Во случајов кај мене, дадов документи за нова кола, не ми запишаа дека има фабрички темни во сообраќајна. После 2 години еден пријател ми кажа дека го казниле за фабрички темни, му рекле не знаеме дали се фабрички или не, нас не интересира што пишува во сообраќајната. Ради тоа одидов во МВР да прашам како да се запише стаклото, хомологација ми бараа, им викам ви дадов, па као не можеа предметот да го најдат и така пинг понг некое време.
После тоа ми текна преку технички преглед нешто да изиграм, тие ми викаат не може покрај нас, се подразбира дека се фабрички и имало некоја буква на стаклото Е или небитно и викаат се знае дека ова е фабрички и нема потреба од сообраќајна да ти стои. Па со нив се молев и со копии некакви што имав, слики им праќав од други градови дека во сообраќајна ставаат дека колата има фабрички стакла, па некако се согласија, па нешто лист а у ми дадоа небитно, после се молев со полицаецот да го прифати листот и на крај и тој прифати. Демек старата сум ја загубил, ми издаде нова...
И целава драма и пинг понг немаше да се деси, ако првиот пат запишеа одма или кога им го побарав предметот го најдеа во мвр, наводно не можеле да го најдат т.е. ги мрзеше