Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 492894 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2839
  • Слобода или смрт
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #135 на: 10 Април 2013, 17:07:55 pm »
Предниот погон е направен единствено поради поефтиното производство.

Ајде пак ти размисли зошто сите најдобри автомобили се со заден погон.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #136 на: 10 Април 2013, 17:09:40 pm »
задниот погон е подобар ако знаеш да возиш,ама многу незнаат вклучувајќи ме и мене,е со денешниве помагала преден заден не мења многу

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #137 на: 10 Април 2013, 17:10:41 pm »
задниот погон е подобар ако знаеш да возиш,ама многу незнаат вклучувајќи ме и мене,е со денешниве помагала преден заден не мења многу
Многу точно.
Уште поточно.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #138 на: 10 Април 2013, 17:16:26 pm »
Јас знам зашто се, поради забрзувањето кое е подобро со заден погон бидејќи има помалце пролизгувања, ама ти друго размисли, зашто сите луѓе кои ги возат тие скапи коли на заден погон а не се 2010 па навака година на прозиводство (немаат толку многу помагала) имаат мали коли кои ги возат зимно време? незнаат да возат или знаат дека глава ќе скршат на првата кривина ако има и малце снег недај боже мраз

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #139 на: 10 Април 2013, 17:19:45 pm »
Задниот погон е позабавен, но не секогаш и подобар.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #140 на: 10 Април 2013, 17:21:55 pm »
На мојата улица со заден погон имаше 3 автомобили. И до скоро никој од нив немаше 2 возило за во зима како ти што викаш и незнам од кај ти заклучокот дека за во зима мора да имаш второ возило. Да има разлика на снег ама во македонија тоа ми е неважно не е ова финска каде имаш снегови со месеци.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #141 на: 10 Април 2013, 17:24:12 pm »
На таа пара...

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #142 на: 10 Април 2013, 17:24:21 pm »
Задниот погон е позабавен, но не секогаш и подобар.

THE ANSWER IS HERE 4WD затоа си купуваш x-drive и кога ќе стиснеш ти дава 100% сила на задните тркала а зимно време си теренец со M суспензија  ;D

На мојата улица со заден погон имаше 3 автомобили. И до скоро никој од нив немаше 2 возило за во зима како ти што викаш и незнам од кај ти заклучокот дека за во зима мора да имаш второ возило. Да има разлика на снег ама во македонија тоа ми е неважно не е ова финска каде имаш снегови со месеци.

мора само да се умре и да се ќења, а не реков дека мора да имаш ама ако имаш ќеш да си дозволиш нема еден што не си купил само за да не се плашиш дали кривината ќе ја фатиш како што треба или ќе се извртиш ко таксист накај Пржино  ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10989
  • 430i
« Одговори #143 на: 10 Април 2013, 17:26:11 pm »
Извинете што ќе ве прекинам, ама должам од вчера :)
Весела математика :)

Епа често пати се врти муабетот ново си е ново барем си сигурен дека ништо нема да се расипе. Ако треба да дадам 200 000 денари за одржување на ново возило за 20 000 километри па да го купам најефтиниот леон како твојот јас мислам дека кај локални сервиси нема да дадам 150 000 колку што ти си дал ако ги одбиеме регистрациите кои и двајцата ќе не коштат исто.
И старо најкрш бмв од бугарија да донесам нема да дадам 150 000 за сервис за 20 000 километри.

Ново си е ново и се надеваш дека ако се расипе, бар ќе се расипе во гарантен рок. На сите коли кога тогаш нешто ќе им се расипе :)

Не треба да дадеш 200 иљади, тоа никој не го кажа, јас кажав колку мене ме чини. Километражата се должи најмногу заради тоа што веќе година и пол одам пешки пошто нема потреба за 3км да палам кола.
И не е најефтиниот, има фул опрема и турбо мотор плус металик боја и 17’бандажи (не се фалам, чисто да си имаш представа ако некогаш се одлучиш да го купиш најефтиниот)

Еве колку мене ме кошта:

Регистрација х 4:                                 70,772 ден.
Зимски гуми со челични бандажи х 2:     45,720 ден.
Сервиси:                                             20,954 ден.
Опрема:                                              11,641 ден.
Озвучување + фолии:                           19,000 ден.
Куфер со кровни носачи:                       24,845 ден.

Вкупно:                                              192,932 ден.
+ 2 детски седишта:                              19,400 ден.

Највкупно:                                          212,332 ден

Еве колку би те коштало тебе:

Регистрација х4 - каско - зелен картон (ваљда нема да идеш во странство):               45,100 ден.
Зимски гуми со челични бандажи (со надеж дека едниот сет нема да ти го украдат) :  21,520 ден.
Сервиси (ако ја носиш во овластен додека е под гаранција):                                     20,954 ден.
Опрема (сигурносни штрафови не ти требаат,
             на бришачите ќе им смениш метлици наместо нови да земеш
             и ќе земеш поефтин акумулатор):                                                              6,811 ден.
Озвучување и фолии не ти требаат:                                                                        0,000 ден.
Куфер и кровни носачи не ти требаат:                                                                     0,000 ден.

Вкупно:                                                                                                                94,385 ден.
+ деца немислиш да правиш, - 2 детски седишта:                                                      0,000 ден.

Највкупно:                                                                                                            94,385 ден.

Или годишно околу 500 евра, за нова кола, извадена од салон кај нас.
Со оглед дека ќе го купиш најефтиниот, сервисот ќе ти биде поефтин и регистрацијата истотака, така да ќе намалиш испод 500еур годишно.

Тенкју, продолжете да дрифтате :)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #144 на: 10 Април 2013, 17:27:03 pm »
Ако е џип да 4х4 е задолжително ама ако е обична кола подобро ми е да има само заден погон без комплициран 4х4 систем подолжен на дефекти и кој ќе ми ја зголеми масата на возилото.

марјанот минусирај ги зимските гуми или летните и додај м+с наместо двата пара

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #145 на: 10 Април 2013, 17:27:54 pm »
не е никаков проблем да се вози кола со задна влеча во зима со зимски гуми,само треба да бидеш попретпазлив и да бидеш спремен на  зашантрување на задница

значи не викам дека задна е подобра од предна за зима,туку дека нема потреба од второ возило не е до толку да неможе да се вози

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #146 на: 10 Април 2013, 17:29:19 pm »
Ем задна ем М+С гуми. Што фин муабет. Претпоставувам Фулда.

не е никаков проблем да се вози кола со задна влеча во зима со зимски гуми,само треба да бидеш попретпазлив и да бидеш спремен на  зашантрување на задница

значи не викам дека задна е подобра од предна за зима,туку дека нема потреба од второ возило не е до толку да неможе да се вози
Со соодветните системи, не е апсолутно никаков проблем да се вози во било какви услови.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #147 на: 10 Април 2013, 17:30:51 pm »
Сава ми се задните :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100