажуваш може само во најголемите соништа да ти се оствари бидејки не е безбедно за никого. И на крај запамти ја онаа изрека : Вози внимателно, сепак некој те сака.
едит: ако мислиш дека сум плачипичка и дека не сум возел повеке од 90 во животот си се заебал. Го јадев како совозач со 100ка во дрво на булевар кај факултетите и несакаш да ја научиш таа лекција на потешкиот пат.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #514 на: 01 Октомври 2014, 19:42:07 pm »
Остави го него он е “тркач“ :D

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #515 на: 01 Октомври 2014, 19:43:24 pm »
Така мислиш, иди дај ги 100 евра за ништо да видиш дали лесно ќе ти дојде. :)

@Achtung,

Ако сакаш ќе се договориме некој ден да те повозам по релацијата што ја поминувам и да ми кажеш колкави се шансите да ти искочи дете.
Не сум идиот (фала на тоа што ме окарактеризира како таков), во тесни улички, многу населени места (затоа спомнав 3 куќи а знак 40) си возам дури можда под ограничување баш од тие причини, да не истрча дете. Ама во пустина да најдеш брод малку не е логично, нели?

Не, туку не планирам да патувам 3 саати растојание од 20 км.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6687
« Одговори #516 на: 01 Октомври 2014, 19:43:48 pm »

И гризе балансштангли ако вози испод 90 у град.

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #517 на: 01 Октомври 2014, 19:44:44 pm »
Дека треба да се казнува треба. Ама дека казните се претеризам стварно е така. Три месеци треба да работам за да ја платам таа казна. Европски казни да, но каде е европската плата ?
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #518 на: 01 Октомври 2014, 19:46:47 pm »
Не се работи толку за парите колку за тоа да набијат страв кај народов за да се искорени веќе тоа шалабајзерство кај нас. Сфатете го ова како репресивна мерка за да се доведе веќе еднашка ред во куќата. И не ти е задолжителна казната до 500 евра, едноставно вози колку толку регуларно никој не те чепка за џеб.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #519 на: 01 Октомври 2014, 19:47:19 pm »
Така мислиш, иди дај ги 100 евра за ништо да видиш дали лесно ќе ти дојде. :)

@Achtung,

Ако сакаш ќе се договориме некој ден да те повозам по релацијата што ја поминувам и да ми кажеш колкави се шансите да ти искочи дете.
Не сум идиот (фала на тоа што ме окарактеризира како таков), во тесни улички, многу населени места (затоа спомнав 3 куќи а знак 40) си возам дури можда под ограничување баш од тие причини, да не истрча дете. Ама во пустина да најдеш брод малку не е логично, нели?

Не, туку не планирам да патувам 3 саати растојание од 20 км.

незнам каков феномен си ти али јас со нормално возење по знаци стигам штип-охрид ~3 саати.

Не се работи толку за парите колку за тоа да набијат страв кај народов за да се искорени веќе тоа шалабајзерство кај нас. Сфатете го ова како репресивна мерка за да се доведе веќе еднашка ред во куќата. И не ти е задолжителна казната до 500 евра, едноставно вози колку толку регуларно никој не те чепка за џеб.

И цело време зборуваме за казна за 50+ што никако неможе да се случи од невнимание туку ти свесно правеш прекршок. аналогно на убиство од 1 степен. секако може да се случи ненамерно да згрешеш и да пречекориш некој километар плус али тогаш казната е 45 евра а најчесто ако си до 10 поминуваш само со опомена што и не е така лошо.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8789
  • Пичлеме
« Одговори #520 на: 01 Октомври 2014, 19:47:27 pm »
Нашиот ридско-брдски менталитет не се лечи со парични казни...
Камшик му е мајката!

Едноставен пример, колку ние сме неразбрана нација:

НЕ ГО ОШТЕТУВАЈ ЕНТЕРИЕРОТ НА АВТОБУСОТ!

Значи имаме толку расипнички менталитет, што некој треба да ни посочи дека не треба ради ич ништо да кршиме наоколу, да фрламе ѓубре наоколу, да возиме пијани, да возиме брзо во населени места...

Муабетот ми е дека ние како интелигентни суштества треба да си го знаеме сето тоа од општа култура, од домашно воспитување, воспитување на училиште...ама очигледно на некои им треба дресура во циркус.

Тоа сакав да кажам, на секој чекор забрана, купишта закони и слични тракатајнци, произлезени од искуствата со нашиот расипнички менталитет...

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #521 на: 01 Октомври 2014, 19:50:03 pm »
Незнам дали ме сметате за човек како на Das другарите што возат 250 (барем според фотошоп) во населено место, али нешто сте грешка.
Јас само си ја кревам границата на ниво кое јас сметам дека е безбедно, а тоа е минимално над ограничувањето...

Пошто...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #522 на: 01 Октомври 2014, 19:50:19 pm »

Јас се плашам и од 100 евра казна.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #523 на: 01 Октомври 2014, 19:52:45 pm »
ама 5 пати повеќе се плашеш од 500 евра :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #524 на: 01 Октомври 2014, 19:54:32 pm »
Не. Се плашам од 100евра казна, за 500 евра ми е гајле - ќе чекам да ме приведат, да одработам Community Service.