Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1525180 пати)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5340 на: 16 Август 2017, 15:53:11 pm »
Милам дека сте свесни дека е тоа фалцификување на (некој вид) пата исправа или виза.... и какви се законските последици од таква злоупотреба ?

Листот што го добиваш од грците на граница не е никаков валиден документ. Нема печат, нити потпис од релеватна грчка институција.

Скенираната копија испечатена на принтер има полноправна валиндост како и листот што ќе го отпечатиш дома.

Листот што го има на граничниот премин Богородица, не е во потполно исто со листот што го има на граничниот премин Дојран. Хартијата е различна, не е печатен на офсет печат.

Така да принтајте го фајлот од линкот и не му ја мислете многу.

Фајлот е хостиран кај мене на дропбокс и до сега има околу 12500 симнувања. Во последните 3 недели е симнат 1800 пати.

КЛИК ТУКА ЗА ЛИСТОТ

Nema nikoj negativno iskustvo so lifcevo??Denojve planiram da go ispecatap koristam liFcevo , vo Turcija sum na odmor i segde imaat interesni turi na bliskite Grcki ostrovi ...
Слободно испечати го и терај со него.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #5341 на: 25 Август 2017, 17:25:24 pm »
Пишете која траса е најдобра до Дубровник, преку црна гора?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #5342 на: 25 Август 2017, 17:50:27 pm »

Да. Од Скопје се уклучуваш на автопат кај Приштина. Гугл мапс и ХЕРЕ ти кажуваат да се исклучиш пред Приштина и возиш по некој локален пат и низ неколку Косовски града. Веројатно ја нема целата делница од автопатот бидејќи е нов.

После тоа идеш Скадар, Подгорица, Никшиш, Требиње и одма си Дубровник :)

Од тоа гугл што дава, рачунај 2-3 саати плус.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #5343 на: 25 Август 2017, 18:05:25 pm »

Кога тргнуваш ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5344 на: 25 Август 2017, 18:26:57 pm »

Кога тргнуваш ?
Сабајле во 5 :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #5345 на: 25 Август 2017, 18:46:03 pm »
Симо размисли да идеш преку Белград, Загреб па да се спуштиш, временски исто ќе возиш, ама преку Белград цело време ќе си во 21 век, преку Косово и Албанија е ко да патуваш низ времето. Мртов сериозен сум, патот е така така, или еве ОК е, ама културата на возење е жали боже. Скадар немој ни под разно да влагаш, јаја паша и пластичарската во шпиц термин е ред и поредок во споредба со тоа таму што се случува.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5346 на: 25 Август 2017, 19:07:24 pm »
Преку 1400км се тоа... тешко дека временски е исто...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
« Одговори #5347 на: 25 Август 2017, 19:57:01 pm »
Културата на возење е пониска ама се стига не туку мудрувајте. Два пати го возев патот во минативе 3 месеци немаш гајле. Башка тие нивните индијанци ги стопираат нивните џандари.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
« Одговори #5348 на: 25 Август 2017, 20:06:18 pm »
Скопје-Урошевац-Штимље-после на автопат се уклучуваш и цепаш за Леже-Скадар-Подгорица-Никшиќ-Требиње-Дубровник и препорачувам многу порано да тргнеш, зошто ќе заглавиш, ја стигнав во Сплит за точно 9 часа, ама од Никшиќ одев на Билеќа-Столац зошто нема жив човек таму, а накај Требиње е малце гужвичка, па директ на А1 и Хрватска, што не ти одговара тебе, тргнав у 02:20.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5349 на: 25 Август 2017, 20:27:05 pm »
У 5 саат сабајле нема сообраќај.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #5350 на: 25 Август 2017, 21:15:21 pm »

Веруј Симо исто е временски, јас го возев пред 2 години. Одев преку Косово, Албанија, Црна Гора.... но ми се смачи од тој пат и се враќав преку автопат (Загреб - Белград - Скопје). Единствена поголема разлика се трошоците, патарините се доста скапи.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #5351 на: 25 Август 2017, 21:31:38 pm »
Симо, среќен пат и убав помин, и јас размислував како тебе, ама бев видов и не одам веќе преку Косово и Албанија бар уште 10 години од сега.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5352 на: 25 Август 2017, 21:45:26 pm »
Зашто така зборите, имаше тука едни многу прошетани дечки што не даваа лош збор да се каже за албанија и косово и тврдеа како сме биле бетер ние.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #5353 на: 25 Август 2017, 22:17:44 pm »
Симо размисли да идеш преку Белград, Загреб па да се спуштиш, временски исто ќе возиш, ама преку Белград цело време ќе си во 21 век, преку Косово и Албанија е ко да патуваш низ времето. Мртов сериозен сум, патот е така така, или еве ОК е, ама културата на возење е жали боже. Скадар немој ни под разно да влагаш, јаја паша и пластичарската во шпиц термин е ред и поредок во споредба со тоа таму што се случува.
Ne, ne si seriozen.

Веруј Симо исто е временски, јас го возев пред 2 години. Одев преку Косово, Албанија, Црна Гора.... но ми се смачи од тој пат и се враќав преку автопат (Загреб - Белград - Скопје). Единствена поголема разлика се трошоците, патарините се доста скапи.
500km i 1430km moze da bidat vremenski isto samo ako prosecna brzina preku Kosovo-Albanija ti e 50km/h a preku Zagreb 150km/h-prosek. Vo toj slucaj bi bilo vremenski isto. Plus trosok za pat x4 pati najmalku (bez da se racuna vo Srbija sega sto imas avtomatska kazna na patarina ako si ja pominal delnicata so pogolema brzina od dozvolena) a togas najubavo avionot fati go.
Simo mi lici na seriozen covek, nemojte so neserioznosti.
« Последно менување: 25 Август 2017, 22:25:55 pm ogledalo »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5354 на: 25 Август 2017, 22:40:39 pm »
Ако не па, преку владивосток да фатам ;)
Луѓе, тој пат редовно го идев преку пеќ, иванград, морача, подгорица и магистрала па џубровници, сплитови. Прашањето е дали оваа варијанта косово-албанија-магистрала е подобра (а очекувам да е), од тоа што редовно беше траса за море до пред некое време. Секако не мислам да одам преку загреб. Све што е до Неум одоздола, над Неум - може одозгора :)